(Optimalizováno pro černobílé monitory)

8. 5. 2007

Nepršelo.

"A co je tamhleto?" zeptala jsem se. V deštivě nebeské světlošedi průzoru na konci ulice výřez ostře bílotmavošedé stavby, jako by tou ulicí chtěla projít, ale nevešla se...
"Nějakej moderní kostel, snad od Gočára nebo od koho..." Mávnutí rukou, nestojí za to přemýšlet, jestli Gočár, nebo ten druhej s "č" ve jméně... "Já zrovna tohle moc nemusím..."

Možná nejen jako svého času obchodnice bych byla podstatně úspěšnější, kdybych se mužů tak spolehlivě neptala právě na to, na co moc neumějí odpovědět.

Ale je to dost dobrý. Zjišťovat, na co moc neumějí...

Průzor se otevřel, srdce všech průzorů všech sem se sbíhajících ulic. Dívám se, ta kombinace bílé a tmavošedé, ta hranatě ostrá mohutnost, pod níž konečně, konečně dostává pocitový rozměr i slovo "monumentální", monumentalita budící dojem nikoli svatostánku, ale vojenského opevnění Boha, síla a bezpečí, bezpečí v síle, tak intenzivní pocitový rozměr, že si v tu chvíli, ač nekřtěná, dovedu představit, že právě uprostřed tohohle kostela bych ráda věřila na přítomnost Boha....

"Mně se líbí," povídám. "Mně zas moc neříká to baroko."

"Jasný." Zasmál se. Tak, že bylo jasný, že mu to bylo jasný už předtím.

Možná bych nejen jako svého času obchodníce byla podstatně úspěšnější, kdybych občas mužům nechala podstatně víc prostoru říct, co je jim jasný, přestože jsem jim to ještě neřekla.

Protože je to dost dobrý. I když mě to vždycky zaskočí a okamžik nevím, co s tím. Okamžik instinktu se bát...

Většinou to nepoznají. Naštěstí.

Nezužující se, tvrdě od základu až po dotyk s nebem stejná šířka věže, skrz naskrz světlu vstříc proděravěná sklem kostelních hodin, dovedu si představit, že tudy Bůh nahlíží dolů při bohoslužbách, komunikační kanál, v centru průzorů ulic průzor pro Boží oko...

"Přijde mi..." - říkám to pro něj, nebo pro sebe...? - "...že když zvenčí stačí málo, zbývá o to víc na to uvnitř. Když je toho na povrchu moc, tak na to uvnitř už nezbývá."

Neptám se, jestli rozumí. Vůbec nepřemýšlím o tom, že by nerozuměl. Že to nebylo jen o baroku.

Přemýšlím o tom, co si myslí o mně. Proč si to myslím. Přemýslím o tom, proč si to myslím.

Třeba že matka byla baroko. Tvarem těla. Oblečením. Vlasy. Proprietami. Jak jí bylo vždycky všude plno. Hlučno. Vjem z dětství - že je velká. Větší než otec. (Není a nebyla.) A přece - divně prázdno vedle ní. S ní. Tíže vnějškem se vtloukajícího prázdna k neunesení.

Otec - možná gotika. Možná funkcionalismus. Šeď a strohost. Občas zoufale na zabití nezdobenost. Co k ničemu není, není potřeba, všechno má být k něčemu. Veškerá energie zaměřená... - A přece. U něj se mi k neunesení naopak zdála plnost prostoru s ním. Občas až moc čehosi v tom prostoru, který sdílel on se mnou, jedinečně směrem ke mně...

Časem, teprve z odstupu, člověk zjistí, že ledacos dávno bylo trochu... Že třeba ten pocit neunesení nebyl jeho, ale toho druhého. Těch druhých. Ale to už je jedno. Na tom, co bylo, se tím nic moc nezmění.

Našla jsem si ten kostel. Už vím, že s "č" ve jméně byl Plečnik.

