(Optimalizováno pro černobílé monitory)

12. 9. 2007

Když uhlí...

...tak uhlák.

A když se vám po patnácti letech rozpadne (-ou, oba), tak máte skvělou příležitost zjistit, že

a) není podobný typ velkého uhláku k sehnání

b) nikdo neví, kdo je výrobce, všechno jde přes mezisklady, kde co není v počítači, to jako by neexistovalo, a ono to v počítači není

c) 90% obyčejných lidí na oznámení "Sháním uhlák" zareaguje dotazem "Co je to uhlák?"

d) 50% prodavačů v železářství se jde zeptat dozadu šéfa a majitele obchodu, jestli mají/vedou uhláky (protože si nejsou jistí, co to je)

e) šéf a majitel obchodu se zeptá, co má zakáznice na mysli pod pojmem uhlák. Jestli je to to na uhlí. Vysloví podiv, že to dneska ještě někdo používá. Vysloví podiv, že zákaznice nechce ten malý hranatý se šprušlí uprostřed, že nabírá uhlí z hromady a nosí je někam kolem dokola baráku a ještě ke všemu toho unese tolik, že chce mít uhlák větší než pět litrů... Vysloví podiv, že si zákaznice myslí, že on by toto zboží mohl zajistit. Vždyť přece...

f) viz b)

A tak moje návštěva Prahy (motivovaná nejen návštěvou Lišky, též dalších a též hlavně návštěvou CSIO Poháru národů) gradovala v Baumaxu. V Baumaxu v Praze totiž určitě, ale určitě ty uhláky musejí mít!!

Neměli. Teda, měli, ale zas jen takový prťavý. Bych si nožičky ušoupala, mít s nima krmit náš kotel...

Zato tam měli inzertní tabuli.

S inzeráty všeho druhu.

 

inzerát

 

Což mi připomnělo, že jsem před časem při hledání čehosi trochu jiného natrefila na inzerci motorek. Na serveru, jehož jméno si už dneska nevybavím ani náhodou. A že jsem si odtamtud taky poukládala několik inzertních perel.

Třeba:

Mam rozbitou minibike - prodám

prodam minibajk pichle kolo nebrzdej brzdy rozbite lanko na plyn a casto nejde nastartovat a kazdych 15 min musi odpocivat nema odpruzeni je to smejt sleva mozna."


Prodám fichtla pionýra

jezdi dobre.Upada mu sedacka kdyz se rostlacuje a nema vyfuk ,ale jezdi dobre.Nema papiry.

Prodám Jawu 350 / 636

Jedná se o přechodový typ mezi 634 (motor) a 638 (rám včetně přední kotoučové brzdy). Stav tachometru 58 851 km. Motorka 2 roky nejela - majitel jí onehdá položil na kruháku, pochroumal si loket a na motorkaření zanevřel. Poškození je ale minimální - pouze rozbité sklo světla a lehce škráblá nádrž.

Jawa 20 Pionýr

JE nutno seridit a sestelovat nema stojanek ale sviti a trouby nema tp ani stk jede ale bes serizeni nemoc dobre stal 3 roky pred tim jezdil dobre.

Jawa 20 Pionyr

Jawa 20 cervenobili, rok stary lak + tuning samolepky v hodnote 700kc. nesviti predni svetlo jinak zadni sviti. nova pred pneu. nejlepsi pionyr v okoli.

Koupím

koupim jawu -20,21nebo jawu 23 mustang muze byt v uplne v ezo latnym stavu ale aby jezdil aspon trochu nejlepe na vysocine nebo jizni cevhy dekuji predem za nabidku.

Mustang 50

je v dobrém stavu má černou barvu nové díly ale jezdí nejak pomalu nevim proč důvod prodeje nevím co stím je a foto poslu po e-mailu ja ho vyfotim.

Vykuchaný fichtl.

možnost koupit i s motorem, motoru chybí polovina věcí. motor je v ceně fichtla.

Prodávám Jawa 50 Pionýr,

je po GO takze jede sqele ja na nem vytahnu cistych 65 km/h a to bez legrace! Je jako novy plachy vse OK je komplet (mam foto bez svetla ale to tak ted je a Svítí! ; ) chytna na poprve a vse je OK pripraven na sezonu a do ceny je také započítán fungl nový drapák 110% stav stal me 999kč takze i na tohle berte ohledy).

