(Optimalizováno pro černobílé monitory)

15. 6. 2007

Pozorovat věci dvojitě...

...nevyplývá z výše promile alkoholu v krvi...
Určitě ne, páč jsem to dělala, co si pamatuju, už jako malá holka, když jsem musela něco, co mě nebavilo, musela někde, kde se mi nelíbilo... Když jsem udělala průšvih a dostala na prdel... Zrovna dostávala, svižnou rukou tatínkovou, praklem maminčiným... (půlmetrovým pravítkem, horolezeckým lanem....)

Nepamatuju si, kdy, při jaké události jsem poprvní začla pozorovat, jak to, co cítím a v čem jsem nevyhnutelně uvízlá, vypadá zvenčí. Kdy, při jaké události se moje vnímání naučilo samo, automaticky udělat přeskok...

A kdy, při jakých dalších událostech jsem to začala dělat vědomě. Tříbit to umění. Měnit zvyk na zálibu. Vybředat díky němu z ledasčeho. Dokázat se kdykoli bleskurychle rozpůlit na doopravdovsky prožívající, plavající přímo doprostřed rybníka, a na tu mlčky suše pozorně stojící na břehu. Neutopit se rybníku, když se z něj nečekaně stane bažina. Občas si dovolit i loknout, protože bez toho opravdovost nefunguje a život není život, ale neutopit se.

Pořád kousek nad hladinou. Na záchranným laně pohledu zvenčí, ze břehu.

Tříbila jsem umění být současně uvnitř i venku až k úplné dokonalosti.

A přestala stát o ledacos. Například o zaměstnání s budováním kariéry. O bojování ve vztahu. O soupeření s kýmkoli o cokoli na vážno, o post, o peníze, o lepší a strategičtější místnost... O pravdu... O slovní uznání...

Není ta potřeba. Protože na to musí být člověk pod hladinou úplně. Neohlížet se. Nemyslet například na to, že ta úplná angažovanost těla i mysli v zaměstnání, tak, jak ji naše společnost propaguje za správné, vzorné, žádoucí a chvályhodné, je jen nástroj na manipulaci oním angažovaným člověkem...

Nevím, jestli některý věci nechci, a proto je nedokážu, nebo jsem zjistila, že je nedokážu, a proto je nechci...
To, na čem mi doopravdy záleží, je tak strašně... maličký...

Akorát... Zprostřed rybníka si říkám... - Jaktože nikdo nevidí, že jsem uprostřed rybníka...? Jaktože mi tvrdí, že v něm nejsem? Že kdybych byla... Víc bych se o věci snažila. Neléčila bych se z nich tak snadno. Neloučila bych se s nimi tak snadno... Nemohla bych být silnější než muž...

Tříbila jsem to umění. Až k bodu, když už celá uvnitř být nedokážu, i když cítím, že bych měla.

189 komentářů:

  1. A k nirváně pořád stejně daleko, viď? ;)

    OdpovědětVymazat
  2. To je normalni schiza:o) Nejdriv jsem musela pochopit ze to neni bezna vec. Ze to tak nedelaji vsichni. Pak jsem musela akceptovat, ze to neni vyhoda. I kdyz se to tak jevi. A pak jsem musela hledat odvahu. Odvahu vlezt do toho zasraneho rybniku s bahnem.

    Jinak Ru, mela jsi to mnohem tezsi nez ja. Ale to rozdvojeni jsem prozivala uplne stejne. Jak ja tomu rozumim:o(

    OdpovědětVymazat
  3. Ru, Teo to napsal stručně :)
    Mám pocit, že uprostřed toho rybníka pořád jsi, i když trochu jinak než bys chtěla...Ale jsi i na tom břehu, rozmýšlejíc se, zda touha být v něm a přitom se neutopit je tím, či oním bržděna, tím vším , co už víš a co je pro tebe podstatné, že si ten risk utopení se, na břehu rozmyslíš...pak ti může stačit vědomí, že bys tam mohla a mohla na to mít a chtěla, ale...
    To, na čem člověku opravdu záleží se může zdát maličké, ale přitom pro něj může být tak velké, nejcennější..Mívala jsem tyhle pocity, že mě tam uprostřed nikdo nevidí a unavily mě.Snad nikdy mě docela neudolá to sice maličký, ale pro mně to největší a podstatný, na čem mi záleží zdaleka nejvíc. Ta touha zkusit tu hloubku, se někdy tak jako tak občas vrací, ale já zůstávám na břehu, trochu smutná, ale přesto šťastná, že už mě nespaluje. A tak jen v těch hloubkách přeju těm, co se do nich mohou a chtějí bez rozmýšlení se vrhat a nemají to malé na břehu, nebo je to nezbrzdí...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, úplně mi mluvíš z duše. Jsem uvízlá v bahnitém rybníku svého studia a sedíc na břehu se sama sebe ptám, jestli to opravdu chci i za ty potíže a peripetie s tím spojené.

    OdpovědětVymazat
  5. Adél, neber to osobně, ale - JDI DO PRDELE s \"krásným článkem\" a \"mluvením z duše\" - to ostatně i všichni ostatní. Nemyslím to teď nijak zle. A vím, že Ru to pochopí.

    OdpovědětVymazat
  6. Ani, ale já si ten risk nerozmýšlím. Naopak. Tím, že jsem částečně na břehu můžu riskovat o to víc. O to spíš si zkusím hloubku, kterou bych jinak měla za příliš nebezpečnou.
    A to malé mě nebrzdí. Vlastně ani není na břehu.

    Preventivně (páč začínám tušit tohle riziko, do kterýho se mi teda nechce ani maličko):
    Není nutno rozebírat mě. :o) Ve smyslu utěšovat, povzbuzovat, tragédizovat (snad rozumíte)...
    Napadlo vás někdy, jak je to vlastně ponižující? Nebo - povyšující, záleží na směru pohledu... Napadlo vás někdy, co tím vlastně sdělujete?

    Vážně by mi stačilo, kdybych věděla, že někdo občas pochopil a že mu to něco řeklo. Nebo že ho v návaznosti na mnou napsaný napadlo něco dál, jak s čím to souvisí, co to ještě dělá... To potěší a kvůli tomu to hlavně píšu. Eto vsjo. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ru to chápe. Ale chápe i Adél, Aninu... V rybníce to řve \"do prdele, hovno...\", na břehu \"nevadí, vždyť na tom nesejde, to není nejdůležitější...\" :-)
    A věty je nutný udělat tak, aby tam bylo obojí...

    OdpovědětVymazat
  8. Ja si v prdeli lebedim :o))Akterko, vsimla jsem si ze tvoje potize jsou jedinecne. A nesdilitelne (snad se to da pochopit) Jenze to si fakt mysli kazdy.

    OdpovědětVymazat
  9. Radko, ne, myslím, že tak to Aktérka teď nemyslela. Možná právě naopak. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Radka: Ale vůbec ne. A pak - tady nejde až tak moc o mý potíže. vlastně vůbec. Moje potíže jsou ty nejobyčejnější a nejvšednější ze všech - a o to víc mě štvou.

    Ru: Však já je taky chápu. (Když se mi zrovna chce :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ru, dobře. Nepochopila...jsem, promiň.
    Jasně, že tě nemíním ponižovat, natož se povyšovat ...tak odcházím tam, kde je tma a zkusím si posvítit. Ale fakt nejsem uražená, spíš už trochu otrlejší a to je dobře ne :))

    OdpovědětVymazat
  12. Vsak ja to taky tak nemyslela, mozna prave naopak :o) Nekdy si rikam jestli takove to treskute svejkovani neni prilis vydatnym zradlem pro TU na brehu. Takove to zlehcovani, dyt to bude zase dobre, vsechno prejde, staci byt trpeliva, ono se to zase zlepsi. Clovek si zasvejkuje, nic se nezmeni a svet se toci dal. A ta pachut, ta je. Ten pocit ze je treba neco udelat.

    OdpovědětVymazat
  13. Anino, psala jsem \"preventivně\". Cítila jsem (zatím) směr, ne konkrétní snahu.