87 komentářů:

  1. Takovy ten dialog -monolog je fakt krasny, kdz si kazdy povida tak trochu pro sebe. Tesi se z vlastni duchaplnosti a neocekava, ze ten druhy bude na to reagovat. Pokud se tak vyjimecne stane, je to bonus navic :o)

    Takhle jsem prezila dlouha leta v partnerstvi, aniz bychom se rusili. Tech bonusu postupne pribyvalo. Ale i kdyby ne, tak si vystacim sama. Ted myslim takovou tu muz-zena komunikaci.

    S babama jedu jako pila :o) Tam souznim jedna basen. Ale u muzu, tam je to horsi. Citim z nich vychcanost na sto honu (ze je zajima TO, a vedou duchaplny rozhovor jako predehru :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Nezbývá, než se zaměřit na problém seberealizace a plynule přejít k transcendentnu...

    OdpovědětVymazat
  3. Ru: Takže se to docela povedlo? :-)
    radka: ad posledních 10 slov - Tak k čemu všechny ty kecy u mě?

    OdpovědětVymazat
  4. (Exkuze moa, si vu plé - právě jsem dokoukala Pianistku a jsem stále poněkud rozjitřena. I bez Plečnika.)

    OdpovědětVymazat
  5. Ehm, Radko... To nebyla předehra... :-)))
    Teo, to neplatí, když jsem se přiznala předem!
    Aktérko, docela... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Akterko: U tebe jsem prece psala to same nebo ne? Kdyz budu chtit klofnout chlapa tak vim co ho zajima :o) A kdybych ho chtela k oltari jako tatku, tak ho musim mit do pul roku v chomoutu. Pak se ohledi. Ale ja jsem mimo o misu. ja se musim sakra snazit, abych vygenerovala nejaky ten sex appel. A na me rady nedej, ja mluvim jak moje maminka a jeji maminka. Vlastne jsem jine stoleti.

    OdpovědětVymazat
  7. Ru, jakoby vše okolo toho kostela a JEHO, bylo něco, co ti vyhovovalo. Podobenství cos našla. Srovnání s dětsvím. Přeplácanost baroka, co bývá zbytečná a strohá gotika, nebo funkčnost na straně druhé. A uvnitř ta správná plnost prožitku, tak akorát.Ne, plnost, co je vlastně prázdná...
    myslím, že ti muselo být dobře, když sis dovedla představit, že teď a tam bys v tom kostele dokázala věřit v Boha ...

    OdpovědětVymazat
  8. (7) Jo, bylo mi dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja nevim, me to prijde divne. Muj tatinëk byl taky milovnik funkcionalismu. To snad byla nejaka moda realniho socilasmu. Kdyz byly vsude ty panelaky a sumperaky. Vsechno bylo prakticke, ucelne a tesilove.

    Ale vira podle me nema s budovou nic spolecneho. A baroko je podle me oplacanost. Bohatosta mohutnost. Ale to rulisa rikala.
    Takova ta nacancanost to je rakousky venkov. Bezte se podivat jak vypadaji jejich okynka a jejich zahradky. A jejich zaclonky a ubrusy a co visi na zdech. To je proste silene :o)
    Ja dnes jaksi nejsem na to duchovno. Omlouvam se :o)

    OdpovědětVymazat
  10. (9) Takže z toho lze usuzovat, že dnes bylo dobré tělesno a vůbec všechno(?) :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nesváděj to na mě... :-) Chtěla jsem ti včera napsat SMS, ale řekla jsem si, že bys stejně neodpověděla, tak jsem na to hodila bobek. Ale stejně by mě zajímalo, jestli to bylo tak, jak jsem říkala... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Dneska nebylo nic jelikoz jsem jeste dopoledne byla mimo republiku a resila nase dane, pak jsem byla se sekackou v oprave kde se spekl motor, pak obed s manzilkem a pak trajda 600 km domu. Vyzvednout kocku, potesit rodice, ulozit dite. Tasky s bordelem stoji v chodbe.
    Ale mam dneska hluboky zazitek, nas danovy poradce mi slozil velkou poklonu. Pry by chtel takovou zenu jako jsem ja. Takze z toho budu ted zit alespon mesic. Pokecali jsem si o danich :o) Predehra nebyla :o)