Pojizdný pionýr.

Nefunguje spojka a ani brzdy. Max. rychlost 60km/h. Hodíse pro skušené jezdce. Chyt skoro okamžitě ale musí se roztláčet.

Jawa 21

Super stroj! Oroginal barava, perfekne vilestena a zachovala. Nova loziska, gufera, veskere tesneni, pistni krouzky, pis C, chromovi vifuk, sejtko na kohoutek(do nadrze). Funkcni tachometr fiftl jede tak prumer kdiz semu chce tak kolem 55 km/1h ale jel by vic po silnici :-)Piste zajemci ne nejaky. Beru nejvetsi nabytku.

...

Ty uhláky nakonec měli v obyč malým železářství v malým městě nedaleko nás. Prý už jim tam ležely dost dlouho, možná od předloňska. Asi proto si ani nevšimli, že je to taková díra na trhu a ani za ně nechtěli nejvetsi nabytku. :-)

135 komentářů:

  1. Tak jsem se zase jednou pred spaním zasmál:).Nabytku zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvetsi nabytku uz daly dobitku... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kup místo uhláku chromovi vifuk :-))))))) Ale nad tvým článkem jsem nostalgicky zavzpomínala na zimní příchody ze školy, kdy k povinnostem patřilo vyčistit kotel, vynést popel, natahat do kotelny z kůlny uhláky s uhlím nebo briketama, nanosit dřevo, nachystat třísky a povětšinou i zatopit... Dnes už maj naši kotel na plyn, a tak jenom mačkaj čudlík. Já už nemačkám ani ten čudlík. Teplo mi přijde trubkama...

    OdpovědětVymazat
  4. Nostalgicky vzpomínám na doby dětství, kdy mi teplo chodilo trubkama... :-)

    Ba ne, u babičky jsme topívali. Naštěstí. Jak se mi to pak hodilo. A uhláky jsme měli taky tyhlety velký!

    OdpovědětVymazat
  5. Novější model, čtvercového průřezu, byl moc malý a měl takovou chabou překlápěcí nožičku, kvůli které mi vždycky u kamen spadl \"na prdel\" a vysypal se před kamna. Lepší se sehnat nedal už někde okolo roku 1988 Zlatý starý uhláky! Vlastně červený... sice byly těžký, jak se do nich vešlo, ale člověk to měl za sebou a byl klid... nosil jsem do patra, blé... odřený holeně, blé... je ale málo jiných způsobů, jak spolehlivě testovat poslušnost nejmladšího sourozence a syna :-) Bylo to dobrý období...říkám dneska. Předtím jsem skřípal zubama. Vzteky, ne zimou. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. P.S:: potřeboval jsem usnout a nezodpovědně lezu k tobě na inzeráty :-))) perla za perlou :)
    pamatuju si jeden inzerát v Rudým Právu:
    \"Sedmapadesátiletá cukrovkářka, členka KSČ, hledá podobně postiženého.\"
    Ten nezapomenu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Černý! Jsem měli my, sehnaný v devadesátým. Kulatý.
    Letos už jen stříbrný, tj. nenatřený barvou.
    Nožičku je třeba co nejdříve ulomit, na ni se to beztak stavělo jen u kachláků a u Peter, při topení lopatkou. Když se sype vrchem, tak je naprd, a při nabírání uhlí z hromady přímo uhlákem je akorát pro zlost.
    Napíšem manuál pro drobné domácí vesnické potřeby. Po uhlácích pohrabáč, srp, krouhadlo na kopřivy...

    OdpovědětVymazat
  8. :-) jo! černý... později přetřený načerveno :-) kulatý, to sedí :) Tu nožičku u čtvercových (nebo vlastně obdélníkových) jsme potřebovali právě kvůli těm Petrám :-))) při topení lopatkou. Když jsem se pokoušel nabírat uhlí přímo uhlákem, dostal jsem za trest ještě nádobí, protože drhnutí po hromadě uhlí odírá barvu na uhláku a v interiéru pak nevypadá působivě :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Ježíš, tak asi proto mám pocit, že posledních patnáct let trávím krom praní převážně mytím nádobí...
    To mám za to uhlí, to mám za to uhlí...

