(Optimalizováno pro černobílé monitory)

4. 12. 2012

Tři věci mě štvou

na dnešním politickém dění. Teda hlavně.

- Evropská unie jako největší, nejmodernější habaďůra na lidi. Na od věků ovlivnitelné masy i na zdánlivě střízlivě a nadprůměrně inteligentně myslící vzdělané individualisty. Habaďůra zneužívající globalizace za účelem stejně prostým a prachobyčejně ziskumateriálním jako při vzniku rodové společnosti za pomoci šamanských náboženství.

- Fakt, že do dnešní politiky se v dnešní společnosti z obecně platných a objektivně pochopitelných důvodů hlásí a hlasy lidu dostávají pouze lidé, které by si hlasující lid v reálu za opravdové, důvěryhodné přátele nevybral ani omylem. Protože pro současnou politiku je potřeba mít v povahových rysech touhu vládnout a ovládnout a schopnost manipulovat s lidmi a najít nejschůdnější cestičky... Za jakoukoli cenu...
Mnohost politických stran neslouží k boji mezi nimi, který by měl zajistit onu kýženou rovnováhu a společenskou stabilitu rozumu. Je to jen víc možností pro víc lidí, jak v té politice být.

- Církevní restituce, čímž pro mě skončila jakákoli vstřícnost vůči církví organizovaným sbírkám, charitám a jiným pro ni výdělečným akcím, neb pominu-li legislativně sporné stránky věci, není mi pořád jasné, proč má stát vracet majetek nějaké organizaci a současně nést náklady na její provoz (protože odluce státu od církve, o níž není v zákoně výslovně ani slovo a kterou si tam jen někdo tendenčně domýšlí jako osobní výklad, snad může uvěřit jen absolvent zvláštní školy).
Pořád mi není jasné, jaký je rozdíl mezi věřícím, kterému v jeho životě dělá dobře věřit v boha a potřebuje k tomu kostely, kříže a náboženské tiskoviny, a sportovcem, kterému v jeho životě dělá dobře adrenalin z pohybu a potřebuje k tomu stadion a sportovní pomůcky. Proč si ty pomůcky má jeden kupovat na svoje vlastní náklady a svou hobby nevýdělečnou činnost realizovat pouze do výše svých možností ušetřených z těžce oddřené činnosti výdělečné či vyžebraných po soukromých sponzorech, zatímco druhý všecky pomůcky a prostředky ke svému nevýdělečnému hobby smí (ba prý dokonce musí) mít automaticky bezplatně zajištěny od státu, a když náhodou vhodí drobák do kasičky u vchodu, koupí si za to ještě plus u trenéra?

61 komentářů:

  1. Tebe to štve?
    Jak někoho může štvát groteska?
    Navíc když už je pár vteřin do jejího konce.
    Já si nechávám nasranost na ty šamany,co přijdou potom.Zase s nějakým novým Matrixem.Všeználci s receptem na pozemský ráj.

    OdpovědětVymazat
  2. A mě těší, že tě, ruliso, štvou takový věci, a ne žádný osobní smutky.
    Asi se přidám a budu nadávat co hrdlo ráčí. Třeba na ty druhé dvě věci. Protože tu první o EU jsi pro moje chápání napsala moc stručně.

    OdpovědětVymazat
  3. Saule, kdybych kvůli tomu byla nasraná, nenapsala bych tak vágně, že mě to štve. Štve je docela flegmatický nesouhlas.

    Vadí? Šlo by? Odpovídalo by líp?
    Nebo:
    Občas mě napadne, že na co rozebírat tolik politických detailů a jednotlivých incidentů, když to jde shrnout do podstaty... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to groteska a nestojí ani za naštvání. Naopak, člověk je baven od rána do večera a ani nemusí na komedii.

    OdpovědětVymazat
  5. To jo, s tím souhlasím, akorát to vstupný je docela drahý...

    OdpovědětVymazat
  6. to je relativní, mohlo by být mnohem hůř. kdysi si vládcové brali fakticky všecko, i jejich duše. ted občas něco lidu nechají.

    OdpovědětVymazat
  7. mě třeba štve jak hrozně jsou vykořisťovaní lidé v práci. ale to nejen u nás ve fabrice, ale i jinde. hnusně. a oni si všecko nechají líbit. pořád tam jsou a jen remcají.

