(Optimalizováno pro černobílé monitory)

17. 4. 2007

Není to ono

Tápu a pátrám a nadechuju se a rozhlížím se a soustřeďuju a zkoumám sama sebe... A ne, pořád to není ono.
To asi jak mě už od podzima vycucly ty série nemocí, vracející se mrchy nevymýtitelný, věčně mizerný výsledky odběrů krví. Jsem po nich nějaká z formy.

Možná jak stárnu. Každej rok toho bude ubývat...

Ne, nevěřím. Nebude!
Už jsem měla i horší a dýl trvající mizerný období - a zas se vrátilo i to lepší....

(A jsem v pr... Teď mi tu prolít malej uragán "Mami mami" a dokonale smetl všecky do vět se sypající myšlenky. Jako kulovej blesk až do zásuvky - lup a je tma. Bylo tu není tu. Po kolikátý už...)

Jo, vzpomněla jsem si, jak moje macecha říkávala, že od dvaceti nahoru to jde s člověkem už jenom dolů. Pak to posunula, že od třiceti. A pak už se tomu smála jen docela málo a spíš trochu smutně říkala, "Ono se to vždycky jaksi naráz zhorší a pak zas pomaličku zlepší, ale už ne na tu míru, kde to bylo předtím, a pak se to zas naráz zhorší, a pak zas o něco zlepší a tak pořád dokola a níž a níž..."

Ba ne. Ještě ne. Tak moc ne. O tolik...

Tak kde je, kruci, letos ten jinak zatím každoroční nádhernej jarní nával? :o) Třeba tenhle... Kde je ten příliv, chvění, tušení, vzrušení, síla přímo čarodějnická? :o)

Možná tam, kde zůstalo tohle...

Už netopíme. Není třeba. Letos jsme protopili třetinu loňské spotřeby. Nepraštěly dvacítky mrazy, nesténali jsme pod tíhou nekonečné bílé tmy. Zima mírná, spíš jen symbolická. Vlahá. Klidná, pohodová.

Nebyla zima, hurá.

Všechno něco stojí. Nebude jaro.

Nebylo sténání a praštění, nebude příliv, chvění a čarodění.

Tak nějak stejně je to asi v životě.

Asi proto nestojím o bezbolestný klid.

51 komentářů:

  1. Ty koňu, z kopce to jde přece až po osmdesátce :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A to ne vzdycky!!! I kdyz moje maminka tvrdi, ze u ni to slo z kopce po 75. Do te doby u ni fungovalo uplne vse beze zmeny. Takze Ru, nevymlouvej se :o))

    Je to jen lenora. Clovek je povalec od prirozeni. Alespon u sebe to pocituju. kdyz zustanu lezet (pod tim rozumim stereotyp) s obcasnymi pochuzkami ke krmitku je konec.

    OdpovědětVymazat
  3. Radko, to není o pohybu! :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Ale možná je.:o) Jak jsem letošní zimu neskládala uhlí a nenalítala tolik do kotelny, asi mám míň rozprouděnou krev. :o)))

    OdpovědětVymazat
  5. Napsala jsem komentar a pak jsem ho smazala :o) Psala jsem neco o prirozenych a neco o neprirozenych pocitech. (Kamaradku mam na prascich a ta sni eroticky a smyslne od rana do vecera) A je to o tom pohybu v tom smyslu, ze clovek je smyslny a chtivy, kdyz u neho ta krev proudi :o) A je na nem jak si ji rozproudi.
    To budu radeji studena. Ted nemam taky eroticke mrneni, jsem rozervana ruznmi problemy, tluska a neforemna, nehybu se a necvicim. Proste jsem si protivna to se mnou nic neni. TO tam neni! Kdybych si navalila podpurne prostredky (sladkou muziku, alkohol, prasky ci lehke drogy) tak TO tam je. Ale nechci.

    OdpovědětVymazat
  6. Dvacítky, třicítky, ani další *tky na to nemají vliv. S člověkem to jde dolů až od chvíle, kdy to začíná jít s člověkem dolů :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Stárnutí (ubývání sil) není otázka věku, je to o radosti ze života, o snech, touhách a ideálech. Kdo si dovolí něco takového ztratit, ubírá se k smrti.

