(Optimalizováno pro černobílé monitory)

30. 4. 2007

Úplňková

Pípla mi esemeska. "Zítra je Valpuržina noc. Těšíš se?"
Ne. Odpovídám mu.

A potom jinam...

...Že vůbec nevím, jak to na čarodějnice dopadne. Že já jsem zvaná kamsi na opíkaný oprase, starší chce jít kamsi jinam s kamarádama, mladší chce s ním, a že to se mi nelíbí, ale s sebou se mi ho (do hospody) brát taky nechce... Tak možná nakonec budem oba doma a vylezem akorát k ohňu na kopec a bude...

Divná noc čarodějnic, sjet se autama na kopec, pak velkej oheň s malýma dětičkama hemžícíma se okolo, maminky, co dohlížejí zpovzdálí a drbou v hloučkách, fotrovatí taťkové přešlapující trpělivou netrpělivostí, než mamky zaženou pištící umouňátka zpátky do aut a spát a bude konečně možno vyrazit na to pívo a pečený prase...

Divně prázdný pocit.

Prázdná bezradnost prázdného rituálu. Bezmocnost. Skoro smutek. Z čarodějnic s dětičkama... Co ví dětičky o čarodějnictví...

Ze smutné bezmocnosti mi většinou začne růst vztek.

Ten vztek čarodějnic, co by se měl jedním šlehnutím vznítit a rozhořet, vysálat, vykřičet, vybít, v noci, která by měla být ne opilá a ztěžklá, ale světelně temná, žhnoucí a silná, v energii, v síle, v pohybu, v čarodění mysli i těla, v sexu tak, že při něm chabí a tlustí kolabují a jsou trhaní na kusy...

Jedno z mých jmen mi dal, Valpurga.

Občas ještě tiše zažhne...

33 komentářů:

  1. Rozumím......rozumím. Je to jenom hra těch, kteří nevědí nic. Ale na druhou stranu, ty děti z toho mají (většinou) krásný zážitek. Tak hrajme divadlo ;-)
    Pro děti a pro všechny, kteří dětmi zůstali.

    OdpovědětVymazat
  2. Neboj, nakoenc půjduk tomu ohýnku, prohodím pár vět se sousedkama, pak uložím malýho a zajedu i na to prase, protože mě kamarádi buodu prozvánet, kdeže jsem, a že mám přijet, jak je to tam príma... A budu hodná, úplně hodná... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. TAkze to nakonec bude vesela kratochvile :o)) Urcite to bude fajn!

    OdpovědětVymazat
  4. Radko, nevím, co na to napsat. Fajn... To má být uklidnění, nebo co? :o)
    Jo, když nemáš doma biftek, míchaný vajíčka taky potěší, to je fakt. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prosímtě, nepotřebuju utěšovat, uklidňovat, vysvětlovat, že tak to má být, že je to tak v pořádku. To všechno vím.
    Jen občas mám ráda věci v nepořádku. :-) Potřebuju mít... A že pálí a žhnou, což někomu přijde jako zbytečná bolest, mi nevadí.

    OdpovědětVymazat
  6. Pochopila jsi to :o)

    Ale ted vazne, je to takove jake to je. Vzdycky mame moznost si to udelat podle sebe. Zorganizovat to s \"nasimi lidmi\" nasim zpusobem. A bavit se dle nasi predstavy.

    Vzdycky kdyz neco takoveho vidim tak se oprostim od jakychkoliv predsudku. Je to dilo nekoho jineho a tak to budu prijimat. A nakonec se i pobavim. I zasmeju. Proc ne. Nebo se ozeru jako hovado. Ale necham to plynout bez mrknuti oka. Vzdycky je moznost odejit. Ale proc predem neco odmitat. Kdyz samy nic lepsiho v rukavu nemame :o)

    OdpovědětVymazat
  7. ráda věci v nepořádku, tak jednou za rok na konci dubna? :) pálení a žhnutí nevadí....tak je to jasný, čarodejnice jak vyšitá...!

    OdpovědětVymazat
  8. nejak jsem se obesly. Ale vidis ze ja to beru s humorem. Nic nezhne a zadna zbytecna bolest. to si musi kazdy resit smse sebou. Pro me osobne je bolest i pozitivni. Ja ji casto vyhledavam zamerne, abych dokazala k ni doladit moment kdyz prestane. Vsechno ma sve misto. A vsechno ma svuj smysl. Staci se jen divat sam na sebe bez predsudku. A bez odsudku :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Jeste jednou a naposled. Ten zar a to zhnuti a ta bolest a to vzruseni a to rozdmychavani pahreb kolem sebe je jedna vec a jit se ozrat s prasetem druha. preju ti jedno i druhe :o)))

    OdpovědětVymazat
  10. Me se to libi!Pri teto noci mnoho panen prestalo byt tim, cim byly :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Žár a žhnutí, přesně před dvanácti lety... Dneska slavíme jedenáct let spolu a rok bez sebe. Divnonoc.

    OdpovědětVymazat
  12. Bojím se. Čarodějnici docházej čarodějný síly.

    OdpovědětVymazat
  13. Do prčic, nevzdávej to! Ony zas přijdou! Síly mladých a starých čarodějnic jsou o něčem jiným, o třídu od sebe, a nejde to samo, jen tak... O patro vejš je někdy potřeba s hodně dlouhým nádechem...