    OdpovědětVymazat
  8. No nevím, jak by se církvi líbilo, že jsi srovnala víru v boha (úmyslně s malým b) s hobby :-)))
    Jinak souhlas. U mě ještě navíc srovnání mezi nalitím obrovských finančních částek do takového "hobby" jako církev a na druhé straně totální rozklad obranyschopnosti týhle země neustálým ukrajováním, což mám možnost už dvacet let pozorovat hezky zblízka...
    "...Všechny vlády se potýkají se stejným, opakujícím se problémem: Moc přitahuje patologické povahy. Nejde o to, že moc korumpuje, nýbrž že přitahuje ty, kteří jsou zkorumpovatelní. Takoví lidé mají sklon opájet se násilím, což se pro ně záhy stane návykem..." Frank Herbert.

    OdpovědětVymazat
  9. Mischko, díky! Pan Herbert to řekl daleko výstižněji než já.

    OdpovědětVymazat
  10. - otázka EU - ano, bohužel.. a taky mažou potřebné národně-ekonomické dilatační plochy, které dovolují funkčnost většího celku (jako například americká unie)

    - taky si myslím, že víc týmů je nutnost pro pokrytí většího počtu závodníků... nejvíc mě štve, že se pořád ještě nevymyslel způsob, jak politiku stopnout někde na úrovni krajů (státní a krajská politika například), směrem dolů už by byli "normální" lidé, kteří zodpovídají za svou úřednickou funkci a umí ji.

    - církevní restituce - zákon je, podle mě, nezbytný, ale v téhle prosazené formě diskriminační. Minimálně vůči minulým restituentům (například o vyrovnání inflace nikdy neslyšeli ani slovo). Zajímavé bude, jak si státní správa poradí s detaily (dneska jsem sledoval celkem podrobné informace ohledně katastrů, pozemkových knih, fondů a celého soustrojí). Ale placení provozu nechápu - proč si myslíš, že bude stát dál církve dál provozovat?

    OdpovědětVymazat
  11. Protože v tom zákoně není nikde výslovně uvedeno, že nebude, nebo od kdy nebude.
    Jestli je, tak se omlouvám. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. http://stop-cirkevnim-restitucim.cz/?page_id=11

    OdpovědětVymazat
  13. Aha, ono je to v principu i tak, i tak :-) Financování státem skončí v momentě vyrovnání, ale to vyrovnávání bude trvat cca 15 až 20 let. Od toho 15. roku už bude platit stát výrazně méně, ale úplně přestane až po 17., max. 20. roku procesu restitučních nároků. Sice to zní v jádru logicky, ale řekl bych, že i tahle část šla vymyslet nějak jinak, líp.

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě jinak... špatně čtu.... ne 20, ale 17 let a to snižování příspěvku začne už dřív, jestli to chápu správně, tak po 4. roce se začne snižovat po 5%.
    Tahle část je popsána v §17 zákona 428/2012 a jeho plné znění lze stáhnout třeba tady:

    http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ViewFile.aspx?type=c&id=6302

    OdpovědětVymazat
  15. Rytmus je super :-)

    k článku - první bod nesouhlas, já mám EU vcelku rád a přitom nejsem ani masa ani nadprúměrně inteligentní atd. Jen se mi líbí šengen a vlastně i euro, kvůli tomu pohodlí neotravování se na celnicích a ve směnárnách.

    druhý bod - já ti mám pocit, že se kolikrát lidi změní, až když tu moc mají.

    s třetím ale souhlasím bezvýhradně

    OdpovědětVymazat
  16. Tak aspoň něco (třeba ten Rytmus:-).

    Já zas tak moc často necestuju, daleko častějc chodím jen nakupovat a nakukuju do všelijakých dotací a čtu...
    Kdyby se dneska hlasovalo o vystoupení, klidně budu zas napříště stát frontu u celnice. A ráda. S takovým pěkným, spokojeným zadostiučiněním.

    Rozepsala bych se víc, ale musím jít uvařit kafe kolegům. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. myslíš zemědělské dotace, kvoty a tak? ty jsou šílenější, než krávy.

