(Optimalizováno pro černobílé monitory)

12. 5. 2007

Střílím

si.
Je dvojí způsob jak psát. První, soustředit se a z těch několika lidí pořád přítomných v hlavě vybrat a vyseparovat a vycizelovat jen jednoho... Do dokonalosti... - A nebo, zůstat jen objekt, jímž všichni naráz procházejí, nepovolit si jakýkoli vstup mezi ně, neřídit je, nekorigovat, ať je jich kolik chce, nemluvit na ně, neptat se jich na nic, nenormovat je ničím, a vydržet to tak dlouho, až se všichni ti různí lidi různými cestami sejdou na jedné křižovatce, protože oni se vždycky někde sejdou, a do té doby jim jen naslouchat a psát, stíhat psát...

Je zvláštní, kolikrát se mi chce psát rukou. Na papír.

Nestíhám.

Tak ani tak.

Kolikrát mi nezbývá síla. Na soustředění se až do konce.

Dělají si ti lidi tam, co chtějí, pořád někam jdou, od sebe místo k sobě, nebo dva jo, tři ne, nesehnatelní do jednoho stáda, pamatuju si jeden film ze školy, o moderním pastevectví ovcí v Austrálii, sháněli je tam dohromady vrtulníkem, prý úspěšně, ale z té výšky se ten rozvlněný, rozpohybovaný půdorys stáda stejně jaksi pořád rozpadal, v hlavním směru pohledu kamery před vírem vrtulníku se ovce sice srážely k sobě do houfu, ale ve všech ostatních směrech se zas rozpadaly, oddrolovaly se jako drobky od chleba, chleba bobtnající ve vodě, buňky epitelu v zárodečné vrstvě přirůstající, ve vrstvě povrchové odumírající do nepočítaně šupin...

Tak honím ovce. Tak sebevážně píšu, ponořená sama v sobě, zažraná do sebe jak sebe sama parazit, jako kdysi, pak zas ne, a pak zas jo, protože když ne, pozná se to, já to poznám a netěší mě to...

Těší mě číst sama sebe, když je tam něco, co mě při každým čtení znovu zabolí. Jako rána po vyškubnuté pijavici. Jako poškrábání se v místě, kde to svědí, i když na to člověk zrovna nemyslí...

Těší mě psát, protože mě těší to po sobě číst.

Vstupovat tudy do svých světů.

Jediný způsob, jak se vrátit a znovu ucítit už jednou prožité.

A stejně tak, jako když dočte člověk knížku, zaklapne ji a řekne si Uff, dobrej příběh - a tím to, co v knížce chvíli žil, odsune do bezpečí nereálu, stejně tak, jako když ženské přebíjejí pláč vztekem a vztek pláčem, stejně tak, jako když mě v tu nejtišší nejvážnější chvíli ve dvou napadají ty nejmorbidnější nejdebilnější vtipy, stejně tak i ránu po pijavici je nejlíp počůrat...

A sebevážnost odstřelit, než se z dobrého sluhy stane zlý pán.
Který by brzy místo mě samé začal rozhodovat, kdy co nechá zabolet.

Věc, na níž začne příliš záležet, těžkne k neunesení.

Jo.

Vypouštím duhový bublinky intelektu, a pak je sestřeluju.

85 komentářů:

  1. asi nejlepší věc, kterou jsem od tebe přečetla.

    OdpovědětVymazat
  2. muj kamarad tvrdi, ze vzdy se kruh musi uzavrit, jinak mu to nema pokoj. to neni ale poznamka k prispevku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen trochu blíže hrdobci, jimž hrouda nohy víže... bum!

    OdpovědětVymazat
  4. Ru, myslím že pokud vypouštíš duhový bublinky intelektu a pak je sestřeluješ, je to jen tvoje věc, tvůj způsob komunikace...já to jako sestřelování necítím. A pokud tam přece je, pak s ním asi kdo přijde, tak nějak počítá a nevadí mu. Ovečky se nakonec sejdou na tý křižovatce, byť každá s jinou barvou vlny...a tak je to dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. Ann, díky. Nasereš se, když napíšu... A nebo radši nenapíšu. Není potřeba.

