(Optimalizováno pro černobílé monitory)

15. 4. 2007

Problematika dosahu

Umývám záchod. Práce, kterou nijak neplánuju, ale když už se tak šíleně pomalu napouští splachovadlo a musím na ten pitomej záchod donýst vodu v kýblu, občas mě to popadne udělat při jednom...

Umývám záchod. Gel a štětka a glancování všech hran i vnějších ploch...

"Co děláš, mami?" ptá se mě to malý, už zas ukašlaný cosi za mnou, když jsem tomu svojí přítomností na pootevřeným záchodě zabránila prchnout ven na zahradu.

"Meju záchod. Aby se nám do něj hezky čůralo."

"Aby se TI do něj hezky čůralo." Opravilo mě to malý. S patřičným důrazem na zájmeno.

Dvě vteřiny mi trvá, než pochopím. Jak jsem nedávno už zas řešila...

"Ne, panáčku. NÁM. S tím čůráním na žumpu přestaneš, Kdo má furt mejt to počůraný zápraží. A čuchat. Smrdí to tam pak jak..."

On totiž drobeček, aby nemusel zvedat prkýnko, myslet na splachování, zhasínání a zavírání dveří od záchoda a tak podobně, chodí radši na žumpu, co je venku pod zápražím. Ale aby ho náhodou neviděli přes plot z okna sousedi, zůstane stát schovanej v otevřenejch dveřích a snaží se dostříknout na tu žumpu tak jaksi... za roh....

Za roh se to obvykle nepovede, o něco blíž je rohožka.

Panebože, zač mě trestáš, takovýhohle čuníka mi nadělit a ještě k tomu tak paličatě osobitýho, nezlomnýho...

A teď se šklebí. Vysvětluju, že když bude v botech na ven a stát prakticky nad žumpou a otočenej takhle zády, tak možná, možná... Žumpa je totiž sice zakrytá letitými festovními trámy, které i kola náklaďáku unesly a nepropadly se, ale desítkami let rozhryzanými škvírami mezi nimi ledacos propadne, ztratí se, vsákne...

Vyřízeno, domluveno. Mladík (jako obvykle) slibuje, že ze dveří se už na žumpu snažit trefovat nebude. Otáčím se k odchodu, v hlavě myšlenky na jakousi diskusi na blogách. Co odepíšu...

A za mnou tichý, napůl zasněný, napůl chlapsky hrdý hlásek:

"Ale brácha dostříkne až k plotu..."

159 komentářů:

  1. Pokud věk odpovídá, bylo by vhodné zmínit se o vranách lačných ohanbí, které v nestřežených chvílích soustředění přilétnou a... cvakkkk!

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, co je to \"věk odpovídá\"?:-) Je mu necelejch jedenáct. Dávno ví, že venku čůrá kdekdo, na vsi se čůrá do všech hnojišť a žump, když to je nejblíž... :-))

    Navíc - proč dětem kecat, proč je takhle blbnout, že se něco nesmí, když občas je potřeba, aby to děti naopak bez problému zvládly, a o čůrání venku přeci nejde, a jinej smysl v té báchorce o vráně nevidím. :o).

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůžu si pomoc, ale chce to trénink a tvou svatou trpělivost, přece to dítě potřebuje mít šanci, že jednou dostříkne dál, než brácha :) Jinak až na to mytí té oné..hezký starosti...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je od tebe sprostý :-) Kluk se snaží chovat ekonomicky a ekologicky, šetřit náklady na vodu, neprošoupe obuv zbytečným chozením daleko, nemočí do umyvadla a ty ho ještě peskuješ! :-) Nějaké tradice ti chlapi musej udržovat a bůhví kvůli čemu ty trámy, původně náklaďáky vydrživší, maj dneska tak podlomený zdraví :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No, Jirko, já o tom vůbec nepochybuju! :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. :-) a kromě toho, díky těmto tradičním zvyklostem venkova jsem opatřen nezapomenutelnými zážitky, které si nenechám odcizit ani při mučení, a to v podobě studijního pozorování sousedovic dcer (na chatě), které pravděpodobně dodnes nezjistily, kde bylo naše pozorovací stanoviště :-) Kam se hrabe výuka anatomie sedmé třídy, pche! :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, jedenáct, to už je asi pozdě... ;)
    Močit po venkově do všech žump, proč ne. Ale nekulturně přitom značkovat i zápraží - to mi nepřijde jako ta správná tradice. (Mám pocit, že od mých jinak velmi mírných rodičů bych zrovna za tohle byl v tomtéž věku jednu koupil...)
    Ale třeba se mu to jednou bude hodit, člověk nikdy neví :o)))

    OdpovědětVymazat
  8. zrc - zápraží, no právě.:-) Neboj, taky chytí, když zaslouží. Věřím, že když jsi už rozluštil, že jde o zápraží a ne obecně o čůrání venku, rozluštíš i, že na to zápraží nečůral teď zrovna, tudíž teď zrovna nebylo nutno nic kupovat ni prodávat. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. zcr, ne zrc - omlouvám se, splet ses mi se spz. :-)))

    OdpovědětVymazat

  10. Prochcane zaprazi at maly poleva kyblem s vodou tak dlouho dokud nedocura k plotu

    OdpovědětVymazat
  11. Ha, konečně konstruktivní komentář!
    Zavedu.
    Jen aby se nám do tý doby nerozpadlo i zápraží... :-))

    OdpovědětVymazat
  12. To mi lidi dělají často :o) Ale ještě se mi nestalo, že by si toho dotyčný(á) hned všiml(a) a omluvil(a) se... Znamenám si :o)))
    No jo, ony jsou ty obchodní vztahy někdy komplikované... .)
    Jinak kdybys v něm chtěla rozvíjet tvořivost, mohla bys mu navrhnout, ať si tam instaluje externí močovod a ten pak normálně splachuje vlastnoručně natahanou vodou... .o)