    OdpovědětVymazat
  18. Výstup z EU jakéhokoliv členského státu by byl katastrofou.Defacto by to znamenalo víceméně rychlý rozpad unie a ekonomickou krizi o jaké se nám ani nezdá.Netvrdím,že to pod kuratelou EU nedopadne stejně,ale proč se hnát do propasti,když tam můžu pomalu dojít a mít trochu času na zvážení situace a hledání řešení.V této chvíli jsme pořád ještě příjemci EU peněz.Tuším,že ročně něco k 20 miliardám čistýho.Že si za ty dotace pořizujem lavičku za 100000,nebo cyklostezky za cenu dálnic,je náš problém.Do toho nás EU nenutí.Problém EU byl a je,že si nepohlídala ekonomickou situaci Řecka a dalších států a nechala je dojít tam,kde teď jsou.
    No,když to shrnu...celé mi to smrdí válkou.Aź se to tu opravdu začne srát ekonomicky,tak bych typnul,že Izrael napadne Irán,ke každé straně se připojí další země(my samozřejmě budeme na té straně židovské) a začne mela,která odpoutá pozornost od našich problémů a ukáže nám toho hnusného muslimského nepřítele,který chce zničit naši slavnou židokřesťanskou civilizaci.Jenže ona už je to civilizace bez ideálů a defacto už zničená.A v EU a celém jejím systému se to prostě zákonitě projevuje.
    Anebo...ještě by se mohlo stát něco naprosto iracionálního,aby nás to probralo.Nemám ponětí co,třeba flotila UFO,nebo něco ještě víc ujetýho.
    Ne že by to vyřešilo naše ekonomické problémy,ale mohlo by to nastartovat nějakej novej směr.Když je směr,lidi za ním půjdou i s holým zadkem docela radostně.Jenže zatím je směr kolaps ekonomiky,eskalace násilí,válka,diktatury...a to se zrušením EU nezmění.
    Kdo chce bourat,musí umět taky stavět.Jenže my už nemáme ponětí,co vlastně stavět.Možná prostě přijde někdo,kdo to vědět bude a dokáže to i nějak vizualizovat a předat,třeba jen vnitřně.Snad už to nebude zase nějakej ten Rockefeler,kterej psal scénář k té dnešní tragikomedii.

    OdpovědětVymazat
  19. Já ale velmi oceňuji snahu EU o zrovnoprávnění žen:-0)
    http://janica9.files.wordpress.com/2012/11/rovnoprc3a1vnost.png

    OdpovědětVymazat
  20. Pořád si myslím, že pro ty intriky, co jsou v politice ji nikdy nemohu pořádně porozumět..jako když vždy v něco na chvíli uvěřím, a ono je to úplně jinak. No, byli lidi, co do ní šli s nejlepšími úmysli a vzdali to, že na to nemají žaludek.
    Nedávno jsem někde slyšela, že politika není špinavá, ale zkazí lidi, co mají najednou moc.
    EU, považuju pro nás celkově za přínos, i když vím, má své mouchy a co nemá..
    Církevní restituce..opravdu nerozumím tomu tolik, ale z toho co vím, jsem tedy spíše proti.Sice se říká, co bylo ukradeno, má se vrátit, to ano, ale jde mi o to, jak církev peníze nabyla, myslím, že ne vždy tak čistě..to je první co mě napadlo. Je fakt, že by mi vadilo, kdyby některé její nemovitosti chřadly. Jenže když vidím, že tak jsme na tom všude..no nevím..asi bych spíš čekala, že církev tedy půjde příkladem i kdyby měla pocit, že ji stát něco dluží..Ale nevidím do toho nijak dobře, jen vím, že lidi potřebují pedevším mít kde bydlet, co jíst, být zdraví..a je toho dost.
    Bohužel to někdy vidím jako Saul, že to nemusí celý dopadnout dobře, že se ty naše hodnoty nějak už přehupují, tam, kde už je to nebezpečný..

    OdpovědětVymazat
  21. 18 - cca.
    19 - Saule, každou tu úžasnou dotaci od EU bohatě zaplatíme zpátky. "Nechci slevu zadarmo". Tak nějak.
    20 - Přesně takhle jsem svoji (nejlepší na světě) tchýnižádala o ruku jejího syna. :-)
    Ale manželství pak podle toho vypadalo. Ehm. Méně emancipace bývá pro ženu více.

    OdpovědětVymazat
  22. Aninko, ne vždy čistě, přesně. Má-li se vrátit, co se získalo neprávem, ať začne vracet napřed církev.
    Tak, jak to pak s výkladem jeho myšlenek dopadlo, to Ježíš určitě nemyslel.Na válku, která by vznikla mezi eventuelními pozůstalými po EU moc nevěřím. Ale je fakt, že válka na východě by se po oslabení Evropy čekat dala. Ï když si myslím, že tam to tak dopadne stejně.
    Záminka bude jakákoli.

    OdpovědětVymazat
  23. "Na válku, která by vznikla mezi eventuelními pozůstalými po EU moc nevěřím"

    v případě státního bankrotu Řecka,nebo Španělska by tam vypukly takové nepokoje,že by se to dalo bez nadsázky přirovnat k občanské válce.
    Ono je potřeba si představit,co vlastně státní bankrot znamená.To už není jen termín z učebnic ekonomie,to je prostě a reálně nevyplácení důchodů,mezd státních zaměstnanců,zhroucení celé infrastruktury...následně rabování,násilnosti...
    V takovém případě může moc převzít pouze armáda a nastolit tvrdou diktaturu.A lidi by to přivítali a klidně tu demokracii za ni vyměnili.
    A vojenské diktatury mají k válce vždycky hodně blízko.