    36222 - jo. Zajímavý, mně to taky kdysi tvrdil jeden kamarád. Ale nepředpokládám, že by to byl jeden a týž. :-)

    Anino, nedělám si z toho až tak hlavu. Náhodou ten \"můj\" způsob komunikace (zas ne tak výjimečnej) má i svoje výhody. Například dobře odfiltruje ty, kteří na něj nemají.

    A Teo střílí rovnou vostrejma, jako obvykle. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A co vznikne po sestřelování duhových bublinek intelektu? Mrtě mikroskopickejch kapiček zažírajících se pod kůži. Studěj a zároveň naleptávaj. Nebo nadeptávaj?

    OdpovědětVymazat
  7. Aktérko, pokud to tak je, jako že jo, pak je to v pořádku. Někdy i zahřejí, ale to je fuk. Ať klidně i zastudí, naleptají nebo nadeptají. I tohle se může hodit...Je na každém je-li ochoten se nechat i třeba na chvíli zdeptat, nebo se jim radši vyhne. Praktikuju obojí, někde mi to nevadí, jinde a jindy to přijmu hůř. Nejen u Ru, tak všeobecně :))

    OdpovědětVymazat
  8. A mám já snad něco proti tomu? Si dělej, co chceš, ne? :-) Příspěvek č. 6 si kladl spíš řečnické otázky... Netřeba akutních odpovědí. Neřešit.

    OdpovědětVymazat
  9. Vůbec jsem si nemyslela, že bys měla něco proti tomu, brala jsem to jako otázku, tak jsem odpověděla, tak sorry. Si dělám co chci ne..:)
    Kdybys napsala neřešit, vzala bych to na vědomí :))

    OdpovědětVymazat
  10. Oprava - neřešit a nevysvětlovat.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrá, dobrá...už vím.

    OdpovědětVymazat
  12. (6) ...našeptávaj... (10) Jo. Ráda, když mě těší. Nerada, když utěšuje. Ráda, když někdo rozumí, nerada, když kvůli tomu, aby mi to sdělil, rozkouskuje to porozumění jak prasátko kvůli drobnejm. Většinou stačí zaštěrchat. :-)
    Nebo odpinknout míček...
    I když od Aniny sluníčka co na srdci to na jazyku vemu asi všecko. :-)
    Bacha, aTeo, tentokrát to sluníčko myslím vážně!

    OdpovědětVymazat
  13. Když já jsem někdy prostě... unavena i tím sluncem, no... Lepší už to nebude, protože modří už vědí. Dlouho. A občas o tom, co vědí, i přemýšlejí. O to je to větší peklo. Ale na druhou stranu - v pekle je docela pěkně teplo. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. PPS: Nebo spíš úžeh? :-))

    OdpovědětVymazat
  15. PS: Že by úpal? :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Vidíš, a já byla kvůli absenci sluníčka v solárku a jak tak po mně tekl pot čůrkem, myslela jsem... jen na to jedno...

    OdpovědětVymazat
  17. :-) Upřímně řečeno - takový myšlénky mě zrovna u tebe nepřekvapujou. Ale solárko? To teda čumim, na to bych tě netipla. Nelez tam, Ru - nebo budeš za chvíli vypadat jak sušená švestka. Fakt. Pár jich kolem sebe vídám a některý jsou dokonce mladší než já.