    Heleď, a topili jste černým? (My hnědým, babička tenkráte před lety černým. Páč je měla deputátní.) Kdyby jo, moh ses bránit, že sice odřeš černou barvu, ale že se to zabarví tím uhlím... :-))

    Jj., výhoda našich novotou zářících stříbrných uhláků - není z nich co odřít.

    OdpovědětVymazat
  10. Buháááhááá, to je sranda. Je vidět, že umíš koukat kolem sebe a smát se.

    OdpovědětVymazat
  11. ... kulatý, navrchu uříznutý kužel. Užší stranou se zasunul do dvířek a celý obsah se hrknul do plamene. Pak zas nabrat a hrknout tam druhý. Akorát, že nabíráním rovnou z hromady se časem pozohýbala nabírací hrana. Ty ale stejně myslíš takový ten šikmo seříznutý válec většího průměru ...

    \"pohrabáč, srp, krouhadlo na kopřivy\" - to jako \"háček, kosák a sečkovica\" ? :-)

    OdpovědětVymazat
  12. nejvc se mi libi tohle :
    Pojizdný pionýr.

    Nefunguje spojka a ani brzdy. Max. rychlost 60km/h. Hodíse pro skušené jezdce. Chyt skoro okamžitě ale musí se roztláčet

    Presne takoveho jsem mela pred vic nez triceti lety a to byl jiz hoooodne opotrebovany. Jako skuseny jezdec jsem ho roztlacela a naskakovala za jizdy S rozevlatymi blond vlasy a za sileneho revu pri 60 km rychlosti jsem se pokousela seskocit. Po nekolika padech pri pokusu o zabrzdeni mi pionyr byl odebran. Dnes je pionyr cerna mura turistu. Smradoch otravny!!! :o)

    Inzeraty skvele. Pravopis vesely :o)))

    OdpovědětVymazat
  13. můj favorit je Mustang 50: \"jezdí nějak pomalu, důvod prodeje: nevím co s tím\" :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Fousku, a co ten tvuj blog?

    OdpovědětVymazat
  15. 14: můj blog je. A není (nojo, opisuju ...) Přesně, jak mi to vyhovuje. Když chci něco napsat, napíšu. Když ne, neotravuje mě žádný pocit, že musím dodržovat lajnu, ve které píšu a psát za každou cenu. A taky jsem taková blbá povaha, že když vidím tlačítko s názvem \"zrušit blog\", tak mě okamžitě napadnou dvě myšlenky: 1. nedá se to smazat nějak jinak? 2. k čemu jinému by šlo použít?

    Holt mě vědomí vlastní konformity nutí chovat se navenek excentricky.

    ... nic dalšího mimo téma článku už mě nenapadá

    OdpovědětVymazat
  16. Ja jen se ptala na navod na pouziti :o) Nic mi tam nefunguje :o)

    OdpovědětVymazat
  17. 16: ani přepínání témat?

    OdpovědětVymazat
  18. témata vzhledu myslím ...

    OdpovědětVymazat
  19. Fouskuuu... :-)))
    Radko, funguje tam jen změna vzhledu. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. jakoze bych si zaprepinala? Grrr :o)))

    OdpovědětVymazat
  21. Jj., válec většího průměru, nezúžený.
    Ten se při nabírání neohejbá. :o)
    Ale fakt je, že my topíme ořechem. Ale na kostce bych asi taky neměla sílu ho ohnout. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Radko, můžeš se bavit u Fouska třeba tvorbou skrínů, protože na rozdíl od blogů, kde všecko pominulé (jako hlavně staré, nejen zblblé) zůstává a vrší se, je u Fouska teď všecko dočasné. Změní se, posune jinam - a není. :-)
    Tak můžeš sbírat v .jpg perly páně Fouskovo! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. ad [9] Jo, topili jsme černým ořechem, ale táta přetřel uhláky na červeno :-))) kdoví kvůli čemu

    OdpovědětVymazat
  24. (23) Asi aby měl přehled, jak nabíráš uhlí! :-)

    OdpovědětVymazat
  25. 21: máš stopky? můžeš si třeba měřit čas, jak rychle vystřídáš všechny vzhledy ...