    OdpovědětVymazat
  24. 19. Saul: "Problém EU byl a je,že si nepohlídala ekonomickou situaci Řecka a dalších států a nechala je dojít tam,kde teď jsou."

    ČR a jeho zrušení průmyslu po sametové = ztráta soběstačnosti a stability. Evropa - rušení průmyslu (vývoz práce a výroby na jiný světadíl) + nesmyslné teorie = ničení soběstačnosti a stability = destrukce států Irsko, Řecko, Španělsko, Itálie...tím se postupně potápí celá Evropa. A je jasné, že celou Evropu nezachrání ani silné Německo s Francií.

    A nyní se začíná Evropa divit, co se to děje. Evropa si vyvezla tu výrobu a práci do jiných světadílů - a tyto světadíly pracují a prosperují. Vznikají nové mocenské bloky. S tím Evropa nepočítala,chtěla jen vydělávat, spravovat svůj zisk, najednou jim to začíná všem docházet pozdě. Evropa nemá nerostné bohatství, nemá tolik výroby. Evropa poci´tuje pouze následek svého krátkozrakého jednání a spaní na vavřínech.
    ---
    Tím vším chci jen říci, že něco na evropském ekonomickém teoretickém modelu - je špatně.Nemohou za to státy jako je Řecko, Itálie, Španělsko a další. Svým způsobem mám pocit - že to zadlužování států (a následné vazalství)bylo tak trochu i záměrem.

    OdpovědětVymazat
  25. Ne, já myslela _mezi_, ne uvnitř. Uvnitř ano, tam se to stát může. Logicky, protože někdo ten průser bud emuset odskákat, budou si to navzájem dávat za vinu až do krveprolití. Jako zástěrku pro další boj o moc.
    Ale zeptám se - pokud je země na okraji takového stavu, myslíš, že jí umělá resuscitace přelívánáím peněz od států, které místo keců a lenosti makají, pomůže? Myslíš, že je EU opravdu tak silná, aby to ti nejsilnější utáhli a ty ostatní z toho vytáhli? Nebo že to jen bude efekt vlaku padajícího do propasti z mostu - odzadu, postupně vagon po vagonu?

    OdpovědětVymazat
  26. Barčo, díky!
    Ano, přesně tak.

    OdpovědětVymazat
  27. Podebraný vředy a jebáky mastí nevyhojíš. Je lepší je nechat dozrát a prasknout. Nebo fiknout.

    OdpovědětVymazat
  28. vyspělé bohaté státy žijou z těch méně vyspělých chudých a jen dělají že je to naopak :o) to je finta

    OdpovědětVymazat
  29. Ano.
    Ježíš, lidi, já jsem ráda, že si ty věci nemyslím sama...

    OdpovědětVymazat
  30. No, takže otroctví a středověk trvá, jen má humánější podobu. A když se státy začnou ozývat - ukáže se prstem na domnělého nepřítele a jede se bombardovat a vyvážet pravda. Jen, aby se nemusely řešit skutečné problémy.

    OdpovědětVymazat
  31. 31. třeba to je řešení, které funguje rychle, účinně a hlavně osvědčeně :o(

    OdpovědětVymazat
  32. 31 Hlavně aby se nemusely ukazovat skutečné důvody těch potíží- A aby se nemusela riskovat ztráta pozic. Naopak - být za nositele spravedlnosti a ochránce míru a pokroku udržení těchto pozic zaručuje.

    OdpovědětVymazat
  33. 33. kromě toho ztráta vlastních pozic vůbec nezaručí že ten kdo je získá to bude dělat jinak (lépe) stačí se podívat na dějiny. po revoluci pokaždé padaly hlavy i ve vlastních řadách a to tak dlouho dokud pozice opět nebyly stabilní. moc znamená i určitou stabilitu a mír. destabilita znamemá fakticky vždycky boj. boj je víc pravděpodobný než mír.

    OdpovědětVymazat
  34. Jinak též: Každá sebelepší myšlenka skončí bojem o moc. (Viz vývojová křivka jakékoli revoluce.)

    OdpovědětVymazat
  35. sebelepší myšlenka je pouze a jen myšlenka. je to jen omezená představa. jasně že se dá uskutečnit, ale pokaždé na úkor někoho. a to je pak ten destabilizující prvek který to vše rozkládá. skutečná rovnováha je v přírodě, rovnováha sil které se pořád přelévají a jsou ve věčném pohybu. nelze je spoutat myšlenkou.