    Už je na mě ta debata o debatě nějaká moc složitá.
    Jdu se mejt, snad stačí, že jsem ráda, že to každýmu něco řeklo aspoň natolik, že mu stálo za to se tu ozvat. Může být? :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ru, v pohodě..a mně ten článek řekl pro mě dost...po mým :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jo, to je taky v poho, to mi neva, jen jsem tě nechtěla nechat v tom, že je to stejný. Byla by to lež. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ru, pises zda nekoho v navaznosti s napsanym neco napadlo. Me neco napadlo. Neco s cim jsem se setkala a co jsem si musela prozit. Setkani s vlastni prumernosti. napadlo te nekdy (plati to mozna i pro akterku)ciste v teoreticke rovine uvazovat o tom, ze to cose tam vali v tom bahne je neco uplne obycejneho, prumerneho, sedeho. Ze je mozna lepsi to tam nechat zdechnout. Kdezto to druhe Ja, to co zkouma ty hloubky, dela experimenty, je po vsech strankach \"schopne\" si ve skutecnosti nepreje poznat sve prumerne opustene dvojce?

    OdpovědětVymazat
  17. Vystihlas přesně. Už nějakou dobu si všímám, že reaguju jinak než dřív. Že i když v první chvíli mám sklon se vztekat, divit se, křičet svou pravdu, mávnu nad tím rukou, protože vlastně nestojím ani o to, aby ten vztek někdo viděl, ani o to, abych někoho nutila něco pochopit nebo vidět tak, jak to vidím já... Nechci s nikým soupeřit, nikomu jinýmu dokazovat, na co mám a na co ne a ani mi nějak najednou nezáleží na tom, aby mě lidi chápali tak, jak chci já. Záleží mi na tom jen v opravdu výjimečných situacích a jen u hrstky lidí. Díky za ten článek, protože dal mýmu pocitu z posledních měsíců konkrétní podobu :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Jelikoz chci jit taky do loze, tak bych chtela opatrne naznacit, ze ta moje poznamka 16 neni vubec zadny navod nebo nejaka rada. Nebo nejaka zrada :o) Pro me to byl moment kdy jsem pocitila ulevu. Ulevu ve vlastni prumernosti. Je urcite spousta cest, kde je mozne najit ten stycny bod, prusecnik tech dvou JA. Bod kdy si podaji ruce, naleznou k sobe cestu. Treba si vybudjuou lavku. Ale naleznou cestu.

    OdpovědětVymazat
  19. [6] Nesnesitelná lehkost bytí? ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Aktérko-nepochopila jsem tvůj výpad vůči mně, nevím, proč jsem tě tak vytočila. Když se mi nějaký článek líbí, tak to prostě napíšu. A jestli ty s tím máš problém, pak je mi tě líto.

    OdpovědětVymazat
  21. Nemám s tím problém a nevytočila jsi mě. A k pochopení to moc není, to máš recht. Byl to koment pro Rulisu. Za \"zneužití\" tvého jména se omlouvám.

    OdpovědětVymazat
  22. V pohodě. Jsem ráda, že se to vysvětlilo.

    OdpovědětVymazat
  23. (16) Radko, nemvšimla jsem si, že by se ty dvě Já navzájem potíraly. To asi nemám. Ale fakt je, že \"první přechod\" jsem měla tak asi v době, kdy jsem pochopila, že to moje vlnobití a hloubky bažin, co každej prožíváme tak strašně osamoceně, má ve skutečnosti kdekdo. Když ne úplně stejný, tak hodně podobný, na spoustě podobných principů.
    Myslím, že tím objevem tak nějak končí puberta. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Teo, nevím. Možná by se to i tak dalo říct. :-)
    A vy dvě A - díky. :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Ru, ja si taky nevsimla ze by se ty dve Ja navzajem potiraly. Vubec ne. Akorat o sobe vi.

    V posledni dobe na toto tema casto uvazuji. Kdybych chtela zit pouze sve vnitrni introvertni ja, tak je ze me schatraly pobuda v jeskyni.Nehybny. Jen citici. Propojeny a prozivajici s celym svetem. Neschopny nic delat, jen prozivat. A mOzna by me to zahubilo. Mozna.
    Me druhe je to extrovertni, to svetske. To zijici obcansky zivot. Dodavajici potravu vnitrnimu ja. Udrzujici ho na zivote. Podporujici. A obcas navstevujici. vytvorila jsem cestu, aby se oba JA mohli setkat. Propojit. A treba privest i navstevu :o)

    OdpovědětVymazat
  26. Napsala jsem něco k tomu u tebe.
    Nejde žít a vyloučit přitom cokoli, co má člověk v sobě. Všecko je nutný nějak mít zapojený, buď podporovaně a tak, jak to jem, nebo nějak transformovaný, když to je příliš nežádoucí. Ale vypustit (nadlouho a bez zlých nýsledků) nejde nic.
    Takže já ty dvě pobratřila. Neřeším, který je lepší a který horší, který víc a který míň. Dokonce si nejsem jistá, jestli jsou jen dvě. Ale to neva. Mám je ráda. Sebe složenou z nich.

    Přemýšlela jsem, odkdy jsem s nimi takhle ráda a odkdy mě nestresuje, že nejsou jen jeden.
    Asi to souvisí se stylem života. S tím, co si člověk určí jako priority, hodnoty. Byly doby, kdy jsem si myslela, že musím žít nějak, a tehdy mi \"oni\" různí vadili hodně. Nepasovali mi do toho, pro co jsme se rozhodla. Komplikovali mi to.
    Pak jsem změnila to, co chci, a přestali mi vadit.
    Kdoví, třeba podstatou všech těch rádoby změn nás není žádná skutečná změna nás uvnitř, ale jen změny postupný změny podmínek nás pro nás. :-) Tak, abychom si my sami ladili. :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ru, jeste nez jsem cetla tuto odpoved tak jsem napsala neco u sebe :o) Je to vlastne to same co jsi napsala :o)

    OdpovědětVymazat
  28. Jeste Ru, zareaguji na posledni vetu tvoji 26. Pro me je podstatou zmen poznani. Kdyz jsem zacinala chapat, tak jsme brala vsechno dle priciny, dle duvodu. Dle motivace. Chtela jsem prijit na kloub tomu proc je neco tak jak to je. A proc nekdo reaguje, rozhoduje, zije tak jak zije. Proc ja dolam to nebo tamto. Porad jsem rypala hloub a hloub. Chtela jsem pochopit treba proc jsem zamilovana do nekoho koho nemuzu mit. Proc jsem zamilovana do nekoho kdo je \"zdanlive\" osobnost. Kdo ma postaveni, radoby respekt. Proc nemiluji toho kdo je milovanihodny. Proc hledam tohle a ne neco jineho. Proc touzim a proc netouzim.. Jak vznika rozkos, proc nevznika. Proc jsem nekdy prodrazdena a jindy nadsena. Proce jednou muzu a jindy ne. Pod lupou jsem si vsechno detailne rozebrala. Vlezla jsem do vsech koutu ktere jsem ve me nalezla. A zjistila ze tyto kouty vedou porad dal. A tak poznani nikdy nekonci. Rozviji se a kosati.

    OdpovědětVymazat
  29. \"Pro me je podstatou zmen poznani.\" Prosim pochopit tak, ze nikoliv zmeny jsou urcujici, nybrz poznani. Pokud s nim prichazi i zmena tak je to jen vedlejsi nedulezity nasledek.

    OdpovědětVymazat
  30. Šmankote!Těch perel, co se vylouplo při rýpání do škeble... až mi to přijde statisticky nepravděpodobné! A taky jsem si všiml, že jsem tady jak cizí těleso, vetknuté do organismu. Žádnej jinej chlap si do tohoto intelektuálního rybníka vstoupit netroufl. Tak já už taky raději plavu... ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Teo, oni jsou ostatní (podstatní) chlapi pryč! :-)
    Na zbytek odpovím možná časem, přilítla jsem na skok a už zas letím... Tyhlety víkendy dny klidu a odpočinku...