    Já se cítila v sedmadvaceti hůř než teď. Moje známá, co je jí přes osmdesát běhá po horách jako čamrda. Seřvala doktory, když jí řikali, že když jí bolej klouby a svaly v jejím věku, co by chtěla. Ona řekla, že to normální není a ať ji vyšetří. Samozřejmě jí objevili boreliózu z klíštete, zaléčilo se to a zas je k neutahání.

    OdpovědětVymazat
  8. Radkooo, o drogách to teda nebylo určitě. :-)))
    Vy tak krásně rozebíráte tu omáčku okolo... :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Já už na to přišla! Čím to je, proč mi něco chybí.

    Furt koukám na počasí a mám pocit, že mi ujíždí s jarem vlak, ale zapomínám, že jsem jako ta moje kobyla. Ta taky nelíná nikdy podle počasí, ale podle délky dne.
    Podle délky dne mám mít teprv obvyklej jinoroční začátek! :o)
    Dneska mám zrovínka takovej kradmej plíživej pocit, že to přichází, jj... :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Myslis, ze bych mel rano zacit driv otevirat okenice? :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Roji, vzhledem ke tvé normě zamilovávání se možná radši večer dřív přivírat. :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Ajaj, teds mi pripomnela, ze tendle tejden furt nic :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Ru, nebyla zima, teda pořádná, nebude jaro...tedy alespoň takový, co bejvá po pořádný zimě. Sama to píšeš...taky to tak cejtím. Až se i nutím si ho uvědomit, aby mi úplně neuteklo, jen tak ;)
    Asi člověk potřebuje vidět ty kontrasty a nejen v počasí, aby...

    OdpovědětVymazat
  14. Roji, pořád nic :))) ?

    OdpovědětVymazat
  15. Ani, poslední dobou, selže-li všechno, ty to zachraňuješ. :o)
    Jo, tak nějak, ty kontrasty jsem měla hlavně na mysli. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. marazi me z toho v zadech Ru. Myslime stejne. Aniz bych si precetla tento prispevek tak jsem myslela na Aninu jake je to zlaticko, napsala jem to k Parezovi. Uplne nezavisle na tobe.

    OdpovědětVymazat
  17. Ru, ufff...díky. Přeju ti ať nic neselhává, ať všechno rfunguje tak jak má Jedu na víkend to jaro zkusit vstřebat, ale moc si od toho neslibuju.
    Ale no tak, musím ho najít, třeba to vyjde :)))Hezkou so a ne :)

    OdpovědětVymazat
  18. Díky, i tobě. :-) Všem! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ruliso, to neva, že nemáš zrovna teď jaro, když venku jaro je! Přece nemusíš chodit furt s proudem, ne;-) My stejně víme, že si chodíš po svých, jak potřebuješ a chceš! V tom je tvoje jarní síla.
    (Teda pokud náhodou to tak není, tak prosím nebrat mne jako podsouvače a spekulanta... anebo klidně jo, mně to nevadí:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Halo,teto Ru..myslím,že Tě nevycucly serie nemocí ale serie emocí...

    OdpovědětVymazat
  21. Jo, to asi taky. :-(
    Ale že vycucly to by nevadilo, to je normálka, kolooběh látek a energie, horší, že spíš jsem se nějak od podzimu ještě nedocucla. Nějak nebylo kde.

    OdpovědětVymazat
  22. Jinak - abychom si rozuměli - na podzim mě nejvíc psychicky vycuclo a do ostatních pak následujících nemocí hodilo to škaredý marodění mý kobyly. Sice přežila a už funguje, ale stoprocentně v pořádku eště není, ani fyzicky ani psychicky. Já taky ne.

    OdpovědětVymazat
  23. No,zdá se mi,že ten Tvůj blog je pro Tebe další dítě.Děláš to sice dobře,ale funguje Ti tak trochu jako vrba,trochu jako droga,dost jako vyhození vlastních emocí,které nějak musí na luft,potěší Tě,když Ti fraucimor obdivně pochválí styl Tvého psaní,/konec konců proč ne,píšeš dobře/,někdy ovšem poněkud příliš dramaticky....ale.. potřebuješ zřejmě i jiné prožitky..také jsi se k tomu vyjádřila,než tu stále stejnou,byť zajímavou komedii denního života,kterou znáš.