    OdpovědětVymazat
  18. No už jsem asi dolezla, páč permanentka vyplácána a teď budu muset trochu pošetřit. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. ...ženská bláznivá... Ale jako průprava na poležení v rakvi je to možná docela dobrý... :-)))

    OdpovědětVymazat
  20. Ru, taky mám ráda horko :)
    Dík ti za to sluníčko, vím, že to myslíš dobře a ne tak, že je hodná a blbá, tedy doufám...neb jako úplný blb se necítím :)
    Víš, ono tohle na jednu stranu samozřejmě potěší, na druhou...no někdy o tom napíšu u sebe.
    Ještě všeobecně, reaguju, tak jak si myslím, že neublížím, zbytečně nenaštvu.
    A tak ráda, někoho povzbudím. Tedy chci. Pokud se to mine účinkem, mrzí mě to, ale i já se učím a poznávám, co komu vadí. Tak to tak berte.
    Prostě neodhadnu vše a jistě nejsem jediná, je to normální...
    Přeju vám hezký víkend, jedu pryč :))

    OdpovědětVymazat
  21. ad 20) Jistě - žehem. Ovšem napřed v rakvi. A pak rozprášit (bych prosila)...

    OdpovědětVymazat
  22. ad [22] Rozprášit? Pro Aktérku málo akční! Doporučuji tohle:
    http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//4.517.jpg

    OdpovědětVymazat
  23. :-)) Díky, znám. Přesto budu dál trvat na tom rozprášení. Co ty víš, kam až mě vítr zavane... :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Anino, i kdyz te znam jen virtualne nikdy by me nenapadlo o tobe myslet ze jsi hodna a blba. A to ani naznakem. To ze jsi slunicko znamena, ze hrejes jako slunicko. Chodici prijemno.
    Stejne jako moje hrozne mila sousedka- skvela kamaradka :o) Nekdy o ni budu muset napsat.

    OdpovědětVymazat
  25. Ani já si nemyslím, že je Anina blbá. Na spoustu věcí má čich jako hrom a ixkrát mě dostala tím, jak dokázala pochopit...
    Jen ta její snaha o celkové všeobecné příjemno - až dojemná, upřímností, opravdovostí - je sice krásná, ale občas tak trochu... jinej svět... Mně se taky někdy nechce talčit se někam jinam, implantovat si pohodu hladkosti, růžovosti, lízátka na slzičky a foukání bolístek. Prostě nechci, chci být zapšklá, smutná, bolavá, vostrá, nebo vzteklá až zlá, protože se tak cítím a je mi tak v danou chvíli dobře, jsem to já, odžívat si něco tím, že to jsem.

    Takže jedinej problém je v tom, že Anina má jako životní program držet si pohodu a rozdávat pohodu, což některým jiným zrovna nemusí sednout, jde jen o to umět to zavčasu poznat nebo dát si to zavčas navzájem vědět, a co nejmíň to přitom rozvrtat.
    A tím končím tohle téma a zapovídám další diskusi o něm. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Nekolikrat jsem na toto tema kapla s moji kamaradkou Slunickem (viz muj novy prispevek na blogu) kdy jsme se bavili o tom, jak leze na nervy svym muzskym se svymi zdrobnelinami.
    My cajickume a cukrickujeme jako vztekle a chlameme se u toho do bezvedomi. A nakonec jsme dosly k zaveru, ze cajicky, cukricky a jine -icky nam prinaseji spoustu dobre nalady, proc se toho vzdat. Protoze je to pitome? No je :o) Ale zase to dela dobre :o)

    OdpovědětVymazat
  27. Radko, otočím to:
    Je to fajn pro zlepšení nálady \"mezi náma ženskejma\"? No je. Ale proč se do toho nutit nebo si to nechávat vnutit, když je nálada na něco jinýho? :o)
    Tady přece nejde o to, že by vadilo a priori to nebo ono. Ale že na to není teď nálada. Nechápu, co je na tom k nepochopení. Včetně toho, že už jsem to nechtěla dál rozebírat. :o

    OdpovědětVymazat
  28. A nebo ještě jinak - jsem povinna mít pořád dobrou náladu? - Jestli jo, tak vem flintu a odstřel mě rovnou, ať se zbytečně netrápím.