    22: ano, firma děkuje za pomoc s vysvětlovací kampaní.

    Já si teď vybral za zálibu organizovaný zločin a první poznatek je, že důkazy proti sobě shraňuje jen úplný blbec :-)

    OdpovědětVymazat
  26. 21: a to uneseš? plné?

    OdpovědětVymazat
  27. (25) odkaz na 22 přepsat na 23 - sem to tam měla dvakrát a umazala to první.

    (26) V každé ruce jeden. :-)
    (Přeci nepudu dvakrát tolikrát? :o)))

    OdpovědětVymazat
  28. 25: odkaz na 21 přepsat na 20
    27: odkaz na 25 přepsat na 24

    v každé ruce jeden je to jednodušší, vyvažujou se :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ono, pak v kotelně ten uhlák zvedám do vejšky hlavy...

    OdpovědětVymazat
  30. a odkaz na 23) přepsat na 22) :-)))

    v každé ruce, to vyvažuje, ale problém vždycky nastal v úzkých dveřích, kde člověk prošel jen \"naštorc\". Buď musel projevit nadpozemskou sílu a roztáhnout křídla i s dvacetikilovými uhláky, nebo je rozhoupat tak, aby stihnul proběhnout dveřmi, než se vrátí do klasické polohy (což se né vždy podařilo) :-) i proto táta natřel taky dveře :-)))

    OdpovědětVymazat
  31. Odkaz na 25 je vpořádku! :-))

    Vyvažování - jo.
    A taky dobrý posilování. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. ad 31) jsi tak malá, nebo kotel tak velký? :-)

    OdpovědětVymazat
  33. 31: zase frajeří ... :-)))

    OdpovědětVymazat
  34. A kolik teda ten plny uhlak vazi? Vic nez patnact kilo?

    OdpovědětVymazat
  35. (32) To jedno, ne? :-)) Tak přiměřeně obojí. :-))

    (33) Jooo...!! :-)))
    (Je třeba se o sebe starat i v údržbe sebevědomí, ne? :-))

    (34) To ne. :-) Nevím kolik, někdy zkusím zvážit.
    Když já mám jen kuchyňskou váhu...

    OdpovědětVymazat
  36. Zadám úkol.
    Kdo má velkej uhlák a uhlí hnědej ořech a osobní váhu, ať je tak hodnej a zváží, kolik plnej uhlák brutto váží. Díky! :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Ruliso,
    to je bomba!
    Samé perly ve škebli!

    OdpovědětVymazat
  38. zkus zvednout svoje mladsi decko a pak uhlak :o) Ktere je tezsi?

    OdpovědětVymazat
  39. Decko má pětatřicet. :-))

    OdpovědětVymazat
  40. Tak zvedej radši dvoudecko. :-)

    OdpovědětVymazat
  41. To vychazi. Dva uhlaky jsou priblizne jedno decko. Co je tezsi?

    OdpovědětVymazat
  42. 40: v tvém věku a už tak staré děti?

    ale odhadem ... tak deset kilo (jestli si ten uhlák (antrax) představuju správně)

    OdpovědětVymazat
  43. řekl bych, že 20 kilo - ten velkej kulatej s černým ořechem...aspoň ve vzpomínkách :-) ...uhlák ještě mám, ale náplň už není, abych to vyzkoušel.

    OdpovědětVymazat
  44. Hmm, budu se muset po vsi pozeptat po váze... :-(
    Hnědý je maličko lehčí než černý.

    OdpovědětVymazat
  45. TAky bych to tipla na tech dvacet kilo :o) Takze dohoromady ctyricitka. kdyz nekdo vazi kolem 50 kg, tak nosi prakticky sam sebe jeste jednou. Hned premyslim, jak uhlak dostat na zada :o) Ctyricitka na zadech jde unest a v pohode, ale v rukach jde o zdravi. To je na hovco.