    OdpovědětVymazat
  32. ad 30) copak...on by si i troufl, kdyby věděl jak vstoupit...

    OdpovědětVymazat
  33. [31] To jako že jsem nepodstatnej, či co?! Sis dovolila dost. Asi se zahesluju... Takový ponížení! ;)
    [32] No vida, jeden podstatnej už je tady... a tápe! ;D

    OdpovědětVymazat
  34. neřekl bych, že patřím mezi podstatné, co se tématu týče, ale že tápu, to jo. Pročítám článek a komentáře a jsem blbší a blbší :-)

    OdpovědětVymazat
  35. [32] Jojo Jirko, nezbyva mi nez souhlasit. Protoze nic intelignentniho me vubec, ale vubec nenapada. A neinteligentnich blabolu jsem uz naplacal... (kdyz se denne placam ve svym rybnice a ve svym bahne...)

    ... jen si rikam - Ru - kdyz by se ty nase rybniky slily jestli bysme si pomohli na breh a nebo se spis rychleji oba utopili:-) Ale nakonec ono by to bylo stejne jedno, ze.

    ... [34] jojo, vitej do klubu. Cim starsi tim ... . Kazdy den vic a vic.. a nejen pri procitani komentaru a clanku.

    OdpovědětVymazat
  36. Myslím,že Teo 1,19, to vystihl dobře.To vaše ženské duševno,my muži nikdy pořádně nepochopíme.A je to tak dobře.Dobře se to sice čte,ale pod jednou ženskou větou,úvahou si může každý najít a myslet deset různých odpovědí a všechny mohou být více méně pravdivé.Řekl bych jak se tomu kdysi říkalo\"umění pro umění\".Jsem sice ochoten věřit tomu,že vy ženy máte bohatější duševní život,než muži,nicméně ale nevěřím,že jste k vyjádření té druhé vnímavé tak jak píšete...systém..jo,přesně atd. a rozvíjíte svoji myšlenku..tedy,že tomu skutečně tak jasně rozumíte ,nějaký analytický psylog ,spíše psychožka by možná zajásal..samé jinotaje..možná,že ve vaší některé příští větě..třeba jdu do sklepa pro brambory,bude vidět Váš pokus o sebevraždu oběšením.A fraucimor k tomu přitaká ..jo..přesně a ještě bych dodal JABLKO-to taky dost používáte.

    OdpovědětVymazat
  37. p.s.tedy psycholog a psycholožka..blbnu.

    OdpovědětVymazat
  38. No, mě v téhle diskusi zaujal ten \"typicky mužský\" závěr, že nedaří-li se ženu pochopit, pak je jasné, že se tomu, co říká, nedá věřit. :-)

    Teo, vydrž, do zítřka zkusím vymyslet ftipnou odpověď, teď už mi to nemyslí! :-))

    OdpovědětVymazat
  39. že taky jde uvidět jak něco vypadá \"zvenčí\" jsem zjistil teprv nedávno, takových třicet let jsem nic takovýho netušil a tímpádem byl zcela pohcen (v rybníkách utápěn) svým jediným pohledem. a za to \"rozdvojení\" jsem vděčnej

    OdpovědětVymazat
  40. Ad.4o Ru.Dobrý postřeh.Možná.

    OdpovědětVymazat
  41. Když to vezmu přes ten rybník, myslím si, že každý nějaký má. Chtěný. Něvo jako ochranný vodní příkop, přes který jsou ale natažený padací mosty a lávky. V případě potřeby vytáhnout nahoru a znepřístupnit. Bohužel někdy zjistíme, že byly vytažené třeba moc dlouho a lidi přestali kolem toho druhého konce chodit a najednou nemá kdo přejít. Nevěřím, Ruliso, .... nechce se mi věřit, že bys nestála o věci, které zmiňuješ. Stejně tak nevěřím, že by člověk kvůli tomu musel být zcela pod hladinou a nebrat ohledy na \"kolemjdoucí\".... Pokud půjdeš cestou \"nechci, protože nedokážu\", tak budeš dělat stejnou chybu jako já v posledních, řekněme, osmi letech. Jen těžko se z toho dostávám, jen obtížně \"začínám chtít\". Škoda že jsi nepokračovala v té větě \"To, na čem mi doopravdy záleží, je tak strašně... maličký...\", že právě tenhle odstavec není větší a věta srozumitelnější. Nebo je jen pro ty, které porozumí bez vysvětlení? Když používáme tyhle neurčité a nedokončené slovosledy, riskujeme, že nakonec neporozumí nikdo a ještě nás naštvou ti, co si věci vykládají úplně blbě.
    Ten dvojí pohled, co popisuješ, znám taky. Vždycky mě odlišoval od ostatních. Většinou mi krátil zážitky. Nelíbilo se mi to a nelíbí ani teď. Pořád jsem si říkal, jak to bude vypadat, když udělám tohle a tamto. Nakonec to dopadlo tak, že jsem to neudělal, nebo jsem na to měl o hodně míň času (polovinu jsem strávil tím rozmýšlením a díváním se zvenčí). Okradl jsem sám sebe o hodně a ještě to často sváděl na okolí. Někdy jsem ten dvojitý pohled dohnal až tak daleko, že jsem podezříval rodiče z nainstalování skrytých kamer do mého pokoje a že se musím i v soukromí chovat tak, aby to mohli vidět. Brrr :-) To už je ale o něčem jiném, to by spíš mohlo zajímat Kyklopa :-) Ještěže nemáme většinou tolik času na přemýšlení...

    OdpovědětVymazat
  42. Vzkaz pro ChiconyhoMám vyřídit pozdrav od \"Černé Mamby\" a máš si prý konečně založit blog... :)
    (přečetl jsem si ve vzkazovníku, autorku neznám)

    OdpovědětVymazat
  43. Terazky vážně...Myslím, že důležité je udržet si emocionální a intelektuální stabilitu. Ženy jsou obecně spíše \"vychylovačky\" než muži. Asi to souvisí s periodou. Z absolutního štěstí se náhle propadnou do bezbřehého zoufalství...
    A co je mi platné, že usínám jako génius, když se ráno probudím jako vypatlanej debil? Důležité okamžiky života se podle Murphyho zákonů stejně nakumulují do minusové fáze...
    A pokud jde o intelektuálštinu a její produkty, mající za cíl ohromit hloubkou myšlení, je to taky těžké. Stejně obtížné jako rozlišit umění od kýče. Vždy jde o oblast subjektivního projevu. A subjektivně je i nazírána \"zvenčí\". Já třeba často záměrně vytvářím tzv. \"tutovky\". Vím, že zaberou na statistickou většinu. To je zpravidla má cílová skupina. Pak se samozřejmě dočkám pohrdavých úšklebků od intelektuálů i jejich pseudo-verzí. Ale nedbám. Kdysi mi otec řekl: Jdi svou cestou a nech je mluvit. A tak to dělám. Dělejte to taky... Just Do It! ;)

    OdpovědětVymazat
  44. Jirko, rodice jsou velke brzdy. U me to bylo stejne. A ja premyslim, zda nahodou nejsem takovou hnusnou brzdou pro svoje deti taky. Uplne mi naskala husi kuze.

    Teo, nevim zda ten clanek byl prezentaci za cilem ohromeni nekoho. Je to spise intimni vypoved. Neverim ze Ru ceka na potlesk a kritiku intelektuali ci pseudointelektualu. Myslim ze ji neco takoveho vubec nenapadlo, alespon me by to nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  45. Radko, pro mě nebyli brzdy... jen takové...no... řekněme výhybky :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Nooo, jestli to bylo neco podobne jako u nas, tak to fungovalo jako jedno velke divadlo.
    Vzdycky jsem byla prekvapena, ze kdyz jsem prisla domu k rodicum (jako mlada divka nebo zena) tak jsem mela pocit ze se dusim, ze na me pada strop. Uzkost. To byl pocit povinnosti hrat divadlo, neukazat sebe ani v dobrem ani ve zlem. Strach ze poznaji kdo jsem.