    OdpovědětVymazat
  29. Ja prece taky nemivam dobrou naladu. A jsem nesnesitelna. Sama sobe i jinym. Ale to podle me nesouvisi s tim, ze nekdo jiny muze byt naladeny na prijemno.
    Ja totiz nevim moc o co ted vlastne jde. Ted jsem skutecne mimo :o) Jde o to, ze kdyz ty mas protivnou tak nikdo nesmi mit dobrou?

    OdpovědětVymazat
  30. Ne! O to nejde. Probůh... Tak si tu diskuzi přečti ještě jednou od začátku. A prosímtě už to nech. :-(

    OdpovědětVymazat
  31. necham. ja dneska byla cely den mimo a vozila jsem babicky (tri stare sestry a stoleta maminka) z mista na misto. Prisla jsem pred chvilkou, ulozila decko, zalela zahradu a sedla v hlubokem povznesenem zamysleni o dobrych skutcich k PC. Mezitim mi zavolal jeste manzel pres skype a u toho zacal pocitac rvat alarm, tak ze jsem jeste rychle vyskocila co se deje. Pak jsem precetla skokama oblibene blogy a tam muj pohled padl na Aninu a osloveni Slunicko coz ve me evokovalo oslavnou odu (jsem porad byla jeste povznesena) na me Slunicko a zaroven i na Aninu. Protoze u ni mam podobne pocity. Nic vic me nenapadlo.
    A necham toho. Proste mam me Slunicko rada i kdyz jsem ja pravy opak. A omlouvam se ze jsem to hodila na tvuj blog :o) to je fakt blby :o)

    OdpovědětVymazat
  32. Ne, to blbý není, to nevadí.

    OdpovědětVymazat
  33. A k clanku fakt nevim co napsat. Asi chapu. Mozna.
    Obcas si taky nejakou bublinu nafouknu a kdyz ji neprasknu ja tak to udela nekdo jiny. Rad a s naprahem.

    OdpovědětVymazat
  34. [26] A co mimo téma? Tak třebááá... jestlipak víte, jak se budí princezny?

    OdpovědětVymazat
  35. Hele, di věšet ty záclony, než ti zasmrádnou v pračce...

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Ru, dneska bylo krásně...:)

    OdpovědětVymazat
  37. Jo, bylo. Já o počasí, teda, ty, zdá se mi, nejen o něm... :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ale jo, já o počasí, jiný to se mnou už nebude :)
    A nebuďte na mě tak hodný...
    Nemyslím to ironicky, vařím mozek, víš..

    OdpovědětVymazat
  39. Bublinky intelektu - ty znám, jsou v šampaňském. Čím víc se jich vypije, tím víc intelektu :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Hele, von mi do toho vlez... :o))

    OdpovědětVymazat
  41. Já taky, momentálně, zkouším si nastudovat nějaký zákony okolo životního prostředí a jdou mi voči křížem... Kruci, nevíš, jak jsem to před těma xx lety dělala, že jsem se za tři dny naučila pět set i víc stránek? :-)))

    OdpovědětVymazat
  42. Mozek na víně ... (nebo na vině? .-)

    OdpovědětVymazat
  43. Mozek je svině! :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Mozek používat nepovinně.

    OdpovědětVymazat
  45. (šup s ním do předsíně!)

    OdpovědětVymazat
  46. Zvláště po víně...

    OdpovědětVymazat
  47. Vařený mozek sežraný po víně ... někdy skočí do předsíně

    OdpovědětVymazat
  48. Radši mozek v klíně.
    (Moh by to bejt dvojsmysl jak víno, ale fakt je, že mi na klíně leží a hřejivě drnčí blbější z našich dvou kocourů, ten, co je asi nejblbější na celým okrese, ale zas nejmilejší, nejvděčnější a nejpříchylnější, chodí se mnou i po venku jak pes, tudle za mnou přišel i do \"hospody\" na pivo.)