    OdpovědětVymazat
  46. Dvoudecko je lepší než dvouuhlák, to bezesporu, a taky se to líp pobere do jedný ruky. :-))

    OdpovědětVymazat
  47. 45: a kolik má objem?

    (hnědé uhlí má hustotu asi jak voda, odpočteš cca 20% (?) vzduchu)

    OdpovědětVymazat
  48. A kdyby ti to náhodou nešlo spočítat výše uvedenými způsoby, použij Pythagorovu větu... :-)))

    OdpovědětVymazat
  49. Já na to s...!
    Se to prostě drapne, a než člověk stačí s tím upadnout, tak musí rychle udělat pár kroků dopředu, pak už se to srovná. :-)
    Na záda - moc úkonů. A jak bych to pak zvedla nahoru do násypky? Váhu dvou uhláků najednou bych už fakt neutáhla skoro nad hlavu ani náhodou...

    Až to budu mít zvážený, dám vědět, bude-li mít někdo jinej a dá vědět, bude taky fajn.
    Třeba budem všichni zklamaný, že to vůbec není tak moc a že to celý je spíš jen o neforemnosti uhláků a placatým uchu, co řeže do ruky a tak... :-)

    OdpovědětVymazat
  50. (Ano - tak nějak jsem to chtěla říct... Hlavně, co se týče té první, nedokončené věty... :-)))

    Báj d vej - mohlo by bejt kožený vodítko vod čtyrycetikilovýho psa ekvivalentem k placatejm uchům vod dvou huhláků? A máme zde další filozofický problém... :-)))

    OdpovědětVymazat
  51. Urcite je to o neforemnosti a neskladnosti. I proto uvazuju o tech zadech (samozrejme po jednom) Myslim ze stari uhliri to taky nosili na zadech :o)) nemoc dnesni doby je ustrel zad. Zvedani nejake svine do vysky oci je vec, ktera by chtela urcite nejaky zlepsovaci navrh:o)

    OdpovědětVymazat
  52. 51: vysypávání ze zad? jednoduché, nacouváš ke kotli, opřeš hranu uhláku o ďůru do kotla a nohama vyběhneš po protější zdi tak vysoko, dokud se uhlí nevysype. Jen si musíš svázat vlasy, aby ti nechytly ...

    OdpovědětVymazat
  53. Ten smích byl na Aktérku, kdežto na Radku - po jednom odmítám chodit!

    Ústřel zad je nemoc dnešní doby proto, že lidi nic nedělaj, seděj a vozej se a nejsou zvyklí a pak jednou za čas hrdinně frajersky zaberou. Někde na chatě nebo na dovolené.

    Kdyby chodili celou zimu do kotelny s uhlákama a celej rok obraceli aspoň párkrát týdně vrchovatý velký kotouče hnoje na hnojišti nebo futrovali balíky sena a slámy, tak by se zádama nic neměli. :-)

    OdpovědětVymazat
  54. Tak tak jak rika Fousek si to predstavuju :o) Ru, mas pravdu.

    OdpovědětVymazat
  55. 56: To musí bejt strašná smrt... :-)))

    OdpovědětVymazat
  56. Proc? Pridela si na zed zarazku. O tu se chytne nohou, aby drzela. Krome toho si umim predstavit i zidlicku ci male schudky pred dirou. Vylezu na ne, otocim se zady, zachytnu uhlak okrajem (nejlepe navareny hak), sundam ze zad a jen vyklopim nahoru.

    OdpovědětVymazat
  57. 59: čarodějnice se přece vždycky upalovaly :-)))

    OdpovědětVymazat
  58. 61: No jo, vlastně! :-)))

    OdpovědětVymazat
  59. ad 49) asi (a pokud nejsem blbej) 0,037 m3, ale nevím, jaká je objemová hmotnost černýho ořechu :-)

    OdpovědětVymazat
  60. ale jak říká Rulisa v [51] jde hlavně o ty další okolnosti :-) (zejména o to držátko) Aktérko, s vodítkem to srovnatelný je :-) ale jen, když to čtyřicetikilový ...hmm.. držíš na konečkách prstů :-)

    OdpovědětVymazat
  61. No, Jirko*, možná výhoda zdánlivě nevýhodný menší ženský ruky - líp se s ní vejdu, takže držím za střed prstů. Asi jako to vodítko, když za něj visíš v tahu dokopce. :-))

    OdpovědětVymazat
  62. 64: tak to potom vychází na 30 kilo. Tolik Rulisa nemůže unést!