    OdpovědětVymazat
  13. To, co já jsem viděla u svých holčiček, poté, co tvrdily, jak mají uklizeno a pozvaly si kamarádky, no to ani tady nemůžu napsat. A všechno pěkně v šuplíkách, a taky to teda nevonělo...co mají svou domácnost, jsou mnohem pořádkumilovnější. Prostě jednou přijde den s velkým D, kdy kluci dostříknou dostatečně daleko oba, a bude po problému :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já...ehm...já...ehm...
    radši nebudu psát, jak to vypadalo v mým dívčím pokojíčku...ehm... jak mě občas opustily všecky věci z něj oknem v devátým poschodí, když už tatínkovi povolily nervy... ehm...

    OdpovědětVymazat
  15. Zcr: :-)
    No, si to už pamatuju, vždycky si řeknu (Ministerstvo)zdravotnictví ČR...

    Akorát že než takovou namáhavou tvořivost, to by snad radši začal i zvedat prkýnko a splachovat. :-))

    OdpovědětVymazat
  16. neporadek v divcim pokoji je tema na cely prispevek. Je to prvni oficialni divci protest vuci rodicovske autorite a jejich predstavam jak se ma chovat spravna divka. Ja jsem kvuli neporadku v pokoji byla ochotna z nej treba mesici nevyjit. Pokud bylo podminkou uklidit. Ja neuklidila. Uklidit znamenalo podridit se. Ten neporadek jsem si pestovala jako vzacnou relikvii. Dodnes me obkopuje neporadek kdyz vnitrne protestuju proti necemu.

    OdpovědětVymazat
  17. Já nepořádkem asi proti ničemu neprostestovala. Já chtěla mít požádek, fakt! Mockrát jsme si představovala, jak mám pořád vzorně uklizeno a přijímám návštěvy spolužáků i dospělých příbuzných v naleštěným uklizeným pokoji. I jsem čas od času razantním způsobem věci přebrala, polovinu jich vyházela a ten pořádek fakt zavedla! Tak na dva až tři dny... Páč jeho udržení už jsem jaksi vůbec nezvládala... :-(
    Úplně stejně jako teď v celé domácnosti... :-)))

    OdpovědětVymazat
  18. Když se pak ty děti zklidněj, tak by ty jejich kousky člověk někdy na pár dnů s celou tou astmosférou okolo vrátil zpátky.Jak já chodila ráda na třídní schůzky do základky, protože mi dělalo dobře, že mi vždy bylo řečeno, v pořádku, žádné problémy.A když jsem šla na gympl, dcera mě varovala, že to bude asi nářez a já nevěřila, a pyšná na ni, zasedla v klidu.A pak, kdo přišel do třídy, chtěl hned mluvit se mnou. Naléhavě. Nářez to teda byl...no, tak na rok...

    OdpovědětVymazat
  19. Kvůli absenci samostatného pokoje a tomu, že pokoj můj a bráchův neobsahoval nic jinýho než dvě postele, jednu poličku a jednu knihovničku musím přiznat, že vlastní zkušenosti s bordelem v pokoji opravdu nemám (ovšem s bordelem ve vlastní skříňce dole v chodbě už ano). A tak se s ním setkávám bohužel až teď, kdy překračuju v pokojíku hory hader a špinavé ponožky a občas utrpím zranění na bosém chodidle, šlápnuvše na kostku lega... A připadá mi, že ona se fakt snaží, snaží se - alespoň občas - mít v tom pokoji pořádek. A prostě to nezvládá... :-))))

    OdpovědětVymazat
  20. Do pokojíčku chodím jen omylem či v pominutí smyslů, kdy si plně neuvědomuju, co činím. Když tam zamířím, členové rodiny už obvykle samovolně tuhnou...

    OdpovědětVymazat
  21. Poblematika dosahu a nejen při čůrání je někdy fakt těžko dosažitelná...Já až dnes se dozvídám, co vše se dělo, kolikrát jsme hořeli apod. A já to vůbec nezaregistrovala, protože jsem zrovna nebyla v dosahu. Natož ve střehu. A tak to proběhlo bez mého zásahu :) Ještě, že zasáhly ony včas...

    OdpovědětVymazat
  22. No, já se to už pomalu začínám dozvídat taky, od staršího, což mě děsí... Jakože když už, tak kolik toho asi musí být dohromady... :o)))

    OdpovědětVymazat
  23. Ru, ono je to snad lepší se o možném dosahu, toho všeho když jsi nemohla zasáhnout dozvědět, až když jsou z dosahu, z domova :)))

    OdpovědětVymazat
  24. Dneska jsem volala na konskou farmu. Kdy muzeme prijet trenovat :o) Asi vsichni. Pro maleho bude maly konik.