    OdpovědětVymazat
  13. Aktérko, nechám tě napínat, budu o to zajímavější (zvlášť pro některé čtenáře.:-)))

    OdpovědětVymazat
  14. O tom nepochybuju... :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. Připomnělas mi výlet do Břeclavi. Tam se dodnes přou nad kontrastem jednoho klasického a na druhé straně města (nebo spíš uprostřed) moderního kostela. Oba se mi líbí, jsou zvláštní. Ten starý svou členitostí a přiznaným řežným zdivem a ten nový svou drzostí k okolí a náběhem střech (vypadá celkem jako stíhačka), přesto nevadí. Už si nepamatuju, jak se jmenovaly...

    A kté druhé stránce článku... v tomhle se chlapi asi těžko změní :-) to dřív postavím nějakej ten kostel :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jirko, v čem by se měli chlapi změnit? :o)

    OdpovědětVymazat
  17. p.s. já teda říkám \"starý\", ale to jen v tom vztahu ke stíhačce :-) jinak celkem \"historicky\" nedávno stavěný...

    OdpovědětVymazat
  18. no, změnit tak, aby příště stáli za dialog, než za monolog :-) i když někdy je to oboustranný a spíš důkazem toho, že si lidi rozumí bez zbytečných slov.... já to tady pochopil, jakože \"radši nebudu mluvit, zahnala bych ho do úzkých a nebyl by na koni, potom je s ním k nevydržení\" :-) speltl jsem se?

    OdpovědětVymazat
  19. ohó! a mám ho! tedy toho starýho :-) Jmenuje se kostel Panny Marie a linkem vedle jména vás všechny, kdo máte nainstalovaný QuickTime Player zvu na virtuální prohlídku. Pěkně udělaný stránky, stojí zato se podívat i na ostatní animace tamtéž :-)

    OdpovědětVymazat
  20. (22) Spletl.
    O tom žádná stránka článku nebyla.
    Tenhle pohled na to vnesla Radka, pravda, já jí to nevymlouvala, ale spoustu věcí nevymlouvám, když to nepovažuju za nutný.

    Dialog může být i seriálový monolog. Střídačka. Jeden něco říká, druhý naslouchá, přitom přemýšlí, pak se vystřídají... Najdi hranici... A nebo, najdi hranici, kdy nasloucháš druhému a kdy sobě.
    Nevím, jak to maj chlapi, ale mně to všechno dost splývá a děje se to většinou souběžně, takže pokud pocit monologu vysloveně netluče do očí (a mnou o zem) tak to neřeším.

    Jirko, ty jsi schopen průběžně sdělovat všechno, co ti letí hlavou?

    OdpovědětVymazat
  21. Nejsem. Někdy ani nevím, co tam mám, nebo to neumím přečíst.

    OdpovědětVymazat
  22. Hmm, tak si představ, že jsi schopen přečíst všechno, co tam máš, ale že to jsou jakoby dva až čtyři lidi, co ti z dvou až čtyř úhlů pohledu a zaměřění osobností generujou myšlenky zaráz.

    OdpovědětVymazat
  23. to je potom zamotaný jak špagety :)

    OdpovědětVymazat
  24. A hlavně nesdělitelný najednou.

    OdpovědětVymazat
  25. ještě se vrátím k těm kostelům... při hledání toho, co jsem nalinkoval, jsem teď narazil na horkou novinku, že David Vávra navrhnul stavbu nového kostela ve východních Čechách, jsem zvědavý, jak se toho ujmul... dělá většinou dobrý věci (tedy trefuje se do mého).