    OdpovědětVymazat
  47. Nikdy jsem dlouhodobě nebydlel jinde, než u rodičů, takže jsem možná neměl to srovnání s lidmi, kteří se zavčasu odstěhovali. Přesto si myslím, že jsem určitou volnost měl, i když jsem si ji částečně musel vylhat a vést dvojí život, ale to asi (v určité míře) každý. rostě ty drobné niance mezi dobrým, poslušným synkem a tím normálním, který se pohybuje mezi klukama a holkama a chce mezi nimi vydržet bez posměšků :-)

    OdpovědětVymazat
  48. No...hlavně si ten můj blábol nikdo neberte osobně. Ale když jsem se tak potupně dusil v iracionálních psycho-smyčkách vět, nezbylo mi než vysublimovat do bezpečí obyčejného přízemna, kde rybníky jsou nádrže na špinavou vodu a slizké ryby v ní. Od jisté doby, kdy jsem měl doma bystrozrakou intelektuálku, děsí mě transcendetálno a problém seberealizace. ;) Tak sorry, já už zase plavu...

    OdpovědětVymazat
  49. Draha Ru: Tak jsem u jednoho jinyho prispevku cetl tvou reakci na komentar: \"Náhodou ten \"můj\" způsob komunikace (zas ne tak výjimečnej) má i svoje výhody. Například dobře odfiltruje ty, kteří na něj nemají.\"
    Tak ti rovnou (jak mas rada \"na ferovku\") rikam, ze ja na to nemam a 90% stejne nerozumim. Ale odfiltrovat se teda nenecham. Tak snadny to mit nebudes:-)
    Nicmene te stejne obdivuju. Vseobecne receno pises nadherne a obcas citim, ze rozumet tomu neni treba, dobre se to cte i tak.
    Premyslel sjem o blogu (ted kdyz uz jsem pochopil, co to vlastne je:-)) ale jsem zjistil, ze bych tam nemel co napsat a co rict. Tak radeji budu chodit cist. Je to snadnejsi. Cist umim uz od prvni tridy, ale psat - to se neda naucit. To je dar, se tim se musi jeden narodit. A me slo vzdy lip pocitat, ze:-)

    OdpovědětVymazat
  50. Honzo, malokdo je zde spisovatel, ja jsem taky technik jak nadanim tak i povolanim. A urcite neumim psat.

    OdpovědětVymazat
  51. Musím to číst a odepisovat postupně, jinak jak je toho moc, tak většinu zapoměnu, než se dočtu na konec komentářů...

    Jirko*:
    Teprv když máš možnost zíkskat třeba \"kariérní\" zaměstnání a ty ho sice chceš, ale současně k němu cítíš tu divnou, bezdůvodnou, vnitřní varující nechuť, cosi jako prázdnotu, hlavně vůči mechanismům, který v tom zaměstnání fungujou, tak ti dojde, že o to místo vůbec nestojíš, protože stojíš \"venku\"... Neumím vysvětlit. Fakt je to tak neuvěřitelný?
    Jsou přece zaměstnání, a učitelský mezi ně zrovna patří, ve kterých jde o něco úplně jinýho...

    Dál: Psala jsem, že nevím, jestli neumím, a proto nechci, nebo naopak. Jak myslíš, že jsem k té úvaze došla? Tak že jsem si napřed myslela, že nechci, a proto věci nedělám, pak jsme si musela přiznat, že ty věcim, co nechci, mi beztak moc nejdou, a nakonec jsem připustila možnost, že v podvědomí nedokážu a neumím, a proto nechci. Může to být špatně - tak jak to uvádíš ty - hlavěn v případě, že je to mechanismus úniku, ale může to být i úplně správně - pokud to jen vyplývá ze souladu člověka s ním samým.
    Nevím, jak je to v kterým konkrétním případě. Nebo v mým. Třeba se někdy dovím. :-)

    O tom maličkým, na čem mi doopravdy záleží, jsem různě na blogách psala už mockrát. U sebe, u Radky... Maličký, jakože nic velkýho, žádný velký cíle, velký myšlenky, drobnosti a pišišvornosti, protože si myslím, že ty dělají život tím, čím je. Ne to velký. To velký mi přijde jako povrch, forma, to maličký je to, co ten povrch vyplňuje... A můžou to být takový maličkosti, jako třeba umět mít radost, ale umět si prožít i smutek... Umět prožívat...
    Jak to začnzu pojmenovávat, je to v... Nejde to. Není to dobře, snažit se o to. Nenuť mě prosím pojmenovávat to, co mi pojmenovávat nejde nebo se mi příčí. Asi je důvod, proč se mi to (zatím?) brání.

    Dvojí pohled \"krátí zážitky\" - jo, to je dost přesný. Ale u mě ne časově, páč já ho stíhám paralelně. Ale spíš... No, občas je trochu jako studená sprcha nebo jako kdysi příchod mého pragmatického otce do dětského pokojíčku vprostřed mého snění. :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Teo:
    Chicony blog má, už jsme ho tu jednou i odkazovala: http://trebora.blog.cz

    To, že je důležité udržet si stabilitu, jsem cítila od puberty a stanovila si to jako jeden ze svých hlavních životních cílů. Čím míň se mi ho dařilo dosáhnout, tím jsme byla zoufalejší a zakřečovanější tou snahou. Pak jsem to nějak... Hurá, říkala jsem si... Už to mám... A pak jsem zase začla povolovat a hledat, v sobě jiskřičky nerovnováh, aqbych si jich užila. protože jsem koukala kolem sebe a zjišťovala, že tak, jak žijí ti \"vyrovnaní\", žít nechci. Že potřebuju určitou nevyrovnanost, abych měla pocit, že žiju...
    Je to moc intelektuálský? :-) Nebo spíš ženský? :-)

    Ad ty: Upřímně, tvoje články mi přijdou vykalkulovaný dost. Nic proti tomu nemám, občas si nějakej i docela celej přečtu, :-) a asi takový psaní svůj účel plní, i když mě by tahle psát nebavilo. Už párkrát mě napadlo ( a nejen mě, co vím), jakej jsi a jak přemýšlíš asi doopravdy. Jak bys psal, kdybys nepsal tak \"zvenčí\". :-)

    OdpovědětVymazat
  53. (46) Radko, jé, mě až teď došlo, že moh Teo ten svůj koment myslet takhle... :-)))

    Stran hraní dovadla na rodiče - vůbec netuším, občas se snažím si u některých mých známých, co vyrůstali v kompletní rodině, předtsavit. Neznám. U nás doma bylo tak... všelijak, že asi na divadlo nebylo kdy... Rodiče nevidím jako brzdy. Jsou cesta a mantinely, co musejí být, než novej človíček unese vlastní batoh a najde si vlastní cesty a mantinely. A než s eto stane, musí ten človíček vědět, že ty cesty a mantinely jsou, a že můžou posloužit a může se je taky opustit.
    Jak jinak by se to naučil, než že ho něco napřed vede a pak třeba i brzdí? :o)

    OdpovědětVymazat
  54. ...a jak mam pracovat, kdyz si tady porad ctu? a prace stoji...:-) a navic nemam cas jit ani na... :-))

    OdpovědětVymazat
  55. To by se z ní jeden posral, co? :-)))

    OdpovědětVymazat
  56. (jsem chtěla jen přispět svou tradiční troškou do mlýna, no... :-)

    OdpovědětVymazat
  57. Ru, jenze ja se citila psychicky znasilnena a vlastne jako jedina z hrozne silneho rodinneho klanu jsem se dokazala osvobodit. Roztrhla jsem ty obruce silou a dlouho se ucila zit. Uz jsem psala ze jsem byla hrozne neuroticke dite a z mych neuroz jsem se postupne vyhrabavala dlouha leta Ted s odstupem vidim ty trosky - sestrenice i bratrance, kteri se osvobodit nedokazali. Nemam to rodicum za zle, oni nic jineho neznali, cinili v dobre vire. A moznaprave tyhle nasazene obruce rozhoduji co se stane s deckem dal. Zda je dite dokaze roztrhnout a vyleti do nebe nebo zda v nich zustane do konce zivota.