    OdpovědětVymazat
  25. Jo, to ony ty farmy zaměřený na turisty mají! Koníky - poníky. Pak mi budeš muset napsat, jaký to bylo. :-) A co na to malej! Moji k tomu nejsou ani jeden. :-))

    OdpovědětVymazat
  26. ja se maleho jeste neptala :o)

    OdpovědětVymazat
  27. to je stejně zbytečný, řekne to, až bude chtít on :-)

    OdpovědětVymazat
  28. No, hlavně asi teprv až potom. Až si to zkusí. Možná bude blahem bez sebe a nebudete ho moct z poníka sundat, a možná ho ani nepřesvědčíte, aby to zkusil. Až bude stát krok od poníka a koukat, jak je to nejistý povoz. :-)

    OdpovědětVymazat
  29. no on uz jezdil i na poniku a i na koni. A zatim neprotestoval. Naopak. Tak ja doufam ze to tak zustane. I kdyz u decek nikdy nevi....:o))

    OdpovědětVymazat
  30. aha..pardon :-) já nevěděl, že už mluvíte o koních a ponících :-))) myslel jsem, že ses ho, Radko, ještě neptala na to podpalování pokojíčku :-)))

    OdpovědětVymazat
  31. Napadla mě taková věc, i když nevím, zda ji budete chtít realizovat.... U nás doma byl vždycky děsný nepořádek. A tak jsem v dětství měla aspoň svůj koutek (pokojíku nemaje) uklizený, abych se nezbláznila.
    Napadlo tě Ruliso někdy jít na tu žumpu čůrat taky? ... potažmo na zápraží? Jak by asi malej reagoval?

    Nic nic, jenom takový nápad. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Lenko, kdysi jsem tam taky byla párkrát čůrat. Leč od jisté doby okna sousedovic přistavěnýho patra skutečně shlížejí přímo nad naši žumpu. A já žabař ze skrytu v zádveří otevřených dveří nedostříknu nejen k plotu, ale ani na tu žumpu! :-)))

    Leni, o čůrání na žumpu až tak nejde, kluci se otočej zády a klidně ať se tam vyčůraj, ale musej být přezutý do bot a stát tam dole a nemířit zpoza zádveří, páč to je skutečně jednak za roh a jednak \"rozstřikovací\", těžko se odsud trefovat do škvír mezi trámy, pokud už dostříknou za tu rohožku. :-)
    Ach jo, tyhlety technický detaily... :-)

    OdpovědětVymazat
  33. P.S. Ale já čůrala jen přímo na žumpě!!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  34. 36: ale nějak by to šlo udělat, abys dočurala ze zápraží, ne? :-)))

    OdpovědětVymazat
  35. já jsem kdysi čůrával z okna v patře - ne na žumpu, ale na trávník přes chodník, co vede od branky ke dveřím - protože se mi nechtělo přes celý barák na hajzlík a taky, protože jsem měl zrovna zapálené cigáro, které jsem držel v natažené ruce u horního kraje okna, aby šel kouř ven :-)))

    OdpovědětVymazat
  36. Já myslím, že kdo čůrá, měl by taky uklízet. Od doby, kdy děťátko udrží hadr a dokáže ho vyždímat, měly by být služby. (Kdo vlastně vymyslel, že umývat toalety je hlavně ženská záležitost?) A když se čůrá na místa k tomu méně uzpůsobená nebo z míst k tomu nevhodných, tak se musí splachovat a drhnout i to a tam. (jak také navrhovala Radka) Také v případě nutnosti mýt botičky i zezpoda apod.
    (Ale já bych asi byla matka \"teroristka\", na mě nedejte.)

    Fousku, nevím, jak Rulisa, ale já jako malinká jsem pořád chodila s mokrýma bačkůrkama a máma nevěděla, čím to je a pak zjistila, že se učím čůrat na vrata, že mi brácha, táta a děda řekli, že když nedočůrám aspoň do půlky, tak jsem úplná nula. Fyziologicky to nejde a byla jsem z toho dost nešťastná, naštěstí moje máma tehdy seřvala všechny tři \"kluky\" na tři doby a bylo po soutěžení.
    Nehceš taky seřvat na tři doby? :-))))

    OdpovědětVymazat
  37. 39: já vím, že ve stoje i v dřepu je to fyziologicky obtížné - ale, jsou i jiné polohy, ne? :-)

    na tři doby? ... jen se předveď - mail na mě najdeš u mě na blogu ... pokud by ti vadilo seřvávat písemně, nahraj a pošli jako mp3, nebo lépe jako ogg/vorbis :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ježíš, tohle je snad první diskuse tady, co se zatím neodchýlila od titulku článku. :-))))

    OdpovědětVymazat
  39. Lenko, udělej most a dočůráš těm vratům nad půlku!

    OdpovědětVymazat
  40. 42: ... ale moc jí k uchýlení nechybělo, naštěstí se zas vrátila :-))

    OdpovědětVymazat
  41. Tak ted se v praci pocuram smichy. Vidim Lenku jak prohla do mostu cura u Rulisy nad pulku tech vrat.

    mam sestrenici, ktera v podrepu docura dva metry pred sebe. Nikdy jsem to nechapala jak to dela. ja jsem krivochcalka. ten curek meni porad smer. jednou tece hezky rovne a pak zase nakrivo

    OdpovědětVymazat
  42. ad 41: Já jsem troufla mužský skoro ve všem, to čůrání jim klidně nechám. Ať mají aspoň něco. :-)
    A nevím, jak to mám s proudem přebytečné vody teď, páč takový věci už od svých tří let nesleduji, jen jsem ráda, že mám vždycky kdy a kam jít.

    Fousku, myslím, že se bez toho mého divadla docela dobře obejdeš. Hulákám jenom na malé a neposlušné (aby pochopili, že se doopravdy zlobím) nebo naopak na velké a blbé (aby pochopili, že se na mě nemají vytahovat, že dokážu vytáhnout agresi stejně jako oni) Zatím tě nepovažuji ani za jednoho z obou uvedených skupin.
    Pak to lze sehrát jako součást italské milostné scény...... ale to taky zatím mezi námi nepřipadá v úvahu. :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Leni, u takových klukovin, navíc dějí-li se doma, bych já vůbec nemoralizovala.Děti zkoušejí všechno možný, moje to se mnou zkoušely taky, ale když někde byly, moc dobře věděly, co dělat nemají.Kolikrát jsem mávla rukou nad něčím a nechala je vyblbnout a jsou z nich myslím dobře vychovaný ženský. A jsou rády, že doma neměly teror. Myslím, že bys nebyla matka teroristka :) Říkala jsem si, jak budu přísná a důsledná, ale mockrát mi to nešlo.