    OdpovědětVymazat
  63. Co jsem to způsobila... :-( / ))))

    OdpovědětVymazat
  64. 66) Ehm... Daleko horší je to z kopce... :-)) Rulisa vláčející v uhlácích druhou Rulisu, no to je přece holý nesmysl! (doslova!!! :-) Něco jako jedna květina bez nohy, druhá bez listu a třetí bez prstu - kolik to dělá, Babulko? :-)

    OdpovědětVymazat
  65. hmm, jestli uneseš 60 kilo - třeba by tě nějaký zemědělec zaměstnal jako traktor.

    69: co já vím, kolik dní to dělá ...

    OdpovědětVymazat
  66. Nesmysl to neni. Zenska unese na ramenou celou rodinu. Jen chlap vazi pres devadesat kilo, a co pak ten zbytek!

    OdpovědětVymazat
  67. 73: poudačky z ženských časopisů ...

    OdpovědětVymazat
  68. ceeece, zebych o tom fakt jen cetla? Ne vazne. To vis ze mam odzkouseno zda unesu meho chote. Bez problemu devadesat kilo ciste vahy. Ale ne v naruci :o))) Proste musi vlezt na zada.

    OdpovědětVymazat
  69. :-))))
    vážně? ... ale jo, na zádech ti to i věřím. Že bych uvěřil Rulise těch 60 v rukách? :-)

    OdpovědětVymazat
  70. \"Já jsem Pepa Smolík, co smůly má tolik, a stojí na mně celá rodina...\"
    :-))

    Fousku, šedesát kilo jste si spočítali vy s Jirkou, tak si věř sobě, třebas, mě do toho netahej. :-))

    OdpovědětVymazat
  71. \"přitažlivost zemskou na chudáka ženskou ... a vždycky to tak pěkně začíná!\"

    škoda, a já se s tebou chtěl vsadit, že šedesát neuneseš. Máš smůlu, nevsadíš-li se, neprohraješ :-)))

    OdpovědětVymazat
  72. No, jest to prosté, pytel zrní neunesu, on se taky blbě drží. :-)

    Ale na zádech bych ho asi unesla. Akorát bych si ho musela nandavat odněkud ze zídky, páč ze země z podřepu eee...

    OdpovědětVymazat
  73. schválně si puč tu váhu. Měl jsem kdysi lampový zesilovač, který vážil 30 kilo a v jedné ruce se unést dal (ne moc daleko :-)

    OdpovědětVymazat
  74. Vzdycky jsem obdivovala serpy jak dokazi nosit naklad a na nohach zabky. Taky je dobry pasek pres celo, to aby se mohlo nosit i hlavou :o)) Nebo celkove si vylozit ten uhlak nahlavu probalancovat s nim az k dire. To me jen tak napadlo ale to je fakt blbost.

    OdpovědětVymazat
  75. Když uhlí... tak kolečko. Tak to u mě fungovalo 5 let a jako topičovi mi rukama protekly stovky tun uhlí a koksu. V sezóně jsem za šichtu spálil až 20 metráků. Kdepak uhlák, to bych se naběhal jako kůň! ;)

    OdpovědětVymazat
  76. Ty vado, taková (u)h(l)ovadina, a voni si s tim fakt vystačej celej den... :-)))

    OdpovědětVymazat
  77. Teo, přála bych ti manipulovat kolečkem skrze náš sklep (2x za roh, dveře 70), průjezd (3 schody), dvůr (kanálek, přelez zápraží), uličku v kotelně (chceš-li ke kotli, získáš cenný prostor zavřením dveří, avšak stojíš-li jinak než přitištěn ke zdi, dveře nezavřeš), do násypky kotle (cca 0,7m pod stropem). :-))