    OdpovědětVymazat
  36. 31. "Naopak - být za nositele spravedlnosti a ochránce míru a pokroku udržení těchto pozic zaručuje." Přesně tak. To je princip moci - kontrolovat, řídit, usměrńovat veškeré dění. To také ukazuje na to - jak nejsme schopni respektovat společenské zřízení a kulturu jiných cizích států. Násilně zavádíme demokracii západního typu. Závádění demokracie je analogie k nepochopení čehokoliv nezápadního. Pak jsou tu třeba státy jako Rusko - a nedávná ukřičená kampaň s Pussy Riot. Prostě Rusko se vnitřně ani vnějším tlakem rozvracet nenechá.

    OdpovědětVymazat
  37. 35. Nojo, lidi zkazí časem všechno. :-)

    OdpovědětVymazat
  38. ad 31, jo docela často jsem si myslela, že ty silné po tolik let státy, "už mají málo" a potřebují tedy pak ty slabší, aby jim mohli pomoc, investovat do nich, ale ne nezištně. Jj. tak trochu to jiné otrokářství a jinak.
    Aby ti co (i my) s obdivem koukali na jejich barevný svět, kde je vše úplně jiné a jak to funguje..toho obdivu využili.Tou fintou, jak nám pomohou, do mnohého investují s vědomím, že se jim to vyplatí a vrátí.A my budeme vděční, že se jim budeme v mnohém moc přiblížit. To se i svým způsobem stalo. Ale najednou, jak když zjistili, že tyhle státy, pokud jim tedy nabídl někdo pomoc a vzal je jako mezi své, chtějí stejně za práci, jako jejich lidi. A ještě tu a tam si dovolí klást i podmínky, co by je neznevýhodňovaly.
    A to už nemohou utáhnout, aniž by bohatí tam dál bohatli.Není z čeho.
    Dříve ty "šedivé" státy, už hrají barvami a různými vymoženostmi, ale téměř nic nevlastní, nebo to tvrdě splácejí v lepším případě. A když nemají z čeho,tak to málokdy odkoupí Čech. To, z čeho jsme si mysleli, že budeme mít zisk, máme často dluh. Pořád to na nás působí tak, že když už nás vzali pod křídla, tak nás v tom nenechají. Že jde o silnou Evropu, jako protipól Ameriky..Ale bůhví, jak to bylo skutečně myšleno..možná i zpočátku dobře, ale dopadlo jak dopadlo.
    Do toho myslím normální člověk nemůže vidět.
    Třeba skutečně jen celosvětová krize, co zase pomine..
    Ale i tak si nedovedu představit osamocenou naší malou republiku bez toho, aby někam patřila. V politice vždycky byly, jsou a asi budou čachry. A pokud se tam náhodou objeví někdo, kdo chce-chtěl by hrát fér, je odklizen.

    OdpovědětVymazat
  39. Dali Indiánům ohnivou vodu a korálky... :-)
    Napřed svět a jednu kulturu za druhou podplatila a zezávislostnila civilizace, potom globalizace...
    Copak asi bude další -izace...

    OdpovědětVymazat
  40. On je to v historii stále stejný princip. Vznikání a zanikání velkých civilizací. Spojování a následné uvědomnění si vlastní identity a rozpadávání se opět na vlastní státy a územní celky. Globalizace je přechodný stav. Bohatí lidé vlastní to skutečně cenné, reálný majetek - půdu, doly, továrny... Papírové peníze (zelené papírky) - jsou pro nás, pro lůzu. To je takový matrix. Čísla v bance a číslička dluhů - je způsob, jak donutit lidi, národy, státy, aby tyto imaginární dluhy splatily ´= odevzdaly oligarchii skutečný majetek, půdu, doly, olivové háje a tím tak "vyrovnaly" dluh. Toto je nové přerozdělování světa - nenásilné, bez boje, ale o to více zákeřnější a nebezpečné.