    OdpovědětVymazat
  58. Ještě jednou Teo:
    Alergie na něco... :-))
    Víš v čem je fór? Že ti \"praví intelektuálové\" mě taky moc neberou. Jsem na ně moc přízemní a pragmatická a málo to... No... Prostě jsem mezi nima občas jako blbec, no... :-))) S dost trapným smyslem pro humor, pro ně...
    Ergo, na třídním sraze z gymplu jsem po pár svých \"komentech\" coby diskusních příspěvcích na intelektuální témata radši přestala, páč pak už mi radši ani nikdo neodpovídal, jen se útrpně pousmávali. :-)
    Heleď, povím ti příběh. Seděli jsem takhle s jedním, tráva, kraj lesa, vlahá noc, hvězdičky měsíček, krásně \"po\", i on praví, že asi máme nějaký společný ascendent. Asi za půl hodiny jsme se zase nějak... sešli... a já povídám: No jo, máme ten společnej transcendent...\"
    On upad. Smál se tak, že bylo rázem po všech Dentech (Arthure, sorry), ať už byly(i) jakkoli silný. Až tehdy jsem kápla božskou a a zeptala se, co to vlastně je, to o čem mluvil a co je to druhý. :-)
    Ale od tý doby už to vím! :-))

    OdpovědětVymazat
  59. není ti v tom trochu neautenticky?s tímhle se dá naučit taky pracovat a \"dvojitě vidět\" jen v určitých situacích. Jako trvalej stav a ve všem bych tohle mít nechtěla, ačkoli jsem to zažila a (nechtěně) i zažívám. Narozdíl od tebe to odmítám a nechci to. Chybí v tom stavu vášeň a zaujetí. Nevim, jak bych se třeba mohla s někým milovat... nebo dělat co mě baví...z přesvědčení... nebo jen tak blbnout a vůbec bejt autentická...

    OdpovědětVymazat
  60. Ru, vis co je nejlepsi - kdyz tak ctu tvohje pribehy a komenty.. tak vzdy zavru oci a vidim te to RIKAT. A fakt - porad jsi to ty..i s tou hovorovou cestinou.. a i s tim \"páč\" = to je naprosto typicky...
    P.S. bych ti odpovidal, kdybych tam byl:-) (bo doufam, ze nepatrim mezi intelektualy:-))

    OdpovědětVymazat
  61. ještě upřesnění......ale zároveň to není tak, že \"nechci\" věci vidět z vnějšku. Viděla jsem jich dost. A můžu se na ně podívat kdykoli chci nebo potřebuju.

    OdpovědětVymazat
  62. Honzo:
    (kruci, nestíhám odpovídat na to, co tu už bylo, a vy mi sem ještě sápete další... :-))

    Ten tebou citovaný můj koment s eale myslím týkal obratu \"PRDÉÉÉL\". Filtrace se týkala trochu něčeho jinýho, než jestli někdo pochopí nebo pochopí formulaci vět. :-) Řekněme, že většinou lidi na něco nemaj ne proto, že by měli jinak nastavený čtení slov. :-))
    Odfiltrovávat se snažím něco trochu jinýho. A fakt je, ža soudě podle těch, co sem chodí dlouhodobě a podle těch, co přišli jen jednou dvakrát a víckrát ne, nebo podle těch, co to tady vůbec nedočtou, filtruju se vcelku slušnou úspěšností. :-)

    Ale děkuju ti za jeden postřeh: Občas rozumět není třeba.
    Možná proto víc \"rozumějí\" ženský. Rozumějí pocitově. Neřeší to porozumění \"technicky\".
    Není pro mě nejdůležitější, aby mi bylo do písmene rozuměno.

    OdpovědětVymazat
  63. 62: A neni to - když to vemu naruby - taková nějaká autentičnost za každou cenu? Jakože: \"Ne, teď to teda nebudu brát z toho břehu, protože by to vypadalo blbě...\" Neni ta vášeň tak nějak naordinovaná?

    OdpovědětVymazat
  64. Aktérko... :-)))

    Ann, a jak ti to jde přes rty, klávesnici, přes hlavu, to \"být autentická, neautentická\"? :-)
    Nedovedu si představit jak blbne člověk s myšlenkou, že přitom musí bejt autentickej. :-)
    Všecko, co dělám já jako já bez přetvářky a snahy být někým jiným, jsem já autentická, ne? :o)

    Promiň, to bylo prostě jen jako ukázka, že sice v mnohým myslíme a cítíme stejně, ale mnohý zpracováváme jinak... Normálka.
    Proč myslíš, že ten článek končí tou větou, kterou končí?
    Ale neboj. V některých situacích vypnout a zjednodušit umím. :-) Hodně dobře. :-)))

    OdpovědětVymazat
  65. [54] Ad 1. Vykalkulovanost... proč ne? Fotomontím a píšu pro lidi. Ale jsou \"tam\" a ještě budou i \"věci\", které roky ležely ve tmě šuplíku. Byly psány \"sua sponte\". A přitom jsou k nerozeznání od těch vykalkulovaných. Asi půjde o nějaký osobnostní rys... zparchantělost či co - navazuje na:
    Ad 2. Co jsem zač... to je \"irelevantní\" dotaz. Když napíšu, že jsem inteligentní, vzdělaný, pohledný a úspěšný muž, byť by to byla pravda, :) vylustruju se jako namyšlenej blb. Když ze sebe udělám vola (což mi nečiní problémy), budeš tam, kde jsi byla. V naprosté informační izolaci. Takže... řešení úlohy zní: úloha nemá řešení.
    A neberte se až tak moc vážně nebo vám zlomyslně vypustím rybník. Však je to jenom hra, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  66. (65) odpovídala jsem, aniž jsem četla.

    Teo, úloha nemá řešení, protože nelze odpovědět na něco, co nebylo položeno jako otázka. :-) Nejsem tak pitomá, abych si nedovedla představit, že na takovou otázku se veřejně nedá odpovědět. Ne tak, aby to byla prostě jen odpověď. :-) Prostě jsem ti jen chtěla sdělit, co mě u tvých článků občas napadá - že obvykle nepřemýšlím nad těmi články... :-)
    Nech to stavidlo...! :-)))

    OdpovědětVymazat
  67. Ale stihas.. jsi prece rychlopisarka:-)
    ...chodil bych sem casteji, ale to zas ja nestiham...

    ...mj. k tomu rozumeni - ono je to pro mne jako s hudbou - proste ji vnimam a nemusim rozumet slovum. Mam v compu cca 250 CD v asi 20 ruznych jazycich... a poustim si to pekne michane. A vsichni se vzdy ptaji - ty tomu vsemu rozumis? A pro nektery je nepochopitelny, ze tomu neni treba rozumnet. Ze proste vnimas o cem zpiva bez znalosti jazyka. Ta melodie ti to rekne. (oni tady jsou takovi zabednenci, krome sve matertiny nicemu nerozumi - podle toho taky vypada program radia apod. Cizojazycny pisnicky se tady VUBEC nehraji - a ja marne vzpominam, ze by existovala caska stanice vysilajici jen 100% cesky songy...)
    A stejne jsem to delal i s knizkou - kdyz jsem zacal cist anglicky a nerozumel ani polovine - hledat ve slovniku je blbost. Proste vycitis obsah a o to jde... (dekuji pani Profesorce...) a tak to je s nekterymi texty tady... A vubec mi to nevadi:-) spis naopak.
    Taky proto, ze rozhodne nejsem filosof a proto placam a placam...

    OdpovědětVymazat
  68. 70 bylo na 67... :-)

    OdpovědětVymazat
  69. Jo. Já bych taky šukala. :-)

    OdpovědětVymazat
  70. Honzo, jo, asi jako ta cizojazyčná...
    V životě jsem nepřečtla cvizojazyčnou knížku (teda, slovenský nepočítám mezi cizojazyčný), ale občas něčí text taky takhle čtu. Cítím. Je to hodně fajn. Zůstává z toho často víc, než z těch těxtů, co jsou naformulovaný \"přesně akorát\".