    OdpovědětVymazat
  44. Jo, při prvním klukovi jsem byla ze začátku docela přísná a úzkostlivá (myslím na zásady, pravidla, musení toho či onoho...) - pro svoje vlastní svědomí, že jsem chtěla být prostě dokonalá matka.
    A časem jsem povolovala a povolovala a znormálňovala se a učila se brát věci i rpblémy s nadhledem, toplerancí, s mávnutím ruky, však ono se to nepo...

    Nejsu magor, abych si hrála na chodící pedagogickou dokonalost. Su normální člověk a ze svých dětí chci taky vychovat nromální lidi. :-)
    Hlavně že maj dost inteligence ke smyslu pro humor! S děckama musí bejt hlavně sranda! :-))

    OdpovědětVymazat
  45. 45: ale já jsem docela velký, Lenko ... :-)
    prostě se mi podle podle první věty, tj. \"Já jsem troufla mužský skoro ve všem, to čůrání jim klidně nechám. Ať mají aspoň něco.\" připadá, jestli se momentálně nevytahuješ spíš ty ...

    OdpovědětVymazat
  46. Taky jsem se nikdy k nim nechovala moc z pozice autority. Nějaký míry byly...ale nic moc. A nemůžu říct, že by se mi to nevyplatilo, spíš naopak.
    Stačilo mi, když jsem si vzpoměla na sebe a na svoje dětství...

    OdpovědětVymazat
  47. 47: jojo, s děckama musí být hlavně sranda :-)
    hlavně když si vzpomenu, jak blbě jsem pokusy o chodicí pedagogickou dokonalost snášel od mých rodičů ...

    OdpovědětVymazat
  48. Když si vzpomenu, jak kolikrát dopadly děti, o nichž rodiče měly přehnané mínění a nutili je já nevím do čeho, příliš si na autoritě zakládali, tak jsem pak jen koukala...jedna holčina takhle pěstěná ambiciózními rodiči, s nosy nahoru, pak na škole v přírodě skákala z okna, ani nechtěla domů...a takových jsem poznala víc.

    OdpovědětVymazat
  49. Já občas z autority jo. Ale ono je to sděsně relativní. Podle tchýně jsem odporná autoritářka (ber s nadsázkou), podle kamarádek a kolegyní v práci jsem moc mírná a příliš kamarádská...
    No, tak asi průměr. :-))
    Neřeším. Ono mi to samo dá zpětnou vazbou i pocitově, kdy čeho bylo moc nebo málo.

    OdpovědětVymazat
  50. rodiče měli, nojo :(

    OdpovědětVymazat
  51. Já vám do toho mluvit nechci, samozřejmě, to bylo jen tak lehce, stejně jako o tom vytahování se na Fouska.... prostě lehké téma, lehká nezávazná konverzace.

    Jinak jsem \"vychovala\" dětí dost i když nebyly moje. Vždycky jsem s nima byla velikej kamarád, důslednost a kamarádství zároveň. To, že se malí chodí přitulit a velcí se chodí poradit, když mají problém, celkem ukazuje, že to nebylo tak zlé.
    Ale s vlastními dětmi je to jiné, samozřejmě, to vím.

    OdpovědětVymazat
  52. komentář 54 byl reakce na kom 47

    OdpovědětVymazat
  53. Jakýpak copak - \"ty rodiče\", no ne?
    To neřeš. Mně chybí v téhle sdiskusi dohromady už asi deset čárek v souvětích (o různých písmenkách nemmluvě) a nejmíň pět jich mám navíc.

    OdpovědětVymazat
  54. komentář 57 byla reakce na kom 54. :-)))

    OdpovědětVymazat
  55. Lenko, ty jsi vážně dokonalá. :-))

    OdpovědětVymazat
  56. Fouskusamozřejmě, že jsem se vytahovala! To mi jde. :-)
    Jsi sice velkej, ale ne b..., takhle jsi to chtěl slyšet? Já myslela, že je to jasné..... poklona v podtextu. :-) Doufám, že jsi ji postřehl. A jestli ne, tak teď to tady máš. Na tebe hulákat nebudu. Stačí? :-)

    OdpovědětVymazat
  57. RulisoNejsem dokonalá, jsem pomalá v psaní komentářů! :-)

    OdpovědětVymazat
  58. ad 60:.... například.... :-))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  59. Nebo jsem snad měla napsat na komentář 57:
    Ano, souhlasím s tebou! ?
    :-))))))))))))))))

    (Myslím však, že exemplární vražda by následovala brzy.:-) )

    OdpovědětVymazat
  60. Já myslím, že každá normální máma s trochou empatie pozná, jak asi tak na to dítě jít.S někým to jinak nejde, než občas přitlačit, to jsem jistě taky občas udělala, ale spíš tak nějak, že na to nakonec přišly a ještě se mi omluvily.Dnes jim mohu říct absolutně všechno. A kolikrát mě ony podržely...

    OdpovědětVymazat
  61. 54: teda, podle mě, čím lehčí a nezávaznější téma, tím vážněji by se diskuse měla brát, jinak je to houby sranda. Co je teda to skoro, to, v čem sis na chlapy netroufla, netrumfla je?

    OdpovědětVymazat
  62. To je dobrej chaooosss! :-)))

    OdpovědětVymazat
  63. Jako že bys mě musela zabít? :-)
    -
    Ty jo, ani nechtěj vědět, co mě napadlo jako druhá varianta odpovědi. \"Orel much nelapá...\" - četlas Hrdinu Nika? Moje nejoblíbenější štorchovka.