    OdpovědětVymazat
  78. Nemělas nechat velkého šéfa ztratit hlas a odmítnout lukrativní post. Mohla sis pořídit lepší bydlení a topit něčím jiným, než huhlím. To byl samozřejmě žert, haha... :o)
    Taky jsem to neměl lehký. Když v uhelně nebylo palivo, výtahem na dvůr, naložit kolečko, výtahem dolů, zkušeně vykličkovat přes dvoje dveře. Ale nejhorší bylo odstruskování a žhavý popel. Musel jsem ho nosit po schodech v kyblích do kolečka, pak výtahem ne dvůr a odvézt na popeliště. Furt dokola. A tak jsem \"chytl\" alergii na prach, pak na pyl. Pak na trávy a chlupy. No a pak na půlku světa. Něco mi ale zbylo. Iluze to nejsou. ;)

    OdpovědětVymazat
  79. Ty jo, ty si děláš čárky za hříchy, nebo co... :o)))

    To mi připomíná, s tím chytáním alergie, jak na maštal jednou přišla dívenka doprovázená nóbl maminkou, a že velmi miluje koně a že jak je námi nadšená a že se jí konečně splnil sen a jak udělá všechno pro to, aby se mohal naučit jezdit a být s námi v takové úžasné partě... - Bylo léto, parnej červen, plnej dvůr čerstvě navezenýho sena, co čekalo na uložení na půdu, tak jsme dívence strčili do ruky vidle... A z dívenky okamžitě vypadlo, že to ona nemůže, protože má na seno alergii.
    Jsme se na sebe tak nějak podívali(y - samý baby) a pamatuju si, jak z nás trojhlasem skoro naráz vypadlo - \"To my tady už všichni...\"

    No, víckrát paní s dívenkou už nějak nepřišly, nebo co... :-)

    OdpovědětVymazat
  80. Nedělám si žádný čárky. Jenom mám takhle zparchantělej mozek. A ten furt hledá souvislosti i tam, kde nejsou. A nakonec je najde... i kdyby tam nebyly. ;)

    OdpovědětVymazat
  81. No, hlavně si pamatuješ, s čím ta souvislost měla být. :-)

    Ale teď dumám, jestli uvádět některý věci na pravou míru, nebo nechat tak.
    Protože být za autorku myšlenky, že Chucpe Teo má alergii na půlku světa, to možná znamená u Chucpeho víc (a zvedá můj osobnostní kredit u něj víc), než když se přiznám, že jsem si jen představovala sebe s alergií na zvířecí chlupy a s hrůzou zkonstatovala, že eliminace zvířat by pro mě znamenala eliminovat tak asi půlku světa...
    :-)

    OdpovědětVymazat
  82. No... narovinu: dávám přednost té první variantě! ;-P

    OdpovědětVymazat
  83. jsem chtela neco napsat a ty uz tu mas milion komentaru. nez jsem (bez cteni) odscrollovala dolu, tak jsem zapomnela, co jsem chtela. styd se! (-:

    OdpovědětVymazat
  84. To víš, tohle je děsně ukecaná partaj. :-)

    OdpovědětVymazat
  85. atTeo, a máš ještě platný topičský průkaz třetí třídy?

    OdpovědětVymazat
  86. [93] Na nízkotlak stačilo proškolení, pro středoklad byly povinné zkoušky s bumážkou. Ale tak velkou důvěru mi dělnická třída nedala, abych místo lopaty obsluhoval panel s tlačítky... ;)

    OdpovědětVymazat
  87. 94: zrovna, když jsem čet tvoje zážitky z kotelny, tak mi v poště přistála nabídka fleku - topič. Ti ale chtějí tu třetí třídu :-)))

    OdpovědětVymazat
  88. Fousku,oni asi myslej 3. třídu ZŠ. A na to dosáhneš, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  89. Snad jo. Zkusím pohledat certifikát :-)

    OdpovědětVymazat
  90. Středoklad, dobrý slovo.
    Já jsem třebas taky jen tak středně kladná... :-))

    OdpovědětVymazat
  91. :) středotlak...No, jestli si s tou střednokladností moc nefandíš... (?)

    OdpovědětVymazat
  92. Že by?
    To by byl pokrok! :-))

    OdpovědětVymazat
  93. (průvod pochodoval, dechovka hrála do rozkroku ...)