    OdpovědětVymazat
  24. No, a tos ten princip blogu odhalil až teď a jen na mně? :o))))
    Janku nastojánku, vždycky mě znova překvapí, jak potěšeně sám nad svými formulacemi si přemíláš ty svoje objevy Amerik... :-) Heleď, nech už toho literárněotcovskýho psychologizování a prostě si tu s těma lidma jen tak občas pokecej. :-)

    OdpovědětVymazat
  25. :-) .. mas krasny fotky Ruliso .. a mohla jsem to napsat do vzkazu, ale kdo se nahodou nekdy dostane na tento blog a jeste je nevidel, nahodou si precte muj komentar, at se podiva ;-)

    k Tve kobyle a splinu - nemoci patri k zivotu jako smich a plac, den a noc, sama to vis nejlip .. nekdy je tezky, kdyz je prilis dlouho tma n. clovek pouze place, at ma jakykoliv duvod n. je treba jakkoliv nemocny .. krasne je, kdyz i v takovych momentech neni sam, ackoliv mu to tak pripada a proto vse vnima tak, jako vnima .. a Ty vis, ze nejsi sama a tak, jako jsi sama \"svetlem ve tme\" pro jine, treba i pro Tvoji kobylu 0:-) tak Ty sama mas urcite Tva svetylka ;-) .. tak at Ti krasne zari a hrejou o to vic, cim vic to potrebujes ;-)

    OdpovědětVymazat
  26. a jelikoz Tvuj splin souvisi (nejen) se zviretem/ Tvoji kobylou, pridam pro me typicky ulitlou a snad alespon trochu veselou historku z meho detstvi:

    jako dite vyrustajici ve meste, lec temer nonstop na venkove u starich rodicu, kt. bydleli 8 km od daneho mesta v bigotne katolicke vesnici (tzn. 99% obyvatelstva naleznes v nedeli v kostele), me i pres socialisticky rezim jako miminko pokrtili .. kdyz mi bylo 9 let nastal problem, jak dohnat \"katolicke teoreticke minimum\" potrebne k priprave na \"prvni prijimani svatosti\" (snad se to tak jmenuji i cesky), jenz vsechny deti na dane vesnici absolvovali prubezne u farare ..

    .. my proaktivni rodice, samozrejme nestranici (coz by ani jinak neslo, jelikoz pradedecek byl kdysi velkostatkar, kt. sedel 3x ve vezeni, kdyz si nenechal libit, ze mu vzali pudu a vse, co s tim souvisi, pricemz do toho vezeni vzdy odhizdel na kole, kt. pak posilal babicce vlakem .. a ze po kom jsem nejen ulitla, dric a uminena :-P :-)))) ale radeji pokracuji) me vzali k farari, kt. pozadali, aby mi dal jakysi \"rychlokurs\", kt. jsem ja jakozto neustale ukecane a vysmate dite brala sic vazne, ale \"svym vlastnim ponimanim\" ..

    .. dtto. otazku, kt. se tykala \"nejvetsiho rozdilu mezi lidmi a zviraty\" .. muzes 3x hadat, co jsem na danou otazku farari odpovidala, a nejen 3x, az jsme dospeli k tomu, ze \"spravnou odpoved\" mi musi \"prozradit\" farar sam alias, ze se jedna o \"dusi\", kt. pry lide maji a zvirata ne .. na coz jsem ja reagovala argumentem, ze to neni pravda, jelikoz i Punto (pes starich rodicu) dusi ma a proste smitec .. a ver mi, farar byl tedy hodne mily a vzdelany clovek, ale po asi ctvrthodinovem presvedcovani, co tomu tak patrne neni, s cim jsem ja nemohla souhlasit, mne i s rodici, kt. se danych setkani ucastnili (sedici tise \"ako pet penazi\", jak se na Slovensku rika), propustil s tim, ze at dal studiji doma katechismus z knizky a on me pak prozkousi :-))))