    OdpovědětVymazat
  41. Holt... člověk "vlastnímu" světu cizopasníkem :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Můj názor na Vámi dané odpovědi k EU,na lidi v politice a církevní restituce,ruliso.Odpusťte mně osobní oslovení.
    EU-velmi dobrá věc,nehlasoval jsem v referendu v roce 2003.Neměl jsem názor,dnes jsem pro.Je to u mě více otázka pocitu.Nerozumím však postoji lidí,kteří byli matkami a otci našeho přístupu,podepsali ho a dnes zasévají mezi lidi nespokojenost se začleněním naší země v této organizaci.Vysmívají se jí...Už vůbec nerozumím,že přes všechny výhrady vláda dokáže přijímat eurodotace do ministerských projektů,Její lidé jsou přes výhrady k organizaci schopni sedět jako europoslanci a euroúředníci v Bruselu a Štrasburku.Pomoc přijímá,když však dochází na jakýkoliv stabilizační fond,pomoc do něj odmítá a považuje to za hrdinství. Souvisí to asi s běžnou lidskou vlastností,sobectvím.
    Pokud jde o politiky,současné:není třeba se filozoficky zamýšlet nad jejich kladnými či zápornými vlastnostmi.Mám takový vlastní bonmot: Není rozdíl mezi politiky a vládními úředníky našimi a,řekněme,řeckými.Jak ti tak oni osobně odklánějí,či si nechávají odklánět.Ve státních pravidlech řízení jejich států však rozdíl je.Zatímco ti naši jsou absolutními sobci,ti řečtí myslí i na svoje občany.Není snad dobré pro Řeky,že mají třinácté a čtrnácté platy,mnoho dalších sociálních výhod,které my, Češi, už dávno nemáme? Není to od jejich politiků hezké,nesobecké? To myslím s plnou vážností.
    Církevní restituce:budu stručný:všechno v životě se vlastně točí kolem peněz a ještě kolem něčeho,pro čehož získání jsou ty peníze potřeba.Takže,obrazně řečeno,církevní restituce jsou taková kost,zahrabaná na horší časy,až ti co vládnou dnes už nepovládnou a vděční restituenti,církevní, jim projeví vděk.Budou mít z čeho...

    OdpovědětVymazat
  43. Osobní oslovení je snad na místě, předpokládám, doufám, nepochybuji. Stejně tak tykání.

    Víc mi vadí, že se pod svůj názor nepodepíšeš (-te).)

    Jinak, v referendu o vstupu do Unie jsme hlasovala. Proti.
    Osobně jsem nevyužila ani jednu dotaci od EU.
    Nemám jí osobně vracet, nemám pocit, že bych jí cokoli dlužila.

    Na vděk ze strany círekevních restituentů ani ze strany jakýchkoli jiných držitelů peněz a moci nevěřím. Zejména ne na vděk vůči někomu, kdo sám už u moci není. :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Já už si ráno všimnul,že jsem byl brutálně ostrakizován :-0)Rulisinou otázkou: "pokud je země na okraji takového stavu, myslíš, že jí umělá resuscitace přelívánáím peněz od států, které místo keců a lenosti makají, pomůže? Myslíš, že je EU opravdu tak silná, aby to ti nejsilnější utáhli a ty ostatní z toho vytáhli? Nebo že to jen bude efekt vlaku padajícího do propasti z mostu - odzadu, postupně vagon po vagonu?"

    Samozřejmě,že si to nemyslím a nikdy jsem to nikde nenapsal.Naznačil jsem tu,že hrajeme jakousi hru o čas.Ten vlak zatím jede a dává nám(taky ne všem a už vůbec ne všude)malinkou šanci na sebeuvědomění,protože v něm máme střechu nad hlavou a žvanec do huby.On člověk nepotřebuje moc.ale některý věci zatím jo.Šance koupit si superchytrej mobil,než najít to vědomí,je samozřejmě větší,ale i tak.

    No a potom jsem si všimnul,že tu vzýváš i Ježíše(30)
    Jenže ten se prý vyjádřil tak nějak v tom smyslu"dej císařovi co císařovo a Bohu co Boží."
    A to žil v době a v zemi,ve které byla proti Římu stejná antipatie,jako k EU u nás dnes(a taky z toho mnozí prosperovali).V tomto směru Ježíš jasně odmítl být spasitelem a tvůrcem nových pozemských pořádků.
    Takže...pozor na ty,co přicházejí s alternativami na pozemský ráj.
    Dnes už žádné racionální alternativyv tom smyslu,jak racionalitu chápem,nejsou.
    A to se asi týká i té otázky na novou (civil)izaci.
    Prostě...buď nebude žádná,nebo bude všechno jinak.Ale úplně jinak:-0)

    OdpovědětVymazat
  45. Na Novým zákonu je skvělý, že se v podstatě hodí/dá aplikovat na všecko a v každé době. A s výkladem pro jakýkoli světonázor, světopostoj.

    Tak třeba ten Ježíš.