    OdpovědětVymazat
  94. (nééé, dechovku nééé... :-))

    OdpovědětVymazat
  95. Dechovy nastroj hrajici do rozkroku neni vubec spatny :o) Takze dechovka jo,jo,jo,jooooooo!

    OdpovědětVymazat
  96. dechovy nastroj hral a rozkrok pochodoval v dal

    OdpovědětVymazat
  97. Tušil jsem to... dobrá přihrávka, ne?
    Jinak se přimlouvám za zákaz dechovky a zrušení dechovkářů rozprachem na rozptylové loučce. To by byl nadkrok jaxviňa! ;)

    OdpovědětVymazat
  98. 107: kecáš, dechovkus netušil :-)
    naopak, já myslím, že dechovka má velkou budoucnost (a kolikrát hroznou přítomnost :-)

    OdpovědětVymazat
  99. Fousek ufouknul kousek :o)

    OdpovědětVymazat
  100. Dechovku ne, rozkrok jo...
    Já těm ouchylům říkám Kmocháčci a tomu, co vyluzujou \"Umcacá\"... :-/
    Ale každému, co jeho jest. Že?

    OdpovědětVymazat
  101. 110: je jen otázka času, kdy si nějaká mládež všimne, jaký vztah mají rodiče k tomu umcacá, nakoupí trumpety, baskřídlovky a buben vašek na dvoukoláku a začnou dělat generační protest :-)

    OdpovědětVymazat
  102. aTeo ty vyluzujes do rozkroku Umcaca...? Jsi clovek tisice tajemstvi :o) oddechovka, rozdechovka

    OdpovědětVymazat
  103. 111 Nas rusi pocetne potomstvo pri dechovce jiz samotnym faktem ze se porad rozleza po dome a prakticky nikdy nespi.

    OdpovědětVymazat
  104. K tanci a poslechu vám dnes hraje dechová muzika Rozkročanka... :-)

    OdpovědětVymazat
  105. (po jejím vystoupení trochu přitvrdíme a nastoupí kapela Rozkrock...)

    OdpovědětVymazat
  106. [113] Se divíš, při takovým randálu?!
    [115] Heavy RozkRock...

    OdpovědětVymazat
  107. (podpořený Fernetem Stock...)

    OdpovědětVymazat
  108. (vyrábí aktérka plzeň božkov)

    OdpovědětVymazat
  109. (likérka, hochu, likérka - tři písmena v jednom slově sou už na překlep trochu moc. krom toho - já tuhle poslední moč asfaltérky nemusela ani... zamlada. :-)

    OdpovědětVymazat
  110. \"moč asfaltérky\" :-)))) ... my používali jen profláknutý název \"dech mrtvé milenky\" ...

    OdpovědětVymazat
  111. 122) Takže se okruhem dostáváme od urinoterapie k nekrofílii... :-))

    OdpovědětVymazat
  112. přitom původní téma bylo uhlí a ojetí pionýři ... :-)

    OdpovědětVymazat
  113. ale to je v pořádku, fernet je beztak destilované uhlí ... :-)

    OdpovědětVymazat
  114. Mně... (sakra, poslední dobou to furt motám :-)

    OdpovědětVymazat
  115. :-)) Mě zas přišlo, že to uhlí souvisí s těma zdechlinama, v podstatě... :-)))

    OdpovědětVymazat
  116. To souvisí, tady je fernet lak na rakve.

    A ad 117 - S věncem \"Vzpomínáme\" pak Výtok.

    Ježíš, taková nádherná debata a já lítám po lese... :-(
    :-)))

    OdpovědětVymazat
  117. Ježíííš - jak já bych lítala po lese... :-(
    :-)))

    OdpovědětVymazat
  118. ještě ad 129) No jo, to taky - ale já měla ny mysli spíš ten fosilní původ. Toho uhlí, jako. :-))

    OdpovědětVymazat
  119. Ježííš potřetí - já čtu průvod...
    Už jsem asi myšlenkama zítra. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  120. Fosilní průvod - no, jak se to vezme... :-)))

    OdpovědětVymazat
  121. (tim voblečenim, jako - aby zas nevznikla ňáká mejlka... :-)

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.