    OdpovědětVymazat
  49. Mozek v klíně po víně, klidně na dně předsíně. :-)

    OdpovědětVymazat
  50. stav kocourka po víně, podobný je vzteklině :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Na kocourka mi nešahej, grrr....

    OdpovědětVymazat
  52. já? ... v hospodě byl s tebou, i když na pivu :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Za to, žes vzala ty moje \"bubliny intelektu\" na vědomí - ty jejíž intelekt jsem si v blogosféře postavila na vysoký a pro mne téměř nedosažitelný piedestal, tak ti poprvé vkládám do diskuze svůj nejčastěji používaný nick a dovolím si vložit i adresu na svůj miniblog se svými minipidižvíkovskými názory :-) jo párkrát jsem se chytla už nějaké tvé neodstřelené bublinky a vložila nepodepsaný komentář, to proto, že jsem se za své maminovsky přízemní psaní tak trochu jakoby styděla ...matně vzpomínám na takové pocitové spříznění týkající se mužů a jejich schopnosti vycítit, co žena potřebuje, bylo to hodně poetické a chlapům téměř nepochopitelné, vím jen žes mi za můj empatický příspěvek poděkovala, to je asi tak 2 nebo 3 měsíce, tak hezké dny a měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  54. Čekanko, ten nick vkládáš do diskuse na Škebli potřetí. :-) Pravda, poprvní s odkazem na svoje stránky. Ale mají je v odkazech Anina i Radka, takže jsem do nich nahlídla už před časem.
    Zajímalo by mě, proč se snižuješ. Normuje snad někdo způsob psaní blogu? Co je hodnotnější a co míň? Myslela jsem, že je to jen a jen na osobním vkusu a chuti, na zaměření i mmentální náladě, relax, koníček, žádné \"musy\". :-)

    OdpovědětVymazat
  55. Čekanko, přemýšlím.
    Možná - Nestav ničí intelekt na piedestal a nebudeš mít potom třeba ten divnej pocit, že se před ním musíš snížit, když ve skutečnosti si myslíš, že nemáš proč, a ze všeho nejvíc ti jde o to, abys mu to dokázala. :-)

    Heleď kašli na takový obezličky. Mně je to milejší na férovku. :-)

    OdpovědětVymazat
  56. 1)To byl tak trochu pokus o sebeironii.
    2) Na férovku? Lze v blogosféře s někým hrát na férovku? To bys pak neměla nikdy napsat - byla jsem už tak unavená z toho vysvětlování, jak jsem to myslela, že jsem to nechala bez komentáře (parafráze).
    Někdy nehrajeme na férovku ani samy se sebou. Já si hraju na nálady ale na férovku nevěřím, snad na pohodu, na upřímnost v určitých mezích (tak aby to zbytečně neublížilo, když to není nutné) snad ještě hodně na autentičnost. Ovšem na blogu nejsme nikdo úplně autentický, tady si hrajeme leckdy na leccos, ale na férovku podle mě ne, je to jen určitá role, taková kterou jsme si dobrovolně samy za sebe vybraly.
    Toto je pokus o polemiku, nikoli snaha o něco jiného i když na první přečtení by to tak mohlo vypadat.
    Moje bubliny jsou dnes světle fialové :)))

    OdpovědětVymazat
  57. No, nevím, co znamenají světle fialové bublinky, ale vím, co pro mě znamená na férovku a že stran rolí na blogu by asi bylo lepší, kdybys mluvila za sebe. .o)

    Sice si ráda hraju, a občas i na blogu, s tím, či oním, ale jinak mám blog právě proto, že na něm nemusím hrát žádnou roli. Na blogosféře jsem buď taková, jaká jsem (nebo zrovna jsem), a nebo nejsem (tedy mlčím, nepíšu, neodepisuju).
    Prosté. :o) Úlevně jednoduché.
    A nic nefér ani neautentickýho na tom nevidím.
    Ale můžu svoje předchozí férovkový prohlášení opravit. Třeba: Je mi milejší komunikace bez pokrytectví.