    OdpovědětVymazat
  26. Sdílení, bez sdělení...

    OdpovědětVymazat
  27. mně to spíš pasuje obráceně: \"Sdělení bez sdílení.\"

    OdpovědětVymazat
  28. Nevím, myslím, že v podstatě sdíleli :)

    OdpovědětVymazat
  29. Já jdu sdílet s postelí společný polštář :-) dobrou noc...:)

    OdpovědětVymazat
  30. Dobrou, jdu sdílet s polštářem, přetahuju :)

    OdpovědětVymazat
  31. Já to psala sočasně a neopisovala :))))

    OdpovědětVymazat
  32. No, a oba jste vystihli tu základnu, bez níž není nadstavby. :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Ru, ja nevnesla zadny pohled ve smyslu zahnani do uzkych nebo byt na koni :o) Vubec ne. naopak, neco takove je mi protivne a nikam to nevede.

    Ja souhlasim uplne s tebou v bode 22: Dialog může být i seriálový monolog. Střídačka. Jeden něco říká, druhý naslouchá, přitom přemýšlí, pak se vystřídají. Takhle jsem to myslela i ja kdy jsem psala, ze chvilku mluvi jeden, pak druhy a nerusi se. nekdy se dokonce i krasne doplni jako bonus :o).

    OdpovědětVymazat
  34. Ruliso, tos asi šla ulicí, kde jsem žila 25 let a kde bydlí mí rodiče! Každý den jsem šla do školy, vstříc tomu kostelu, co vypadal jako loď, zvlášť v ranní mlze.
    A pak jsem vyčetla, že ho Plečnik stavěl s myšlenkou na Archu Noemovu...

    OdpovědětVymazat
  35. Radko , aspoň vidíš,jak umím být zbaběle povrchní. Místo té nejjednopdušší ýzkratky, kterou jsme plácla, jsem správně měla napsat, že to Jirka možná vydedukoval ze tvýho komentu, ale že nevím, jestli měl důvod, protože tak jsem o něm (tom komentu) neuvažovala, proto jsem ani nic nenamítala...
    Popravdě, když jsem Jirkovi odepisovala, to zahnání do úzkých jsem \"vyřídila\" jen tím slovem \"spletl\" a dál už mi na mysl vůbec nepřišlo, jak bylo zcela absurdní, odpovídala jsem spíš na myšlenku, že to byl monolog. Že jsem si vedla svou bez ohledu na toho druhýho, vlastně bez potřeby ho tam mít. A to jsem tak necítila.
    A ještě víc popravdě, tohle se mi vůbec nechce rozebírat, i tohle rozebírání mi přijde absurdní, nestačilo by prostě sdělení, že žádná stížnost na komunikaci to nebyla? :o)

    OdpovědětVymazat
  36. Liška: Jo. :-) Jo, loď, to je přesný...

    OdpovědětVymazat
  37. ru: jo. Proste me to prastilo mezi rohy :o) A tak jsem jen zavyla. Tema je nekde jinde :o).
    A kde je ten kostel?

    OdpovědětVymazat
  38. Ten, co hádám, že to je, je na náměstí krále Jiřího z Poděbrad v Praze na Vinohradech, čili na \"Jiřáku\".

    OdpovědětVymazat
  39. Tak už pár týdnu chodím sem nakouknout. A dovolím si vyjádřit názor na tento blog a potom na to, jak píšeš ruliso odpovědi na komentáře. Tvoje psaní článků - to je vysoce inteligentní hra s velice chytrými názory a originálními k tomu. Myslím, že píšeš lehce a snadno, je to takové vypouštění duhových bublinek tvého intelektu. Zklamalo by mě, kdybych se dozvěděla, že to potíš hodiny a hodiny :-), ale to se stejně nikdy nikdo nedozví.
    Z toho jak odpovídáš na komentáře mám tak trochu pocit, že si z těch svých oveček (stálých věrných čtenářů) tak trochu střílíš - hlavně z mužů, řekla bych. Oni se snaží ty tvé náznaky filozofie opentlené poetickou mluvou nějak pochopit, vysvětlit - snad jen sami sobě, ale ty naprosto elegantně odrážíž myšlenkový ping pongový míček zpátky. Shrnula bych to do jedné věty: \"Takhle jsem to vůbec nemyslela, kdes to prosím tě hlupáčku vyčet?\" Geniální způsob, jak si zvednout snadno a bezbolestně sebevědomí a oni to v 90% případů ani nepochopěj, jsi fakt chytrá! Takže tenhle blog si z oblíbených hned tak nevymažu.