    OdpovědětVymazat
  71. Ježíš... :-))) Už dost, Aktéřice... :-)))
    (Jo. Jo jo jo... Ach jo...:-)

    OdpovědětVymazat
  72. Tak dobře, no. Už mlčim. odcházím do sprchy. :-))

    OdpovědětVymazat
  73. Dobře děláš. Je to fajn, po horkým dnu. :-)

    OdpovědětVymazat
  74. Ja taky. Dneska mam volny vikend. To je na 70.

    OdpovědětVymazat
  75. Ano - kdesi jsem četla, že v koupelně se vůbec občas dějou věci... :-)

    OdpovědětVymazat
  76. Myslím, že nakonec je stejně nejblíže podstatě Aktérka... ;)

    OdpovědětVymazat
  77. Akterko.. to ja taky... jenze uz ani nevim, co to slovo vlastne znamena... :-) nebo spis :-(
    Mizim nakupovat a za hodku jsem zpet v praci,.. tak to si zase poctu:-)

    OdpovědětVymazat
  78. No, Honzo, ono toho na čtení touhle dobou (naší středoevropskou) už dost ubývá, to víš, tady už je definitivně zavříno... :-))

    OdpovědětVymazat
  79. ad 81) já vím, co to slovo znamená... zrovna včera jsem si o tom náhodou četl :-))
    ad 53) Ruliso, já tě nevidím jako kariéristku, spíš jsem ted myslel na ty ostatní věci jako \"boj ve vztahu\" a \"boj o pravdu\" - vůči tomu může být člověk imunní jen někdy.
    A díky za doplnění :-)

    OdpovědětVymazat
  80. Rozlišuju boj a hru.
    Je to srozumitelnější?

    OdpovědětVymazat
  81. Ru - ja mam pocit ze nekteri lidi (nebo zensky hihi) jsou jako cert - nikdy nespi. Ale jinak, jojo, ja to chapu,,, ten casovej posun me naprosto depta. Protoze dnesek je vyjimka. Normalne touhle dobou nemuzu byt online tak, abych mohl takto cist a psat (jinak jsem online porad). A v dobe kdy ja muzu, tak tady (a jinde) nikdo neni. Jojo, ale slunicko holt neposunu, ze... a vlastne i kdybych ho posunul, tak bych nas stejne k sobe casove nijak nepriblizil.
    Sladky sny vsem vam stredoevropanum... Ja mam akorat po dobrem (McDonaldovem - jak jinak hahaha) obede a prace zase vola...

    OdpovědětVymazat
  82. ad 84) jedno často splývá s tím druhým, hra je někdy boj a naopak :-) ale asi rozumím. Slovo z článku \"na vážno\", bude nejspíš to podstatné :-)

    OdpovědětVymazat
  83. ruliso,(nechci tě zahlcovat)...to 67: Samozřejmě že na svoji autentičnost v tu chvíli myslet nemůžeš. Ale jo, jasně, chápu jak to myslíš. ASI STEJNĚ. Ale pokud nejsi zrovna závislák, feťák, alkoholik, šílenec, narcista, tak je takovýhle \"dvojitý vidění\" snad naprosto normální sociální výbavou, a vlastní každýmu. Já myslela, že píšeš o nějaký sebekontrole. Že jako nedokážeš prožívat věci cele, když se při tom SUŠE pozoruješ z břehu. Což fakticky v tu chvíli nedokážeš. Leda že si to užíváte obě a ta na břehu není NEZÚČASTNĚNÁ.
    (A na intoše se vykašli. I na debaty o tom, kam patříš, to dělají pseudointoši:-))).

    OdpovědětVymazat
  84. Ještě jsem zapomněl... k té seberealizaci a transcendentnu je nutné přiřadit i \"autentičnost\". Bez ní by to prostě nebylo ono. ;)

    OdpovědětVymazat
  85. aTeo, prosla jem uplne vsim :o) Jen tim ze ochutnavas vis jak to chutna. Stejne mi nejvic chutnala magie.

    OdpovědětVymazat
  86. Bejt tu Fousek, tak napíše, že jemu víc chutná maggi. :-)

    (87) Někdy tak a někdy naopak. :o)

    OdpovědětVymazat
  87. Magie je sexy :o) To se o maggi neda rict :o)

    OdpovědětVymazat
  88. Jak to? Maggi má přeci jasně falickej tvar! :-)))

    OdpovědětVymazat
  89. At ma, ale je hmotny :o) Ja nemluvim o mastrubaci. Kudla, je videt ze o vikendu nic moc.

    OdpovědětVymazat
  90. :-)))
    Falickej tvar nemusí souviset přímo s masturbací, cigareta ho má prý taky, a teda... za tímto účelem fakt nic moc. :-) Nehledě na to, že netuším, jak bych si tam narvala takovou Eiffelovku. :-)))

    OdpovědětVymazat
  91. falicky tvar ve me nevyvolava vubec zadne pocity. Ale proudy energie, vnikajici a pronikajici, rozehrivajici a rozkladajici me unaseji a vynaseji kam? Nekam :o) A to do prcic pracuji.

    OdpovědětVymazat
  92. [94] Ruliso, ty ty ty! To s tou Ajfelovkou byla podpásovka na mou obrazotvornost. Jdu od toho!

    OdpovědětVymazat
  93. Co se Eiffelovky týče - naši si kdysi coby suvenýr přivezli jednu ve zmenšeném měřítku. Řekla bych, že je tak akorát. V případě zájmu zašlu na dobírku. :-))) (Bejt tady Fousek, tak napíše, že taková houska s Eiffelovkou není vůbe špatná kombinace... :-))

    OdpovědětVymazat
  94. (a ty se taky občas prodávaj v takovym šikovnym balení...)

    OdpovědětVymazat
  95. (Eiffelovka = podle vzoru játrovka :-)

    OdpovědětVymazat
  96. Na eiffelovce jsem byla nedavno, chtela jsem na ni vybehnout pesky. Ale v druhem patre me cestu zastoupili silni muzi a nechteli me pustit dal. a tak jsem se musela nechat potupne vyvezt. Ale jo, je to vzrusujici. Lidi me dneska jebne.

    OdpovědětVymazat
  97. 100: Ty se máš - mě ne... :-(

    :-)))

    OdpovědětVymazat
  98. :-))))
    Jaktak koukám, ať kecáme co kecáme a balíme se do jakkoli různých slovíček, jsme všichni tamtéž. :-)))

    OdpovědětVymazat
  99. Ne ne! Vsadím krk na to, že někdo je občas radši v tý prdeli! :-)))

    OdpovědětVymazat
  100. jenom já jsem v práci... asi :-)))

    OdpovědětVymazat
  101. Ha - ale jistej si nejsi, co? :-))

    OdpovědětVymazat
  102. |Ahoj RulisoDíky za skvělé osvěžení tohoto rána. Kombinace vynikajícího článku a týhle diskuse člověku zkrátka udělá o ukončení pubertyradost. Díky za skvělý postřehy.

    OdpovědětVymazat
  103. [102].. a vsichni jsme tamtez.. otazka je kde? Nebo se radeji nemam ptat? I kdyz premenit se v takovou miniaturni Eiffelovku...?:-))

    Sakra kdybych tak mel vic casu sem chodit... nevite nekdo, jak se da nafouknout den na dvojnasobek?:-)

    OdpovědětVymazat
  104. Taky by se mi hodilo... :-)

    OdpovědětVymazat
  105. To asi všem, jak to tak poslouchám...

    OdpovědětVymazat
  106. a co hodilo? nafouknout den, nebo eiffelovka? :)

    OdpovědětVymazat
  107. [111] a na jak velkou by jsi ji chtela nafouknout?:-)

    OdpovědětVymazat
  108. zatím mluvily jen o miniaturních velikostech, ale i tenhle údaj je silně relativní, uznávám :-)

    OdpovědětVymazat
  109. Asi tak pět centimetrů v průměru... Možná necelých. :-) Na dýlce až tak moc nezáleží. :-)))

    OdpovědětVymazat
  110. Nedalo by se přifukovat v průběhu akce?