    OdpovědětVymazat
  58. ano. taky se vracím. a taky mě někdy mrazí. někdy ze způsobu, jak jsem to napsala a někdy ze spojení, který tam jsou - a který jsem neviděla a přesně popsaly, jak to vlastně bylo. jsem radši, když zjistím, že nemrazí, protože jsem se změnila. a učím se přijímat se takovou, jakou jsem byla, s chybama, který dnes vidím. jsou to dobré lekce.

    OdpovědětVymazat
  59. Evidentně tě štvu ruliso, no nešť občas se mi to u někoho podaří i když jaksi prvotně v tom vědomý úmysl nebyl. Ono to mé psaní bez bližšího vysvětlení může takhle vyznít, já se jen bránila před tím, že to že nepodepíšu nějaký komentář znamená, že jsem a priory neférová. Takže krátce to vysvětlení. V mém blogu jsem za mamču a manželku a prostě toho koho je vidět na první pohled, ale já jsem občas i drsná ,ironická, jemná, poetická, rozháraná a naštvaná - tyto roviny na tom svém blogu prostě neventiluju, protože...no je to složitý vysvětlování a chystám proto do budoucna jiný autentičtější a současně anonymnější blog. Důvody k tomu mám vážné i nevážné ale pro tebe asi těžko pochopitelné. Takže končím omluvou, ano ten první komentář jsem napsala v náladě, kdy jsem tě chtěla sice jen mírně, ale přece jen lehce popíchnout. Tím druhým jsem to chtěla vysvětlit ale evidentně se nepovedlo tak, jak jsem si snad přála. Tento třetí a poslední si nečiní nárok již na nic, je slušné napsat sorry a tak to píšu. Jo a přiznávám, že jsem starší sestra co vždy popichovala ty mladší a že se pohybuju mezi spoustou lehce nafoukaných intelektuálů a že jsem zřejmě nevědomě vyprojekovala své stíny do tebe - pan Jung by měl ze mě radost a ty si mysli co chceš. Končím opakovaným sorry!!!

    OdpovědětVymazat
  60. Čekanka to rozjíždí, něco se děje? Na co jsou blogy, kde se budeš skrývat? Rychle založ Čekanko ten \"autentičtější blog\". ... Vyplývá z toho ale snad, že tvoje role matky a manželky není autentická?

    OdpovědětVymazat
  61. K článku:
    Číst sebe po delší době mi někdy přinese pocit, že jsem pořád stejná, většinou mě potěší, že už tehdy jsem na něco kápla, ale cennější je, když vidím, v čem jsem jiná, to je jasné.

    Stohy \"tajných\" zápisků z gymplu jsem po pár letech vyhodila, protože jsem se bála, že číst je znovu, bolelo by to. Teď trochu lituju.

    Když píšu rukou, méně promýšlím a kontroluju text, dostanu se hloub - i ve vážných věcech i v ulítlostech. A píšu rychleji než na počítači. Umožňuje mi to zbavit se mé silné vlastnosti promýšlet všechno přesně a dlouho.

    OdpovědětVymazat
  62. Vidim to jinak, Cekanka si zalozila blog kde se prezentuje nekomu kdo ji cte a kdo ji zna z \"realu\" Mozna to ctou jeji deti nebo manzel. Tam musi byt takova jak ji vidi ti doma.

    Chapu to, i kdyz treba moje deti a muj mazel vedi ze si pisu blog a znaji i jmeno, dokonce si jej muzou nakliknout na svych laptopech (protoze jsem si tam psala a nsmazala prubeh) presto pisu jak citim. Verim ze kdyz budou chtit tak me poznaji lepe. Kdyz nebudou chtit tak se s tim jaka jsem budou muset smirit.