    OdpovědětVymazat
  40. Nemám ten pocit, a přitom myslím, že chápu, ale souhlasím, že Rulisa není žádnej blbec. Hlavně proto sem chodím.

    OdpovědětVymazat
  41. Dík Jirko, chtěla jsem napsat, že k tomuhle by asi měli sdělit svůj pocit hlavně chlapi, hlavně ti \"postižení\".

    No, přiznávám, že mě moc nebaví, když už poněkolikátý a naněkolikrát vysvětluju, co jsem jak myslela, protože se mi někdo snaží zcela \"odvedle\" promlouvat do duše, utěšovat mě, opravovat moje mylné názory (které jsem tam podle mě nenapsala), atd. Pak už skutečně radši debatu skončím, nějak do autu, nebo přímo, že je to jedno, že jsem to sice myslela jinak, ale že na tom nezáleží.
    Protože skutečně - podle mě - až tak nezáleží.

    A občas si skutečně z někoho trochu utahuju. Hlavně když si sebevážností a sežraným Šalamounovým hovnem o to přímo říká.

    Ale ani jedno ani druhý už se tady docela dlouhej čas nedělo.
    Přemýšlím, nemám pocit, že bych třeba teď o něco výš Jirku odpinkla s nějakým shovívavým zesměšněním.

    OdpovědětVymazat
  42. [45] Ohražujeme se proti tvrzení, že jsem se tady či jinde snažili cokoliv pochopit, natož vysvětlit. Odjakmrtva je nám jasné, ře jde jen o takové domácí žvýkání. Však víme, že?

    OdpovědětVymazat
  43. Ne, aTeo, myslím, že ty skutečně nemusíš mít strach, že by ses řadil mezi objekty ochrany paní anonymní. :-)))

    OdpovědětVymazat
  44. pokračovat ve vysvětlování myslím

    OdpovědětVymazat
  45. O těch pár řádek výš mi taky stačilo pouze to slovo \"spletl\". Prostě jsem to pochopil jinak a pro jistotu jsem se radši zeptal. Myslím, že všem zúčastněným to bylo jasné, a proto jsme nemuseli pokračovat :-)

    OdpovědětVymazat
  46. ad 45, necítím se tady jako ovečka...a chodím pravidelně. Taky proto, že Ru je skutečně chytrá a originální. A nemám rozhodně pocit, že by si z někoho střílela a měla z toho potěšení...myslím, že je hodně vstřícná, tedy pokud to jen jde. Myslíš, že sebevědomí se dá tak dobře zvedat na blogu ? No, jak kdy asi...Tady o sobě totiž napíšeme někdy dost a ne vždy zrovna něco, z čeho bychom si ho zvedali. A co je podle tebe to, že sem k Ru napíšeš cos napsala a ani se nepodepíšeš :(

    OdpovědětVymazat
  47. Ja si myslim, ze tu 45-ku psal nekdo koho zname :o)

    OdpovědětVymazat
  48. Jo, psal, ale někdo jinej, než bys čekala.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak to je hustý a blbý...

    OdpovědětVymazat
  50. Jirko, to vyvsětlení tobě - občas je to id obrý, občas mě při vysvětlování najednou něco docvakne, pak to napíšu, to bylo teď o té paralelnosti myšlenek jakoby od různých lidí.
    Bylo to zbytečně moc? Rozvedený?