    OdpovědětVymazat
  111. Určitě dalo... :-) Jaký si to uděláš, takový to máš... :-))

    OdpovědětVymazat
  112. No já bych si to právě potřebovala potom udělat ještě o něco větší, aby to bylo zas jak na začátku, než se ta moje potvora přizpůsobivá... - Jé, hele, vony padaj kroupy! :o)

    OdpovědětVymazat
  113. kez by ty kroupy prisly k nam. Umiram, umiram!! Brzy zdechnu.

    OdpovědětVymazat
  114. Spadla kroupa do kraje - hraj si s ní než roztaje... :-) Třeba se dá taky nafouknout :-)))

    Tak to já teda na postupnym zvětšování netrvám - spíš naopak. Ke konci pěkně na krajíčku. :-) A když vevnitř, tak mám za to, že zatím všichni spíš ocenili, když se jim pro rejdy otevřela nová zákoutí. A já taky. :-)))

    OdpovědětVymazat
  115. Radko, jsou na cestě!
    Akt. - Nevím, končit na krajíčku... :o) Ale po debatě o \"depilaci\" už radši nebudu moc rozebírat, udělám ještě pár srovnávacích terénních studií a dám ti vědět neveřejnou linkou. :-))

    OdpovědětVymazat
  116. Dobře. :-)
    PS: Ono to tam obvykle nekončí... :-))

    OdpovědětVymazat
  117. juuu tady se dozvim veci... holky pekne pokracujte... a VEREJNOU linkou... Dyt sem nezletilci nechodi a my zletilci to zvladnem.
    Vzhledem k tomu ze po tolika letech uz o tom umim JEN mluvit tak se raddozvim nove poznatky:-)

    OdpovědětVymazat
  118. Tůůůůůůůůůůůůůdle! :-))) Už stačilo. Aby měla taky fantazie z čeho žít. :-)

    OdpovědětVymazat
  119. Honzo, mas nejakou nemoc? Nebo jsi jiz tak hodne stary... Slysela jsem ze schopnosti TOHO pretrvavaji do vysokeho veku.

    OdpovědětVymazat
  120. [126] jojo, mam nemoc. Nevylecitelnou.. rika se tomu LIDSKA BLBOST.... - spatne jsem se ozenil a holt z mnoha duvodu se nemuzu rozvest. A tak mnoho let uz neni s kym, protoze jsou k tomu potreba ALESPON :-) dva, ze, a ja jsem de facto sam, ale ne volny - nejhorsi mozna kombinace... (ale tohleto je spis na privatni linku...)
    Jinak k tomu stari - hmhm.. zrovna pred 2 dny jsem koukal na fotky ze srazu z gymplu (na kterym jsem nebyl) a jsem si rikal - kdopak asi je tamten postarsi pan.. a pak mi doslo - ty vole, s nim jsi sedel 4 roky v lavici (=je stejne starej). A hned jsem tu myslenku zmenil na \"hm, kdopak je asi tamten dobre vypadajici stredne veky pan?\" :-)) Any more questions? :-)

    OdpovědětVymazat
  121. Vsak se nemusis hned rozvadet. To nikde kolem neni jina zenska?

    OdpovědětVymazat
  122. 90, 97: zas tady berou moje jméno do držky nadarmo ... a jestli mě něco napadlo? z přifukovacích falických symbolů jedině vzducholoď :-)))

    OdpovědětVymazat
  123. A když vzducholoď, tak jedině značky Zeppelin! :-))) Hele, Fousku, mám pro tebe žhavej televizní tip - zejtra od 20:00, program ČT1, HINDENBURG - TITANIK NEBES :-)))

    OdpovědětVymazat
  124. Fousek má svátek a čeká, na přání...no, jo fousek :)))

    OdpovědětVymazat
  125. Radka, má dnes narozeniny :)

    OdpovědětVymazat
  126. Koukám,že když vy ženy tady se rozjedete,tak\" nic lidského vám není cizí\".Copak na to říkáš Anino,jako jedna z mála těch,která se nezúčastní ostatně dosti stupidních keců \"sexus per huba\".A pánové tady?Mají moje sympatie.Od pasu dolů jsme normální,od pasu nahoru staromo\'dní.To znamená,že je,nás, jakási \"přifouknutá Eifelovka \" neoslovuje,spíše udivuje.

    OdpovědětVymazat
  127. Chicony, mluv pro jistotu jen sám za sebe. :-)))

    Radka... Hrome... Anino, ty máš přehled! Radko, tak frťana a tak vůbec... :-)

    OdpovědětVymazat
  128. Radka [128]... je a neni. Ale myslim, ze Ru nebude nadsena, kdyz to tady budu rozebirat. Jestli chces, tak mi mailni, vylozim ti to do detailu:-)

    OdpovědětVymazat
  129. Radko... jo a vsechno nejlepsiiii

    OdpovědětVymazat
  130. Chicony, jestli to nebude tím, že \"my ženy\" jsme \"taky jenom lidi.\" :-) Hele - a víš, co je horšího, než zhrzená ženská? To bys neuhod. Zhrzenej chlap. :-)))

    OdpovědětVymazat
  131. Ad 134.Tak jak jsem poznal ty muže tady,jsem si téměř jist.
    Ad.138.To je možné.Ale tady mohu odpovědět s jistotou.To není můj případ.

    OdpovědětVymazat
  132. Nejhorší jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí...
    Ouplně nejhorší jsou však zhrzené bloggerky, fuckt horší než zhrzení bloggeři. Tady už jde opravdu veškerá legrace stranou! A taky se děsně rychle množí. Asi dělením... nebo sdílením? ;)

    OdpovědětVymazat
  133. ad 139) Tak to mě těší. Muhehé.
    ad 140) Bé je správně! :-)

    OdpovědětVymazat
  134. Chicony,ptáš se, co na to říkám. Je slušnost odpovědět. Mně tenhle humor nic neříká.
    ale každý má humor trochu jinej a ten můj může vadit mnoha lidem, zrovna tak jako vyhovovat. To, co lidi baví, je jejich věc a taky to tak beru. Mě se do mýho humoru tady taky nikdo nenaváží.
    A že bys byl zhrzenej, no já nemám dojem si to myslet...a víš co ...i kdyby, kdo někdy nebyl zhrzenej:))

    OdpovědětVymazat
  135. (139)
    Tak, jak jsem poznala muže na blogosféře, je to nejmíň půl na půl. Mimo blogy tipuju nejmíň dvě třetiny pro a s bídou jednu třetinu staromódní. :-)
    Ale těm staromódním jde většinou o to od pasu dolů taky, ba ještě víc, jen se potýkaj s blokama v tom od pasu nahoru! :-))

    OdpovědětVymazat
  136. Ad.Ru.
    Nato,že obvykle píšeš dobře,můžeš mít někdy i slabé chvilky..a někdy velmi slabé..