    OdpovědětVymazat
  63. Čekanko, nevím, ale myslím, že Ru neštveš, tak jak si myslíš. Já si kdysi myslela, že ji musím vytáčet snad každou větou, ale nakonec to vůbec nebylo tak horký. Člověk to někdy vidí trochu jinak. Ty jsi myslím zase úplně jiná a já vás mám ráda obě :)
    A ten blog si založ.
    A Radko, tebe mám taky ráda. Tak jsem vám vyznala lásku a teď mně klidně nadejte do alibistek atd. Ale opatrně prosím :)

    OdpovědětVymazat
  64. ad Liška: ale já se neskrývám, to jsi špatně pochopila, nejsem jenom tom o čem je můj současný blog, ale to o čem tam píšu jsem já, ale mám víc tváří víc vrstev duše, současně jsem hluboký introvert a lehce zranitelná, ano můj blog čte několik přátel a známých a některé svoje stránky si chci nechat pro sebe, nejen sama kvůli sobě ale taky abych právě je nečím nezranila, proto mám v hlavě něco složitějšího než psaní nápadů a článečků, proto to bude ještě chvíli trvat než to \"porodím\", proto to bude autentičtější, proto občas napíšu někomu někam nějaký komentář pod jiným nickem, to jsem pořád já ale z jiného úhlu pohledu....
    ad anina: tebe mám prostě moc ráda, ty jsi jako bílá kopretina na zelené louce, děláš lidem radost, jenom tím jaká jsi :-)

    OdpovědětVymazat
  65. Je zajímavý, jak stačí od někoho nepřijmout jím nastolený způsob komunikace, a hned se dozvím, že mě ten dotyčnej musí štvát, musím bejt uražená, atd. :-)
    Koho mi to, kruciš, připomíná... :-))

    Čekanko, v téhle diskusi s tebou mluvím jen o tom, co bylo v téhle diskusi. Nelíbí se mi tvůj způsob \"oznamování\" věcí, ta dvojitá tvář, jedna navrch (jako by o někom druhým, uctivý klanění se), druhá pod ní (o \"já já já\").
    Nelíbí se mi (a to jsem už psala), když mi někdo na jednu stranu maže med kolem huby a obdivně se lísá, ale přitom je to jen zapatlávání potřeby útočit, ukázat, jak je sám dobrej.

    Tomu říkám pokrytectví a neférový jednání.

    To, jestli máš ve zvyku svý názory v nejistých situacích ventilovat radši nepodepsaná, je druhá věc, i když doplňující. Ale to jsem až tak za bernou minci nebrala, říkala jsem si, že to může mít nějaký důvod, na který já nevidím.

    No tak napiš, \"Jsem dobrá\" - a šmytec, nehraj habaďůru \"Já pochváílím tebe, ty za to rozmluvíš mně moje poníženecký řeči, že jsem horší, než ty...\" :o))
    Tohle nemám ráda a právě tohle jsem od tebe odmítla. Cítím to neupřímný a manipulativní. Toť vše. Není nutno to vztahovat na nic dalšího, ani na to svádět, že se tu kvůli tomu musíš rozepisovat o svým vztahu k blogování a normovat ho i na mě. Klidně se rozepiš o sobě, libo-li ti a inspiroval-li tě k tomu článek, ale nezakrejvej to nějakou nutnou obranou vůči mně. :-)

    A ještě jedna věc. Vím o dost lidech (a psala jsem to svýho času soukromě i Duně), co maj ne jeden, ale i víc \"paralelních\" blogů či webových stránek. A na každý z nich nějakej jinej kousek sebe. Některý z těch stránek veřejnější, některý \"tajnější\".