    Tak mě napadá, že mě vlastně přestává bavit vysvětlovat, když mě už nic nenapadá. :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Aha, koukám Jirko, že jsi pro odlišení duplikoval hvězdičku. :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Radši se dívej i na IP :-)

    OdpovědětVymazat
  53. No, tak přiznávám, že tentokrát jsem se nedívala. :-)
    Přímo duchů rojení...

    OdpovědětVymazat
  54. A nezapomeň ani na PQ ;-)

    OdpovědětVymazat
  55. Než se rozmyslím, jestli a kolik smazat, tak pro nezúčastněné a neorientrující se: Jirka* není Jirka**, což není anonym z komentáře (45).

    OdpovědětVymazat
  56. Promiň Ruliso za ten hokej, už jsem to u sebe vysvětlil :-)..

    OdpovědětVymazat
  57. Tak, jeden koment už jsem smazala.
    Info pro jeho autora: A smažu i všechny další nesmyslně překopírovaný (a) nebo osočující kohokoli z čehokoli.
    Bez dalšího okecávání.
    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  58. 45: to se ví, že si z nás rulisa ráda utahuje a provokuje :-)... nám to ale neva, někdy se nám to i líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  59. [66] Osočující kohokoli z čehokoli? Tak schválně... Prohlašuji, že @Teo je asociální lump bez špetky úcty k jakýmkoli pravidlům. A taky se zákulisně podílel na zabití Sekala. Bylo to sice třeba, ale to ho NEOMLOUVÁ!

    OdpovědětVymazat
  60. aTeo: ty jsi psal tu 45?

    OdpovědětVymazat
  61. [69] No dovol! Občas plácnu nějakou hovadinu, ale tak hluboko jsem ještě neklesl... ;)

    OdpovědětVymazat
  62. Ježíš, nedělejte v tom ještě větší guláš, než už je! :-))
    A nebo dělejte... Čítám, že už ani anonymové sami pořádně nevědí, čí jsou...:-)))

    OdpovědětVymazat
  63. aTeo: tuhle poznamku jsem si dovolila napsat teprve kdyz jsi se oznacil jako asocialni lump se zakulisnimi metodami :o) Jinak bych si to fakt nedovolila. Ja totiz tipovala spise na Roje, ale tebe jsem mela v zaloze :o) V kazdem pripade jsem si myslela ze ten anonym je chlap. Ale to jsou fakt domenky. Snad se neurazi ani Roj a ani Ty, ze ze jsem si dovolila na Vas jen pomyslet v souvislosti s tak krasnym prispevkem :o)

    OdpovědětVymazat
  64. ruliso,nechci bejt vztahovačnej, ale \"zvonku to vyzerá\", že jsem autorem toho anonymního blábolu. Tak napiš narovinu, kdo to byl anebo alespoň že jsem to nebyl já. To víš, musím dbát na svou problematickou pověst a jakékoli servilní pindy jsou s mým image v hrubém rozporu. Děkuji za pochopení... ;)

    OdpovědětVymazat
  65. Hele, aTeo žebrá! :-)) Ó jak pěkné, míti asociálního lumpa bez špatky úcty k čemukoli takhle pokorně na lopatě... Škoda, že zas musím letět, nejradš bych tě ještě chvilku nechala potit, sluníčko... :-)

    Byla to doopravdy ženská. Aspoň podle její blogové identity, která je taky ženského rodu.
    Nezlobte se na ni za tu 45, myslím, že na rozdíl od toho druhýho anonyma se chtěla chlapů a hlavně Jirky* zastat.