    OdpovědětVymazat
  64. Jo, Anin, taky doufám že tam někam se časem společně dohrabem- S klukama. I k tomu, že pochopí, až jim budu vykládat i to, jak mě už podrželi dodneška. :-)

    OdpovědětVymazat
  65. ha, vidím, že než jsem odeslal, něco přibylo :-)

    59: já bych ti toho blbce i vzal - znám lidi, proti kterým se tak kolikrát cítím :-) ... jsem chtěl slyšet hlavně ten řev a zase nic :-(

    OdpovědětVymazat
  66. Autoritativní jsem nikdy nebyla, ani to neumím, jen to předstírám, když musím...
    Tak jsem to neuměla ani u dětí, což neznamená, že doma nikdy nebylo rodeo, když šlo do tuhýho :)

    OdpovědětVymazat
  67. Lidi, to je neuveritelna sranda. Tady si kazdy vyklada co chce a korunu tomu nasadila anina v komentari 64. Anino, prosim neber to spatne:o)) Proste ten komentar tomu nasadil korunu!!!

    OdpovědětVymazat
  68. ad 68-Radko, jo je sranda, jak si každej vykládáme svoje, válím se smíchy, a proč korunu ?

    OdpovědětVymazat
  69. (70) Já si představovala, jak Lenku při střetu zoči voči, až zjistí, že na tebe řvát moc nejde (teda s tebou), vyprovokuješ k tomu, aby ti to teda natřela i v tom posledním, v čem zatím chtěla nechat vrch chlapům. :-)))

    OdpovědětVymazat
  70. Radko jo! S tím souhalsím bez výhrad! :-)))

    OdpovědětVymazat
  71. uaaaaaaaaaaaaaa huuuuuuueeeee eeeeehmmm grrrrr oooooooooiiiiiiiiaaaaaaaa ua ua ua e e e e e e e iii ia ia ia ia

    OdpovědětVymazat
  72. Jo, Radko, už asi vím, nech toho, ruším asi sousedy, jak tu řvu :)))

    OdpovědětVymazat
  73. Anino, protoze oni tam neskutecnym zpusobem resi kdo teda je ten blbej a kdo chytrej :o) A ty meles porad bez mrknuti oka to svoje :o)))) Proste mi to prijde vesele. la,la,la a me hrabe a pujdu brzy hajat. nebo si otevru druhe pivo.

    OdpovědětVymazat
  74. Hm, jo, ano, asi tak...

    OdpovědětVymazat
  75. To je nejlepší diskuse hned po fousatých nahatých chlapech!:-)))))

    OdpovědětVymazat
  76. vrch chlapa je vrh chlapa. Tak me to napadlo. Co s tim? Navrch navrh. Vrch vrh? Jezkovi oci, dneska je nejake zrneni.

    OdpovědětVymazat
  77. Hm, tak já si zas pomelu svý...jsou věci, který beru hodně vážně, ale zase ne třeba dosah v čůrání :)))

    OdpovědětVymazat
  78. Jinak Anino, ja s tebou souhlasim. TAky doma nekdy predstiram autoritu, ale me to nikdo neveri.
    naposledy nas hodnotil ten nejmensi lakonicky: Maminka je jedina takova normalni, tatinek krici, S (stredni bratr) me porad bije a P. me porad ignoruje.
    Tak ja dopadla jkz takz, ale ti ostatni jako sedlaci u Chlumce. A bude hur. Ten prostredni vytahl kabl od pocitace, abych nemohla malemu odpustit trest ktery mu udelil.

    OdpovědětVymazat
  79. Tak dost!!! Zpátky k tématu: Čůrání!
    :-)

    já vám ta jiná témata vyženu z hlavy. Čůrat! A rychle! :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  80. Chlapa vrch, je chlapa vrh...navrch návrh ? Vrh je vrch ?

    OdpovědětVymazat
  81. Leni, to je nápad, hromadně a všichni teď vyčůrat :)))

    OdpovědětVymazat
  82. Chlapa vrch chlapa vrh.

    OdpovědětVymazat
  83. Radko, já jsem taky normální, myslím, že to se nedá rozhodně přehlídnout :))))

    OdpovědětVymazat
  84. Radko, vysvětli prosím, ten vrh i vrch, moc mě to zaujalo :))))

    OdpovědětVymazat
  85. Anino, tak to je fajn. Uz jsem se bala,ze siroko daleko zustanu jedina osamocena.

    OdpovědětVymazat
  86. Ruliso, já jsem mrňous, ale často jsem stála proti těm největším a nejsilnějším chlapům..... se nebojím ani čerta ani Fouska! (přes internet):-)
    A jestli je Fousek tich, tak to je jedno, když budu chtít, tak si vystačím s hulákáním sama. :-) (Ale já nechci. Taky bych se asi dřív uchechtala než bych se dostala trochu do varu.)
    A Fousku, jestli jsi blbec nebo ne, velkej nebo malej, do toho mi nemluv, to musím vědět já!!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  87. Tady se tu a tam najednou objeví slovo blbec, tak já se k tomu vyjádřím. Buď někdo blbec není, a nebo je, a pak už nemá cenu řešit, jestli velkej, malej, nebo snad nejmenší :)))a nedej bože největší :)))

    OdpovědětVymazat
  88. Radko, poznala jsem docela dost lidí, ale ty jsi mezi nimi jedna z nejzvláštnějších.... a jestli o tobě někdo řekne, že jsi jediná normální, tak nevím... jsi mi úplně rozhodila škatulky teďka!!! :-))))
    Nebo že bych nenormální byla já? :-) Budu to muset nechat prověřit.... :-)

    OdpovědětVymazat
  89. Když chce mít chla navrch, musí něco navrhnout. Když chce mít chlap vrch, musí vrhnout.