    Jeden výklad může být, že každému co jeho jest a nepatří mu nic od toho druhého, tedy mj. že Bůh nestojí o statky pozemské a církev yby neměla stát o ty hmotné (jakejsi ten slib chudoby a podobný teorie, co s restitucema - božínku - nemají nic společnýho), druhej výklad že nic proti proudu, nic proti tomu, co si kdo z mocnějších bude nárokovat a alibismus jaksviňa.
    Vybermež si. :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Jak říká pan Veselovský,"... ,Vy jste mně neporozuměl?Zkusíme to tedy jinak!":
    Ve svém příspěvku jsem Vás oslovil,ale zdůvodnění mého příspěvku nebylo zaměřeno na Vás,ale všeobecně. Nezajímalo mě,jak jste hlasovala v referendu k EU Vy,ale ty dámy a pání,kteří se k ní dnes staví záporně.Dokonce ten nejvyšší,dnes absolutní odpůrce,podepsal dohodu o připojení.Bez jakýchkoliv pošlebků nebo povzdechu: "..., když jste si to,občané v 77 procentech odsouhlasili,mějte to!"
    Pokud jste Vy něco z fondů EU nevyužila,prosím.Já však žiju v místě,kde mnohé ulice,náměstí,cyklistické stezky, kanalizační čistírna byly i s částečnou pomocí EU fondů opraveny,přebudovány. Používám a využívám je denně.To vůbec nemluvím o příspěvcích EU na pomoc školství,zaměstnanosti,různých sociálních programů.Docela často se píše o tom,že tyto fondy jsou rúzně zneužívány,jak se lidově říká-odkláněny, na jiné účely.Různými Radami,které mají za úkol tyto Fondy dávat na konkrétní ůčely.
    No,a ty restituce? Když někomu přiklepnu vrácení majetku za stovky miliard a k tomu ještě kazdoroční finanční částky také v miliardách,tak by se přece slušelo...No,kdo chce porozumět,porozumí, co by se slušelo....Zaslouží si to určitě vděk.Alespoň si to myslím.
    Jo ,to jméno...Na diskusích,pokud někdy někam něco napíši,často to nebývá,vystupuji pod jménem karel.Snažím se vždy psát slušně, bez vulgarit,nemám co skrývat.Vyberu si tedy nyní možnost "Název/adresa URL.Pokud to ani teď nevyjde,aby se moje jméno skvělo pěkně pod jmény přispěvatelů,omlouvám se. karel

    OdpovědětVymazat
  47. Pane Karle, toto je osobní blog a není v mých silách zjišťovat, kdo z těch, co se staví dnes k EU záporně, jak hlasoval před lety. Ani za ně nést zodpovědnost. Navíc o nich ani nebyl článek výše.
    Mohu tedy odpovědět jen sama za sebe. Abyste věděl, že já vám s tím neporozuměním nepomůžu. :-)

    K těm ostatním "pomocem" od EU napíšu jen tolik - nebýt EU, sice bychom na tyto věci nedostali účelové dotace, ale na druhou stranu bychom za obdržení těchto dotací nemuseli zaplatit tak vysokou cenu, jakou jsme zaplatili. Přímo v penězích i nepřímo v likvidaci našeho průmyslu i zemědělství dík pokornému - "vděčnému" - podřizování se všemožným unijním příkazům, zákazům a omezením.

    A k tomu vděku restituentů - nikde jsem nepsala, že by se to neslušelo. Jen píšu, že se nemáte nechat vysmát, že by zrovna vděk patřil k výbavě oněch už teď bohatých a mocných receptorů.
    Vděk je pro měkké. Ne pro úspěšné a mocné.

    OdpovědětVymazat
  48. Jinak návod na vložení svého jména pod koment máte hned nad políčkem, do něhož jste svůj koment psal. :-)

    OdpovědětVymazat
  49. "ale na druhou stranu bychom za obdržení těchto dotací nemuseli zaplatit tak vysokou cenu, jakou jsme zaplatili."

    o dotacích a našem placení zde:
    http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/eu_cista_pozice_cr_67517.html
    nepopírám,že jsou i vedlejší náklady,kterými platíme,ale co takhle zamést si nejdřív před vlastním prahem?
    http://www.lidovky.cz/GalerieDokumentu.aspx?dg=105&slide=0&c=A121212_164123_ln_domov_mc

    OdpovědětVymazat
  50. Ruliso,omlouvám se.Až nyní po Vašem upozornění jsem si všiml,že podrobný návod k odeslání příspěvku je nad obdélníkem pro vkládání příspěvků.Moje chyba.Mám totiž odpor číst jakékoliv návody k použití.Někdy by se mně to mohlo nevyplatit.Protože jsem zatím nikdy v životě neměl žádnou půjčku,složenky platím včas,neměl jsem tu pochybnou čest přijít do styku se strohou poznámkou:"...,a Vaše chyba,že jste si Pravidla k našemu produktu nepřečetl!"Úsměv... Na Váš blog jsem se dostal,myslím, přes blok Janiky ,kam si chodím číst zasvěcené úvahy o věcech,které mě zajímají.A kde byl nějaký Váš příspěvek v diskusi.Jak píši,moc nepíši.Jo,to se mi povedl protimluv...Více čtu.Budu si sem tam číst i na Vašem blogu.Dovolíte? Je kvalitní.