    No a co. Nebyla bys v tom nijak výjimečná.
    Výjimečná jsi jen v tom, že o tom takhle až chlubivě vykřikuješ, jak chceš komusi cosi dokázat - na rozdíl od těch ostatních, kteří si to alternativní a skutečně intimní a tajný skrývají, aby jim to takový zůstalo. :-)

    Budeš se muset asi rozhodnout, jestli se chceš skutečně tak v klidu a autenticky realizovat, nebo jestli chceš hlavně vydobýt uznání za své mimořádné a neobvyklé jiné projekty. :-)
    Ono totiž když párkrát takhle reklamně zadeklaruješ \"Hledejte\", tak budeš nalezena dřív, než se na podpatku otočíš, a můžeš svoje dilema s autenticitou řešit zas od začátku. :-)
    A nebo na ně zas svádět, že něco nejde...? :-)

    OdpovědětVymazat
  66. Liško, ještě k tomu psaní/čtení.
    Jinak čtu svoje texty, nad kterými si říkám, \"jejda, taková jsem fakt před...ceti lety byla...?:o)\" - a jinak čtu ty, kvůli kterým mě těší psát. Tam nejde o nějaká rozumová mi sdělení. Prostě, text, kterej mě v sobě znovu utopí...
    Nevím, jak to vysvětlit.
    A popravdě, zas nevím, jestli je nutný to úplně dopodrobna vysvětlit... Jestli není mockrát lepší, když věci zůstanou trochu jen tak, tak trochu svoje, neidentifikovatelný, nerozpláclý polopatou...

    OdpovědětVymazat
  67. Ticho, tichoučko... Jako když mech hladí bosou nohu...

    OdpovědětVymazat
  68. Ru, mam pocit, zes prave zenskym zpusobem popsala to, cemu ja po chlapsku rikam \"primarni obrana\" :-)

    OdpovědětVymazat
  69. Všímám si, Ruliso, že polopatické vysvětlování, kterým se ztratí kouzlo celkového dojmu, je pro tebe asi nadbytečné. Nechat létat některé bublinky mezi řádky je víc působivé, víc celistvé.

    Na blogu často člověk (teda já někdy jo) neodolá potřebě vysvětlit na vlastních příkladech, že něčí text \"správně pochopil\" - jako by na tom záleželo, jako by si to musel potvrdit, rozebrat a nemohl nechat být, jestli jeho dojem je jiný nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  70. Tak to já mám nejradši vysvětlení po lopatě. Jako v perníkové chaloupce.
    Jak může text někoho utopit, je snad o vodě? :-)

    OdpovědětVymazat
  71. Roj - taky. :-)
    Liška - taky. :-)
    Fousek - no jo, Fousek... :-)

    OdpovědětVymazat
  72. 73: \"no jo, Fousek\" může říkat jedině anina - a ta o to písemně požádala :-)

    OdpovědětVymazat
  73. Ru, zakázat to asi nejde...Nicméně, je to pěkný pocit, mít takové privilegium, díky fousku...no jo, fousek :)))

    OdpovědětVymazat
  74. 75: Zakazuju ti to! :-)))
    (vyříznu jazyk, useknu prsty ...)

    OdpovědětVymazat
  75. 77: To bych jí neslibovala - ještě by se jí to mohlo líbit... :-)))

    OdpovědětVymazat
  76. (77) ...rumoresque senum severiorum omnes unius aestimemus assis... :-)))

    OdpovědětVymazat
  77. (Překlad do češtiny - pro nezasvěcené: \"Kecáš, dědku! Ty tvý zákazy stojej tak leda za zlámanou grešli!\" GAIUS VALERIUS CATULLUS) Ale jinak - žij a nech žít. Platí všeobecně. :-)

    OdpovědětVymazat
  78. Neboj. :-) Přeju to Anině. :-))

    OdpovědětVymazat
  79. No tak dík za jazykový koutek :-)))

    OdpovědětVymazat
  80. Zit a nechat zit je dobra zasada. Jen se dle ni ridit :o)

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.