    OdpovědětVymazat
  90. Já nejsem normální.- Teda v očích mých dětí. :-) Ale říkaj to docela příjemně. :-)))

    OdpovědětVymazat
  91. A Radka... Heleďme, mně se to normální nenormální nelíbí. Poďme říkat originální!

    OdpovědětVymazat
  92. Ne, ne, to je jinak, vrhá, když má přes vrch.

    ehm ehm, doplňuji a zamlžuji, protože dáma o vrhání moc nemluví: Kamenem vrhá když má před sebou nějaký vrch. :-)

    OdpovědětVymazat
  93. Ruliso, ty jsi mimo mé kolonky, tebe ještě moc neznám .... nemohu o tobě vynášet soudy... eště tě nemám hotovou. :-)))))

    OdpovědětVymazat
  94. Lenko, o vrhání dáma mluvit může, o vrhnutí nemluví. :-)
    Ale chlapa vrch vrh je přímo etologicky jasnej. Teprv vrh ho vrhne navrch.
    Vlastní vrh!
    Jako vlastní vrh jeho vlastní samičky!

    OdpovědětVymazat
  95. Lenko, já jsem úplně normální!

    Proč se vlastně místo družka neříká vržka? Teda... vružka, asi... Asi už vím, krom eto,ogie, i etymologii! Ona tzo původně byla vržka! Jenže pak se to zvrhlo na líp do jazyka jdoucí držku - jakože nejen vrhla chlapovi ten vrh, ale taky při něm držela, teda pokud nezdrhla, pak to byla zdržka. No a nakonec se zjistilo, že je to stejně fuk, páč je jedna jako druhá, pořád samodruhá, tak se z držky stala družka.

    OdpovědětVymazat
  96. Nooo, to vyrazeni ze skatulky a nezarazeni do kolonky me celkem rozesmutnilo.
    Pripomina mi to vtip o NOvakovic decku. Tento vtip jsem slysela poprve az na VS a lehla jsem u nej smichy. Pritom je to tragicka prihoda. nejak jsem se s novakovic ditetem identifikovala.

    OdpovědětVymazat
  97. Lenko, pro mě je Radka krásnej samorost, a vůbec jsme tu všichni krásní lidé :)))

    OdpovědětVymazat
  98. Ježíš, jakej vtip? :o)

    OdpovědětVymazat
  99. Ru, ty jsi dobra!!! To je genialni. Me by treba nikdy nenapadlo ze druh je od slova druhy. To je fakt :o)

    OdpovědětVymazat
  100. Ruliso a po komentáři 101 mi chceš tvrdit, že jsi normální???? :-)))))

    Radko, neznám vtip o Novákovic děcku, nemám se s čím identifikovat a tebe taky ne. Help! :-)

    OdpovědětVymazat
  101. Ruliso, v kom. 104 jsem chtěla naznačit, že jsi geniální etymolog!

    Radko, ten vtip, prosím též...

    OdpovědětVymazat
  102. Tak ještě trochu o vrších, vrzích a návrzíh a je po mě :)))

    OdpovědětVymazat
  103. Radko, a nebo je druhý od slova druh? Co bylo dřív, počítání, nebo vztah?
    Heleď , rusky se řekne \"drug\", ale \"vtoroj\".
    Etymologie... Jo motýlci, to je moje...

    OdpovědětVymazat
  104. No prece ten o NOvakovic decku. Ja ho neumim tak vypravet jako kamarad. Ale zkusim:
    volali panu Novakovi z porodnice, ze se mu konecne narodilo dite.
    Tak vzal kytici a cely nateseny specha do porodnice. Prijde a pta se kde je detatko. Bezte dal do tech dveri. Na dverich napis Novorozene deti. Jde dal a poslou ho do dalsich dveri: Tam napis Postizene deti. No nevadi, hlavne ze je zdrave. A pak ho poslou do dalsich dveri a tam stoji: Znetvorene deti. No nic, hlavne ze je zive. A pak ho poslou do dalsich dveri a tamje velky napis: Zrudy. To se jiz zarazil ale rika si, to nic, to zvladnem.
    a pak ho poslou do dalsich dveri a tam velky napis: NOVAKOVO dite. To uz se lehce zarazi. Opatrne otevre a uprostred stoji postylka. Cely rozradostneny se vrha k ni a diva se dovnitr. uvnitr lezi obrovske ucho. Nahne se nad nej a zacne do nej septat laskyplna slovicka stesti. Vtom ho sestra zarazi. nenamahejte se. Je to zbytecne. Je HLUCHE.

    NO to je jakoze vsechno. A tomu jsem se prosim pekne smala tak az jsem se malem pocurala.

    OdpovědětVymazat
  105. Mně je ho líto! :-(

    OdpovědětVymazat
  106. Ježiši, Radko, tohLe je vtip???, já jsem uronila málem slzu..... :-(

    OdpovědětVymazat
  107. Ru 108-to zase budu mít brouka v hlavě...:)))

    OdpovědětVymazat
  108. Teda toho Nováka. uchovi je to fuk, když je hluchý...
    Radka vyhrává konku nejnenormáloriginality. :-))

    OdpovědětVymazat
  109. Tak by mě zajímalo, kolik Nováků si za dobu další existence tohoto blogu ten vtip přečte...