    OdpovědětVymazat
  66. Ale fuj... ŽEBRÁ !!! @Teo NIKDY nežebrá. @Teo se ohradil a žádal uvedení dezinformačních formulací do souladu s virtuálně-reálnými fakty. Toť vše. Takže znovu ŽÁDÁM: Nepoužívej falešná slůvka! Jo?! A nenazývej mě \"sluníčkem\". Jo?! Znám jen málo bastardnějších titulů! ;)

    OdpovědětVymazat
  67. Mně žádnej chlap nenapad, vážně ne..

    Teo, ty se s tím lasklavě vyrovnej, jak je libo, že nejsi zase za zmetka a že jsem opět za vyměklou :))

    K 45, tak jo Ru, když to chápeš ty, určitě máš důvod, tak snad chápu taky..

    Radko, kdo se v tom má vyznat viď ?

    OdpovědětVymazat
  68. To se vám to debatí, když z toho vyjdete bez úhony. Já jsem teď naopak roztrženej vejpůl, tedy rozpolcenej. Protože na jednu stranu mám příjemně hřejivý pocit, že mám u někoho zastání, ale druhé, to ješitně chlapské já, nemůže takhle otevřeně přiznat, že tu ochranu potřebuje, nebo snad vítá... :-)
    Herdekfilek, už vidím, jak se tahle slova začnou překrucovat ve dvojsmyslech :-)..

    OdpovědětVymazat
  69. (75) Jej, super, trefila jsem se! :-))

    OdpovědětVymazat
  70. No...[78] s tou potřebou pánské ochrany sis´ nepochybně naběhl... postupuj podle návodu: http://www.kondom.cz/pouceni/jak-nakupovat-kondom.htm

    OdpovědětVymazat
  71. Jirko, to ti věřím, ale myslím, že ti je ochrana určitě přána :)

    OdpovědětVymazat
  72. Bože - to je bordel...

    OdpovědětVymazat
  73. Ruliso,nyní zopakuji to, co jsem Ti napsala 6.5.2007 v emailu (v kopii na pana Fouska), rovněž 10.5.2007 jako komentář k Tvému článku, který jsi smazala [66]:

    Chci Te ujistit, ze jelikoz \"muj problem\" povazuji za vyreseny, nemam duvod ani jako Ja., tim spise jako \"cerna mamba\" n. dokonce \"Mata Hari\" ;) :)) sledovat deni na Tvem blogu .. nebudu nijak zasahovat do Tveho nejen blogoveho sveta, ani do Tve blogove interakce/ komunikace s Parzerzem, panem Fouskem, \"nekym jinym\" alias Jirkou*, Jes-terkou, Radkou etc. .. tak jako ani nechci/ nebudu verejne reagovat na cokoliv, co Ty, predtim Jes-Terka n. nyni uz i Akterka uvadite.

    Proč si smazala mé vyjádření, z kategorie \"za celou dobu trvání toho blogu tak na prsty jedné ruky\", víš nejlépe sama. Kolik prstů mají Tvé ruce?

    OdpovědětVymazat
  74. PS: Ta otázka byla pouze \"rejpnutí do škeble\", \"co na srdci to na jazyku na plnou hubu bez předstírání\", ale to si snad pochopila. I v návaznosti na Tvá slova, viz odkaz na WWW.

    OdpovědětVymazat
  75. Smazala jsem tvůj koment pro to, co je napsáno v nynější (66).
    A s každým dalším tvým komentářem podobného typu naložím stejně, bez ohledu na budoucnost počtu prstů na mých rukou.

    OdpovědětVymazat
  76. Ruliso,věřím tomu, Já. také své slovo dodržela, to ale dobře víš. Další \"můj komentář podobného typu\" se nekonal, konat nebude, proto prosím respektuj mé vyjádření, viz WWW, komentář [17]. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  77. PS: Jelikož byl článek v předchozím odkazu, včetně komentáře smazán, ve zkratce zopakuji - téměř rok nečtu Tvůj blog, nepíšu žádné komentáře, nezmění se to ani v budoucnu. Tvé přání, abych neobtěžovala hodný lidi, beru na vědomí.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.