(Optimalizováno pro černobílé monitory)

13. 12. 2005

Trochu odjinud

(Ze starých stránek.)

Už v prvním článku tohohle blogu jsem se přiznala, že mě baví zjišťovat, jak věci fungujou.V souvislosti s blogem jsem zjistila, že je zajímavý prozkoumávat i Toplist.
A tak jsem taky zjistila, že samotný čísílko návštěvnosti sice může dělat dobře (nebo nedobře) egu, ale je v Toplistu vlastně tou úplně nejnezajímavější položkou.
Daleko větší zábavu skýtají ostatní informace. Například představování si pocitů či obličejů těch návštěvníků blogu, který sem navedl nějaký vyhledávač. Tedy:
- Napřed se musím omluvit všem, kteří hledali, hledají a budou pravděpodobně i v budoucnu hledat seriózní vědecké informace o škeblích, přiznám se, že o škeblích toho moc nevím, akorát že jsou to mlži a ne plži a že se z nich dělají knoflíky.
- Dále vyslovuji omluvu těm, co zde nenašli kýžené informace stran mnou použitých názvů filmů či knih, též stran zimních protektorů, antabusu, tasemnic, sebevědomí, reklamací, nemocí pokojových rostlin, zadrhávání, atd.
- A nakonec chci poděkovat těm ostatním, že mi poskytli příjemné, náladu pozvedávající chvíle, když jsem zjišťovala, že se sem dá dostat též při hledání dobrého sexu, jen sexu, zaříznutých kalhot, nahé právničky či výpovědí na téma "Nechala jsem se vykastrovat". (Nenechala, fakt ne.:-)
No, a úplně nakonec: Jsem sebestředně naivní člověk, a tudíž si představuju, že ti dva, co se sem poslední dobou s tvrdošíjnou vytrvalostí opakovaně připojují z Géčka i z MSIE téměř současně, stejně jako já hloubají nad příčinami v rozdílným zobrazení.
Heleďte, vy dva, kdybyste na něco přišli (a já věřím, že jo, páč jsem mimo jiné taky věřivá), že mi dáte vědět? :-)))

-------------------------------------------------------------------------

Komentáře:

13.12.05 20:37:56 rulisa
Koukla jsem na ČT2 a rychle přepla zpátky. "Trápení" s CSS mám jako odreagování od starostí jiných, přiznávám. :-)
13.12.05 20:25:30 Jirka*
Jedním slovem kolotoč, uzavřený kruh. Ještěže máme tyhle problémy, jinak bychom byli moc spokojení...8^) (Když teď třeba sleduji ČT2, běhá mi mráz po zádech.) Omlouvám se za poučování, měl bych chodit na doučování...8^)
13.12.05 20:20:31 rulisa
Nebo dík nějaké chybě. Teď už mi nejde najít, co jsem to tam včera robila, že to fungovalo aspoň v náhledu... Já už nevím. Ach jo... :-(
13.12.05 20:16:39 rulisa
Konkrétně: Když si ve Fir. dáš "upravit CSS" (máš-li tam tu možnost), objeví se ti u mýho blogu CSS dva. První jako "blog.CSS", druhý pod číselným kódem. To první je to, co nemůžu v nastavení svýho blogu přepsat, můžu akorát zjistit, že kdybych v něm cosi opravila, fungovalo by to. To druhý CSS pod číselným kódem je to moje, přepsaný, ale dík chybě v prvním ne zcela funkční.
13.12.05 20:11:37 rulisa
Jo, to vím, dyk jsem ti to sama radila s televizorem. :-) Akorát že mi to hlásí i chyby ve zdrojácích a CSS v přednastavení, do kterýho se (jako ty do celýho svýho blogu) nedostanu. Můžu jen přepisovat ve "svým" druhým stylopisu. Ale pokud je něco blbě v tom prvním a ignoruje se kvůli tomu část nebo celá sada pravidel, mám smůlu.
13.12.05 19:39:38 Jirka*
V horním menu "Nástroje" a "Konzola JavaScriptu" se vypisují užitečná chybová hlášení jednotlivých stránek. Podle nich se dá dost věcí ve zdrojáku dohledat.
13.12.05 19:30:57 rulisa
Mám taky F 1.5. Nejdou mi akorát ty filtry. (Vynechání určitý barvy, atd.) Jinak mi to nenačítá velikost písma u měsíců a titulku v archívu, ale to je daný nějakou tou chybou v zápisu blogu, na kterou nemůžu přijít.
13.12.05 19:05:40 Jirka*
Teď jsem si nainstaloval novou verzi Firefoxu a je zas o něco lepší. Tím chci říct, že skousne víc věcí, než předtím. Třeba na Tvých stránkách se mi už zobrazuje rozlišení písma v textu příspěvku, což bylo doteď neprozrazeno. Na druhou stranu se u mě objevilo něco, co tam nepatří (ale jen drobnost)...Každopádně děkuju za upozornění...8^)
13.12.05 18:48:40 rulisa
Ba ne, těm webmastrům křivdím, ve zdrojácích je vidět, že píšou na obojí. Ale občas asi nekontrolujou.
13.12.05 18:47:32 rulisa
Promiň, že jsem ti ukázala odvrácenou stranu Měsíce. :-) Ale jsem ráda, že to není závadou na mém příjimači a že webmastři nejen na lide.cz dělají stránky pouze na jeden druh prohlížečů. :-)
13.12.05 14:00:48 Jirka*
NO FUUUUUJ !!!!! To je strašný! Nejen levý sloupek, ale i všechno ostatní je hrozný! Jedině Firefox! Díky za upozornění. Bohužel s tím nic neudělám, protože styl mého hostitele je nepouštět uživatele do zdrojových kódů a podrobných nastavení. Právě proto mi blog.cz vyhovuje a hlavně proto Ti nemůžu radit s problémy okolo IT. Uhh...to jsem si nemyslel, že to bude až tak ošklivé...
13.12.05 13:23:48 rulisa
Jo, u tebe jen Géčko. :-) Ale kdybys zkusil testnout MSIE na svých stránkách, zajímalo by mě, jestli tě náhodou v Exploreru nezlobí zobrazení levého sloupku. :-)
13.12.05 13:19:39 Jirka*
Jo jo... Toplist je zajímavej (i když jsem víc spokojený s "navrcholu.cz"), statistika není vždycky nuda. Taky bych se měl omluvit lidem za bludná sousloví. Jen doufám, že (byť vytrvalý návštěvník) nepatřím mezi zmíněné dva. To by znamenalo, že mám v počítači něco v nepořádku. U mě je to snad jen to Géčko!? 8^)

Žádné komentáře:

Okomentovat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.