    OdpovědětVymazat
  110. ad 112: Anino, běž se zas vyčurat, to přejde! :-)

    OdpovědětVymazat
  111. ...kolonku... škatulku...štelář...
    Už melu z posledního n adnešek jsem dík ukašlanýmu malýmu spala tak tři hodiny... :-))

    OdpovědětVymazat
  112. Dyt rikam ze je to vtip :o))) Nikoliv tragedie. Ono zalezi jen na uhlu pohledu. A mozna o tom to je.
    Ja se vycurat byla a vycistilasi u toho i zuby. A preju vsem krasnou prijemnou noc. At se vam zda treba o uchu :o)

    OdpovědětVymazat
  113. Ježíš Lenko, tady na vsi se to říká i v tvrdší verzi... :o) :-))))

    OdpovědětVymazat
  114. Krucinál, jen na hodinku jsem byl pryč a taková diskuze ... tak teda po nepořadě:
    93: blbost! kdo má navrch, nemusí navrhovat, kdo má navrch, návrhy schvaluje/zamítá :-)

    88: Lenko, kdyby se soutěžilo v čůrání, tak nevím, jestli by ses opravdu neohroženě postavila proti mně :-)

    OdpovědětVymazat
  115. (120) Radši nějaký jiný... části... :-))
    (119) - 2. - :-)))

    OdpovědětVymazat
  116. Sotva přijdu z práce a mám čas si povídat, vy jdete spát. Jděte do ...... postele, taky! :-))

    OdpovědětVymazat
  117. Radko, ptala ses proč ne ucho, doufám? :o))))

    OdpovědětVymazat
  118. Fousku, s tím navhováním a schvalováním ... to je dobrý, na tom něco bude.

    PS. Nikdy nesoutěžím. S chlapama už vůbec ne. A v čůrání už vůbec vůbec ne! Vždycky si jen vytáhnu kšandy a použiju nějaký trik ke zmizení či přelstění. Neohroženě se tvářím kvůli zmatení nepřítele (anebo když už nemůžu utéct).

    A o mravenci to znáte?
    Potká slon mravence a volá: Z cesty nebo tě zašlápnu!
    A mravenec: To si troufáš, když víš, že jsem po operaci, viď?

    Tak takhle. :-)

    OdpovědětVymazat
  119. 101: a nejvíc takových vržek bydlelo v Praze-Vržovicích (později přejmenované na Vršovice) ... a taky to souvisí s vrzáním - vrh přichází po vrznutí si - kdo nejvíc vrže, má nejvíc vrhů a je ve vrhu navrch i ve Vršovicích :-)

    OdpovědětVymazat
  120. Lenko, už se stane...jdu :)
    Přeju všem dobrou noc. A nesmutněte, naštěstí je to vtip :) Já se tu dnes pořádně zasmála :))))))))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  121. ... jsem to napsala, aby se vám zdálo o slonech a mravencích. :-)

    OdpovědětVymazat
  122. Jj. :-) Dobrou noc! Jdu zavřít víka (taky hezkej vtip) a vrhnout se vrchem do vrlohu. :-)

    OdpovědětVymazat
  123. 127: brounc ... chápu - abys byla zítra vrlá :-)

    OdpovědětVymazat
  124. Já se z vás picnu... :-))) Vrznutí beru! To tam chybělo!

    OdpovědětVymazat
  125. Ne! Nechci! Ani o sloních uších! O něčem jiným... Bnoc... už nevidím... :-)

    OdpovědětVymazat
  126. ad 130: ... a ne zvrhlá!

    (fujtajxl, to pak smaž, promiň, mám jen stále rozvernou...):-)

    OdpovědětVymazat
  127. 126: to ale pak vlastně nemůžeš říct, že jsi stála proti těm největším a nejsilnějším chlapům, že jo ... (jen se ujišťuju ... .-)

    OdpovědětVymazat
  128. Fousku, stála. To byla ta situace, kdy jsem třeba nemohla utýct. .... Vyhrála jsem, ale legrace to moc nebyla (to je až teď), tak bych tím tento nevázaný rozhovor ani nijak nevážněla. :-)

    OdpovědětVymazat
  129. 134: Nojo, tak buď ti to budu věřit, anebo si myslet, že jsi se v té nevážné debatě dostala do úzkých, tak se snažíš utéct a proto vyhrožuješ zvážněním :-)

    OdpovědětVymazat
  130. Ne, nikdy nelžu (skoro :-)). Až budeš chtít, ptej se, odpovím (bude-li se mi chtít :-)). Holky už spěj, tak je to už fuk. Asi už je dochechtáno. :-)

    OdpovědětVymazat
  131. tak jo Lenko, víc - viz vzkazy u tebe :-)

    OdpovědětVymazat
  132. (133) Vrhnuto už mám, tak proč ne... :-))

    OdpovědětVymazat
  133. 138: si říkám, jak blbý to má třeba takový arcibiskup - žádný vrh mít nemůže a když se ukáže, že je zvrhlý, tak ho svrhnou :-)

    OdpovědětVymazat
  134. ad 139: jo, a pak ho církev odvrhne a zavrhne..... tedy pokud to nebyl nějaký podvrh

    OdpovědětVymazat
  135. Haháááá, to je prima diskuse! Už jí letím vstříc, pěkně k tématu:
    Ad 78 - nahatý chlupatý chlapi se zajímavým chlupostřihem či chlupodesignem, to je něco pro mě. Představuju si, že je v nebo nebo v podsvětí nebokde navrhují specielní módní návrháři a děkuju jim za to.

    OdpovědětVymazat
  136. Jé, Liško, ta narážk ana chlupatý nahatý chlapy byla narážk ana jednu starou diskusi, u které jsme se děsně nachlámali, už jsem tu kdesi nedávno na ni jednou odkazovala... Počkej, pohledám...
    http://rulisa.bloguje.cz/298860-a-to-jsem-si-myslela-ze-me-v-tomhle-smeru-uz-nic-nemuze-prekvapit.php

    OdpovědětVymazat
  137. Jojo, to už jsem nedávno letmo pročítala.