    OdpovědětVymazat
  51. patřím k tem kterí EU přivítali a nemám námitek.

    46. ježišovu výroku rozumím tak že světské věci jsou světské věci, to o bohu jde po jiné linii. nevím teda po jaké ale představuji si to tak že pokud jendou světské věci po vrstevnici a tak ty božské jdou po kolmici k té vstevnici.

    OdpovědětVymazat
  52. takže mi z toho samozžejmě vychází že církev jede také po ty vrstevnici. je to světská záležitost.

    OdpovědětVymazat
  53. Nebo ejdou obojí po vrstevnici, ale každá po jiné.

    Saule, platíme jednak penězi, jednak podřizováním se nařízením, které mění způsob našeho hospodářtví a ničí to, v čem jsme byli jedineční, soběstační, úspěšní a pod. - pokud se to EU nehodilo.

    Ale ano, souhalsím, že za to EU sama o sobě vinu nenese. Do bot si serem sami. A nebo si tam sami ta cizí lejna nosíme.

    OdpovědětVymazat
  54. Mně z toho vychází dvě věci:
    Nebýt EU, hůře se nemáme.
    Ale líp asi taky ne.
    Máme ve zvyku vše dobré tak nějak... probendit, slušně řečeno. Podcenit a zašantročit.

    Karle, děkuji za pochvalu. Kvalitu mám celmi střídavou, dle nálady a potřeb odložení duchabolů, ale čtěte s radostí. :-)

    OdpovědětVymazat
  55. když jsem odcházela v 92 roce z mého zaměstnání tak se tato fabriak již řítila do zkázy a do totálního rozkladu. a také se stalo aniž by EU toto způsobila. podobně ostatní průmyslové odvětví jako okurkárny, textilní průmysl, nejsem si vědoma že by to byla vina EU. zdá se mi, že jsme prostě nemělí místo na světovém trhu. a nikdo nás tam nepustil at s EU nebo bez něj. i bez něj by nás tam nepustili. nejsme schopni obchodovat na světovém trhu. dostat se tam jako svéprávní.

    OdpovědětVymazat
  56. lidé kupují šunty, ten průmysl byl zničen protože nikdo nekupoval české produkty. lidé kupovali dovoz a to svoje nechávali stát. a fabriky vytunelovali opět naši lidé. a pokud by to měl být někdo z EU tak jen s pomocí našich lidí. jen tak nějaký cizinec nevykrade český podnik. to mu pomáhali lidé zde a bez EU. EU je podle mě v tom všem nevinně.

    nesmyslné vyhlášky jsou důsledkem různých chytračení, tam kde se rozdělují peníze tam se cestičky pokaždé najdou. a tak se zkouší věe různě popisovat a popisovat a poisovat ale to je jen zoufalá snaha vnést do toho řád ať se vše neroznosí.

    když necháme sklad otevřený, každý si z něj veme co chce. a za chvíli je sklad prázdný a nefunguje pro nikoho. ale když každý musí donést papír kde je přesně napsáno co chce a proč tak dostane jen to co tam je napsané a jen proti podpisu. pak ten sklad funguje pro všechny. je to nutná byrokracie. bez ní to nejde pokud má být sklad funkční

    OdpovědětVymazat
  57. Ru, všecko OK? za co děkuješ? :o) dyť jsem celá natěšená že můžu něco napsat a někdo to taky čte.

    OdpovědětVymazat
  58. Psala jsem to já. fakt. Jsmem moc ráda, že ses ozvala s protinázorem. Dobře formulovaným.
    Napřed se mi na téhle diskusi líbilo, jak jsme tu snšely kamínky - téměř bonmoty na hromádku, teď s emi líbí, že se diskutuje z různých stran. U chlapů mi to přišlo vcelku normální, že maj opačný názory než banda ženských a že považujou za potřebný se ozvat, byť za cenzu ostrakizace /;-))/. Ale je dobře, že už se rozštěpila i ta banda bab.

    OdpovědětVymazat
  59. aha, no vidíš. mě to přišlo úplně samozřejmé že EU ano. i když je na něm spousta much. ale jako organismus se spoustou much je uzavřen se "svými" hranicemi a má chránit sebe (svoje lidi) vůči zbytku světa. lidé řeší dotace a různé buzerace vrchnosti. ale ty mají taky dvojí optiku. Rodina mý snachy má 182 krav o které se starají. s dotacemi. šanci na dotace mají když je ten chov plně tranparentní se všemi šiky - miky doklady že mají vše v pořádku. hospodaří léta s nejnovější technikou. jinak by neměli šanci. je ot průmysl s biosplaovnou a fotoelektrárnou pro pohon všech zařízení. vše ve dvou lidech.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.