    OdpovědětVymazat
  137. Ano, všimla jsem si, že někteří muži se ozývají zejména po mých slabších chvilkách. :-))

    OdpovědětVymazat
  138. ad 143) Potýkají se s BLOGAMA od pasu dolů, ale řešej to v tom od pasu nahoru... :-)

    OdpovědětVymazat
  139. Haha... tak ted nevim, do ktere tretiny patrim, ale fakt je, ze jsem z toho jelen, danek a srnec zaroven. Nejen ze to nerozumim, ale ani tomu nechapu:-))

    OdpovědětVymazat
  140. Honzo, to je v poho, u tebe je spodek a vršek vcelku v souladu. :-)))

    OdpovědětVymazat
  141. Tos mi, Ruliso, připomněla jeden polovtip-polohistorku: Na břehu se koupají tři ženský nahoře bez a odnaproti je pozorují tři chlapi. Jeden po nich posměšně vykřikne:\"Nazdár ženský! Pojďte k nám, ať se na vás můžeme pořádně kouknout, takhle přes vodu to není vono!!\" Druhý se ušklíbne a zavolá:\"No tak! Holkýý, nestyďte se! Nebuďte netýkavky a sundejte si i ten spodek!Cha cha...\" ...a třetí vytřeští oči a zařve:\"Chlapi! Tý vole bacha, rychle pryč! Zdrháme! Už plavou!!!\"
    :-)

    OdpovědětVymazat
  142. Jirko, to je bomba :o))))

    OdpovědětVymazat
  143. Já to znám trochu jinak: Ty tři chlapi jsou pětadvacet, pětatřicet a pětačtyřicet let. Ten pětadvacet povídá: \"Chlapi, poďme, přeplaveme za nima a všecky je vo...me.\" Ten pětatřicetiletej povídá: \"Počkáme, až přeplavou ony k nám a každej si vememe jednu.\" A ten pětačtyřicetiletej povídá: \"Ježíš chlapi, vony už plavou, zdrháme...\"

    OdpovědětVymazat
  144. Ta Jirkova verze semi zda byt lepsi :o) Jde s dobou a tyka se vsech vekovych skupin o:) Nemuzu rict ze bych si nekdy vsimla rozdilu dle veku.

    OdpovědětVymazat
  145. Je dobré pozorovat věci dvojitě. Abychom měli jistotu, že nejmoudřejší bude nevybrat si ani jednu... ;)

    OdpovědětVymazat
  146. A já znám ještě jinej - končí takhle: \"Jestli to byla masařka, tak vyletí!\" Ale ten začátek vám sem psát nebudu, bo byste mě zase nařkli, že sem tahám samý sračky.

    OdpovědětVymazat
  147. Radko, jak jsem koupila, tak prodávám! Ale jinak je fakt, že znám pětapadesátníky \"vždypřipraven\" i pětatřicátníky \"zdrháme\". :-)

    OdpovědětVymazat
  148. himlhergot, 157 je ode mně.

    Míval jsem v sobě druhého chlápka, který mě pozoroval a komentoval, vedli jsme dialogy, měl jsem ho i pojmenovaného. Přemýšlím, kdy jsem ho přestal brát jako externistu a emancipoval ho na roveň toho akčního člena.

    OdpovědětVymazat
  149. A jaxe ten pán menoval? :-)

    OdpovědětVymazat
  150. Tak to byste neuhodli. Jmenoval se Okurčák :-)))

    OdpovědětVymazat
  151. To mám z toho, že přitom píšu hodnocení školního roku a zprávu z činnosti koordinátora environmentální výchovy...

    OdpovědětVymazat
  152. Jé, von byl rychlejší... :-(

    OdpovědětVymazat
  153. ad 162) Taky mě to napadlo... :-)) No co, však tam jen jedno písmenko přebejvá a štyry chyběj... :-)))

    OdpovědětVymazat
  154. Rulisa řekla ten vtip správně Radko :-) já si pamatuju jen ten konec, zbytek jsem musel rychle vymyslet :-) ale taky si myslím, že o věku to až tak není :-)

    OdpovědětVymazat
  155. Jirko, ta Rulisina verze je totiz o necem uplne jinem. Ta je o muzich, kteri vekem prichazeji o chut i naladu. A to je zabavne.

    Ta tvoje verze je o chtivych zenach a vydesenych muzich :o) Ta mi prijde zabavnejsi, tak trochu ze zivota.

    OdpovědětVymazat
  156. Ru [149] jeee dekujiiiii :-)
    tak teda ju....

    A ten vtip je super.... se teda budu citit jako ten petatricatnik... protoze to by mi tak odpovidalo:-)) Na preplavani se po pravde moc necitim... ale abych zdrhal:-) tak takova se jeste nenarodila:-) (a pokud narodila, tak jsem ji jeste nepoznal...:-))

    Radka [167] hehehe jak by bylo krasny prijit a chut a naladu... Zivot by byl o tolik jednodussi.:-)

    OdpovědětVymazat
  157. ad146.Díky za cukroví.Myslím,že Ty s tím nemáš problémy..ani od pasu dolů a tím méně od pasu nahoru..

    OdpovědětVymazat
  158. Hihi koukam, ze jsem udelal v druhe casti [169] preklep a tak to nedava moc smysl... ale necham lidi HADAT, co tim chtel (ne)basnik rict:-)

    OdpovědětVymazat
  159. Honzo, jestli myslíš to \"a\" místo \"o\", tak takový detaily se tady vůbec neřeší. Myslím, že tě pochopili všichni. :-)

    OdpovědětVymazat
  160. 170) Tak když teda myslíš... :-)

    OdpovědětVymazat
  161. Akterka... Prosim, HLAVNE NEMYSLET! ... (kontrolni otazka - ze ktere pohadky je to?)... Mysleni boli (to uz neni z pohadky, ale ze mne - podle toho to taky vypada)...

    Ru - nojo, kdyz ty jsi desne chytra holka.. Na tebe si neprijdu. Skoda ze jsi tak daleko... CO bych dal za kafco s pokecem... anebo...

    OdpovědětVymazat
  162. No, za účelem poslouchání lichotek ani na kafe nechodím. :-)

    OdpovědětVymazat
  163. 174) To já ne - to von. Bych se k něčemu takovýmu nesnížila... :-)))

    OdpovědětVymazat
  164. taky si myslim, ze ztracet cas lichotkama nema cenu.. pokud ten druhej hned na zacatku neprijde s nabidkou kvalitniho sexu, tak to nema cenu.. lichotky a hrani na city je strasne staromodni a detinsky

    OdpovědětVymazat
  165. Exíku,já teď nevím, jestli si děláš srandu, nebo to myslíš vážně... Každej jsme nějakej a je to každýho věc. Ale za sebe...já si neumím představit, že by ke mně přišel chlap a stačilo, by mi kdyby mi sdělil, že mi nabízí kvalitní sex. Ani opačně. A není to o tom, že by mi sex nic neříkal. Ale cit od toho druhého potřebuju zrovna tak jako ten sex. Neumím to oddělit. Nemyslím tím hraní na city, ale cit, co je opravdový, z kterého vzejde taky láska.
    A vůbec si nejsem jistá, že po prohlášení , že někdo nabídne kvalitní sex hned od začátku, to pak tak musí být...Možná jsem opravdu staromódní, ale v tomhle případě klidně budu :)

    OdpovědětVymazat
  166. Ru, paní učitelko, odpusťte mi tu nadbytečnou interpunkci....:)

    OdpovědětVymazat
  167. 177: i když si kolikrát říkám, jestli antilichotky a hraní na \"jestli jsi hrdina, tak musíš něco vydržet\" nejsou staromódní úplně stejně :-)

    OdpovědětVymazat
  168. Fousku, presne. Ja jsem staromodni. Jsem klasicky hrdina:o))) Cerpam silu z toho, kolik vydrzim

    OdpovědětVymazat
  169. 182: že bych tě zařadil mezi svá oblíbená autíčka? :-)))

    OdpovědětVymazat
  170. Fousku, už tě vidím, co mi bys mi odepsal, kdybych ti napsala, že jsem děsně chytrá holka. :-)

    OdpovědětVymazat
  171. 184: Co bych odpověděl? ... třeba \"to je dobře, tak skoč pro pivo\" :-)

    OdpovědětVymazat
  172. 181, 184, 185: :-)))))) :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  173. nojo, ale co má teda člověk říkat... zbyde vůbec ještě něco? :-)

    OdpovědětVymazat
  174. Co takhle mluvit normálně? Bez přehánění čehokoli? :-)

    OdpovědětVymazat
  175. ad 187) Slyšela jsem, že docela zabírá: \"Dej mi pokoj!\" \"Nech mě!\" nebo třeba: \"Neotravuj mě a nepiš už. Já to nečtu, chápeš?\" :-)))

    OdpovědětVymazat
  176. Nejlepsi je: \"Ja to nectu, chapes?\" :o)))) to je absolutni vitez!

    OdpovědětVymazat
  177. Jo. Šampijón - žampijón. :-)

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.