    OdpovědětVymazat
  138. No jo, dokonce jestlis u ž v té souvislosti i nepsala, že máš ráda chlupatý? :o)
    Já nee. :-)))

    OdpovědětVymazat
  139. To se vám nepovedlo.Veskrze pitomá diskuse.

    OdpovědětVymazat
  140. A jéje, arbiter elegantiae... :-)))

    OdpovědětVymazat
  141. Troufám si tvrdit,že to při svých nepopiratelných schopnostech uznáváš také.Ale přece to nemůžeš říci naplno některým svým kamarádkám!?..byť se zdá ,že jsi holka od rány.

    OdpovědětVymazat
  142. A v čem se ti ta debata zdá pitomá? :o) Že je nezávazná, odpočinková? - No za to zaplaťbůh, pěkně nudná sebestředná mrtvost pořád diskutovat rádobyinteligentně vážně. :-(

    OdpovědětVymazat
  143. Stalo se před 35 lety

    Brněnská příměstská čtvrt, už ne město, ale ještě ne venkov. Chodil jsem tam za svou milou a někdy potají přespával v 1.poschodí jejich patrové vilky.
    To ráno se mi chtělo strašně močit, ale WC bylo jen v přízemí, tchán ještě doma a vrzající dřevěné schody by mne prozradily. Nebylo vyhnutí. Vyšel jsem na balkon a nasměroval tok své moči do ulice. Z té výšky jsem vítězoslavně přečural širokou předzahrádku i plot a dočural přes chodník až na vozovku před domem, na což jsem dodnes pyšný.
    Její otec byl špičkový stavební inženýr - projektoval Vír, Dalešice a 3 přehrady v Himalájích. Vyšel z domu, že půjde do práce a jeho zrak spočinul na mokrém chodníku. Krátce se zarazil. Oko odborníka, na slovo vzatého, nezaměnitelně identifikovalo jediný možný zdroj. Riskoval pozdní příchod do práce a vrátil se domů.
    Jeho monolog byl stručný a věcný.
    \"Mladý muži, všiml jsem si, že....... Nepřeji si, aby.......\"
    A tak jsem si ji vzal.

    OdpovědětVymazat
  144. Jubilejní 150.komentáři když mírně mimo mísu

    Kámoš, mašinfíra, si v 60.letech pořídil nový motocykl Norton za neuvěřitelný peníze. Že za komančů nebyly náhradní díly, dlouhý čas jezdil bez čelního reflektoru. Ale tak dlouho se chodí ze džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A taky jo.
    Jednoho krásného dne ho zastavila hlídka VB a chtěla na něm pokutu. On však u sebe měl pouze 40Kčs, což na udělenou pokutu nestačilo. Soudruzi však byli neoblomní a trvali na tom, že ho zkasírují v hotovosti hned na místě. Vyřešili to vpravdě šalamounsky a on ten lístek od pokuty má dodnes schovaný.

    Stojí na něm: MOČENÍ NA CHODNÍKU - 40Kčs

    OdpovědětVymazat
  145. :-))
    No, já u 149 chtěla napsat, že ono to naráz stříkat nezačne ani naráz nepřestane, takže beztak musela být pěkně cestička z chodníku až pod okýnko. :-) A vida - byla! :-))

    OdpovědětVymazat
  146. Chicony, já ti neberu tvůj dojem pitomé diskuze.Ale copak se musí brát všechno pořád tak smrtelně vážně? Nebo tu jsme na akademické půdě ? Já tu dle mne krásně střelenou diskuzi naopak uvítala, a jak...a klidně budu za pitomou a věř, že v tomhle případě i ráda :)))

    OdpovědětVymazat
  147. Ten čůrací dostřel jste sice probrali, ale jednalo se o 11tiletého kluka, který to teprve trénuje. Jak mi ale vysvětlíte, že každý druhý mužský čůrá na ulici a je mu docela jedno jestli ho někdo vidí či ne, a přitom má dostřel tak na špičku svých polobotek. To si myslí, že to ještě dotrénuje, nebo je to jenom nostalgie z mládí??

    OdpovědětVymazat
  148. Tak to je, milá Elizo, v půlce z té půlky případů dostřiková impotence dočasná (až nositeli dostřikově impotentního mužství odejde z krve nefyziologická hladina alkoholu) a z půlky už bohužel definitivní (co taky s takovou prostatou už pak naděláš...)
    :-)))

    OdpovědětVymazat
  149. muj tatinek vycural vzdycky hvezdicku. Podle toho jsme poznali kudy sel kdyz jsme ho s maminkou hledali.

    OdpovědětVymazat
  150. 153: to se špičky bot musí dát trochu od sebe, rozkročit se. Pak se nepočůrají. Dá se i s lyžema :-)))

    OdpovědětVymazat
  151. Prostatik na černý sjezdovce! :-)))

    OdpovědětVymazat
  152. 158: černé jsou nejlepší, bývá tam nejmíň lidí ... :-)

    ženské to mají fakt horší - vzpomínám na jednu, co svištěla z kopce lesem a nemohla nic dělat, jak měla nohy svázané pod kolenama sundanýma kalhotama ... se ta čerchmantská prkénka rozjela zrovna při chcaní. :-)))

    OdpovědětVymazat
  153. 158)To tedy stopro , Byla jsem jednou svědkem, jak postarší dáma nemohla vydržet uprostřed Václaváku. Tak se prostě vmáčkla na okraji silnice mezi auta a myslela si své. Všichni jsme jí viděli, netrénovala vzdálenost, naopak, dělala se nenápadnou. O to více pak při natahování kalhotek civělo lidí. A bylo to přece tak lidské!!

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.