    OdpovědětVymazat
  14. Já to nevzdávám, i když to tak asi celou dobu vypadá - protože je jednodušší to tak chápat... Já ne. I ten ocas už kobyle trochu dorostl... Jenže dokud bude existovat ješitnost, tak budu moct čarovat jak divá, a stejně to bude k hovnu. No nic, jdu dělat něco užitečnýho. Něčím to přebít. Tu magickou Noc na Karlštejně.

    OdpovědětVymazat
  15. Souhlas :o) Carodenice na vrcholu svych carodejnych sil ma urcite pres sedesat! Nemichat s dobrou je..kou :o)

    OdpovědětVymazat
  16. o.k. Už jsem si opravila. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ruliso.Ten ..\"vztek čarodějnic\"..jo,jo.Jo.
    Vím, že se to dá udělat.Vytvořit rituál.
    Hned mě napadlo..tak si to udělej pro sebe, někde oheň a zařvi si, tancuj, divoč.Dováděj.Třeba i sama.
    Ale kde doprčic jde udělat oheň, aby si člověk mohl z plný duše zaječet,aniž by ho někdo \"rušil\":o).A aniž by on rušil jiný.
    Já bych potřebovala k takovýmu kroku absolutní soukromí, díky svýmu studu.
    Jinak je to hraní si na ten rituál a než uměle křepčit v převleku,to radši to prase a pivo..

    OdpovědětVymazat
  18. Saro, myslim ze carodejnice se nestydi :o) Napadlo me jestli ten stud neni zamek ktery uzavira neco, co nesmi byt videt. Co musi byt schovane a nesmi ven.

    OdpovědětVymazat
  19. No všakjá se tou čarodějnicí teprve chci stát, Radko:o))

    OdpovědětVymazat
  20. Achoj cholkiií, habraka-dabraka simplex, čáry máry semplex

    OdpovědětVymazat
  21. Aktérko,
    já slavím zítra - 13 let, co jsme spolu začali s manželem chodit, a rok, co jsme se definitivně rozešli. Šťastně; když to tak řeknu.

    OdpovědětVymazat
  22. Moje maminka je carodejnice a vubec o tom nevi :o) A sousedka taky, ale ta to zacina tusit. Sousedce je pres padesat.

    OdpovědětVymazat
  23. Čeká mě osamělá noc bez chlapa po boku, uložit děti a tiše se chovat, aby se neprobudily... ještě nevím, co s takovým večerem... ;-) Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  24. Liška: Závidím. My se rozešli - nerozešli. Pořád se v tom meleme. Doprdelefix.

    OdpovědětVymazat
  25. Aktérko,
    já se teď \"melu\" s Oslem; ale vlastně nemelu, jentak se vesele pomelováváme; už jsem si namlela a s kým to semelu dál, to teda nemám tuchu.
    Ovšem čarodějnická orákula občas používám, pro inspiraci. Jenže ta promlouvají
    symbolicky
    jako vždycky
    sporadicky
    - nahodí dumavé téma a to je tak všechno.

    OdpovědětVymazat
  26. Naprosto tomu rozumím. Letos jsem rezignovala a zůstala s Koblížkou doma. Koblih s Koblížkem jeli péct buřty...

    OdpovědětVymazat
  27. Doprčic ruliso, já tě nechápu. Když víš co chceš, proč si to nezařídíš?Z toho, jak o sobě píšeš - jsi dost schopná. Tak zorganizuj takový čarodejnice jaký se líběj tobě a pozvi si na ně další baby co s tebou souzněj a chlapy, který vás oceněj a na ty tlustý líný umolousaný, co se ženou jen na to pívo a pečený prase, na ty se vykašli, když seš ta Valpurga!

    OdpovědětVymazat
  28. Tkumo, před časem jsem řešila, co v životě si myslím a co doopravdy můžu a nemůžu mít. Od té doby už jen řeším, jestli tomu, co můžu mít, chci obětovat to, co bych musela. :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Autama na kopec...... tomu říkám úpadek! Košťatům propadla technická, či co?! ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak jsem vcera na ty carodejnice sla. pro decka dobry.souboje rytiru, plivaci ohne a dokonce se delal i maly ohynek. Za dve hodky bylo dodivano a mohlo se jit domu.

    Dneska krasny vylet do Podyji. Pak trideni hromady papiru a ted jdu zehlit hromady pradla. Dam jeste salek kavy a pak otevreme dobrou sedmicku a jdu na to. Muj milacek bude koukat hokej (nebo je to fotbal) Idyla na druhou :o)))

    Jen tak pro zajimavost. Vcera muj stredni dostal za ukol zryt zahradu. Zryl uplne vsechno, peclive vytrhal vsechny byliny vcetne asi dvaceti sazenic jirin. Ani jsem se nerozcilila. Nema to cenu.

    OdpovědětVymazat
  31. ČARODEJNICE PROMLUVILY.ZÍRÁM KOLIK MÁTE V SOBĚ UTAJENÉ ENERGIE,KTEROU NIC NEDOKÁŽE PONIČIT.ANI DĚTI,ANI ŽEHLENÍ,ANI ZAHRADA,ANI PRÁCE..A,MUŽI TI UŽ NEJMÍŇ. TI KOLEM VÁS JENOM JAKSI ŠKOBRTAJÍ,STATUJÍ...SKLÁNÍM PŘED VÁMI SVOU SIVOU HLAVU.

    OdpovědětVymazat
  32. Jedna čarodejnice jaro nedělá, ale ten slet jim dává sílu. To vydrží na dlouho. A ještě když každá vidí, že to svinstvo co vymetla u sebe je to samé i u jiných, tak to je jako nalít benzin do motoru.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.