    co tim chci rict? .. teorie je jedna vec, praxe druha, jedno bez druheho ale asi byt nemuze, jako ani smich bez place, svetlo bez tmy atd. atd. atd. .. dle meho nazoru ale Tva kobyla citi, ze Ty ji potrebujes a ona Tebe, ze se mate radi, ze mate vztah a proto jste v jistem smyslu slova snad i \"jedna duse\" .. tak jako bych Ti prala, abys potkavala vice tech, kt. Ti \"dobiji baterky\", tim spise, kdyz mas splin, protoze verim tomu, ze at to s tou Tvoji kobylou dopadne jakkoliv, ona by Ti take prala, abys ten splin postupne s tim prichazejicim jarem nechavala za sebou a opet vyslo v Tobe slunicko, i presto, ze Ti je/byva smutno .. neboj, vse nejak dopadne, ale kdyz rano vstanes, koukni se na slunicku a uvidis to same slunce, jako i Tva kobyla a jini lide, kt. Te maji radi a mysli pritom na Tebe, abys nebyla smutna .. tak nebud, ne labut, ale smutna ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Chicony, prosím tě, řekni, co pro tebe znamená takováhle komunikace po internetu. Nezlob se, chtěl bych tě pochopit...

    OdpovědětVymazat
  28. Ja. - díky. :-)
    Podle mě zvířata duši mají. Ale já jsem nekřtěná a spíš než na posmrtnej život jsem ochotná věřit na převtělování, páč to tak nějak koreluje se zákonem zachování hmoty a energie. :-))

    OdpovědětVymazat
  29. :-) .. dekuji za smajlika, tim spise, pokud byl alespon an chilku skutecne, jelikoz o to slo ;-)

    co se krteni a nekrteni, nabozenstvi a ateismu tyce, muj komentar [28] je pouze hezkym prikladem toho, jak male dite nekde v nejake byt to vetsi vesnicce na jiznim Slovensku kdysi v dobe perestrojky neznajic treba buddhismus verilo v to, co citilo a myslelo si samo, byt se nevenek muselo chovat dle \"obecne platnych pravidel\" .. jelikoz ja ten katechismus pod dohledem me matky musela cist (tehdy pro odlehceni na stridacku s \"Jihem proti Severu\", pokud mi pamer slouzi), naucila se ho a pak se nechala pro forma prozkouset ;-)

    dnes je to trochu jinak - stale citim, kdo jsem, jak citim, premyslim a co delam (byt to nekdy/casto vypada ulitle, na co zduraznim, ze ve spolecenstvi je reakce odrazem akce, samozrejme ovlivnena mnohymi dalsimi promennymi, kt. charakterizuji reagujiciho a aktera) .. jsem ale rada, ze znam a pochopila jsem jednu hezkou buddhistickou myslenku: \"Svet sam je v neustale prestavbe, tim spise clovek.\" 0:-)

    vzdyt Ty sama to nejlepe vis taky, ze zivot je prislis kratky na to, abychom ho i v tezkych chvilich prozivali ve smutku a splinu, kdyz si muzeme sami vybrat usmev a jakoukoliv malickost, kt. potesi (pocinaje oblibenym jidlem az po sdileni okamziku s nekym, koho mame radi) .. tak at je (nejen) Tvuj svet pohodovejsi, ne smutnejsi .. a ber to tak, ze to rikam/pisu ve jmenu Tve kobyly, tak to ber vazne ;-) .. joke, of course, ale neni duvod, proc se nenadechnout a jaro si poradne neuzit, byt jinak, nezli doposud .. :-)

    OdpovědětVymazat
  30. ad [32]:

    :-) mila Radko .. nene, nemam blog 0:-) .. bude to zrejme tim, ze me zivi primarne internetovy vyzkum etc. a jsem presycena sezenim pred monitorem desk/laptopu .. mnohem radeji jenom tak litam venku n. delam vse ne/mozne n. relaxuji n. spim, a fakt, ze jsem se \"zjevila\" ve vasi blogosfere je dusledek neuveritelneho retezce nahod, kt. radeji nebudu reprodukovat ani virtualne, ani realne, jelikoz by to patrne nikdo nepochopil, tim spise bral vazne :-))))

    blog Pareze n. Rulisi a jinych, kt. s ni komunikuji nakliknu, kdyz potrebuji na chvilku \"vypnout\" n. cekam na data n. reakci nekoho z teamu apod. (jelikoz ma prace se odehrava vetsinou ve virtualu a mene v realu) .. a kdyz chci, tak neco napisu, abych pak s \"jemnym zdesenim\" cetla, jak \"slozite\" se nekdy patrne vyjadruji, coz bude asi dusledek knih a studii :-( :-)

    vlastne me napadlo, je ale legracni, ze kdyz prednasim, sama uprednostnuju \"skolu hrou\", jelikoz \"tlachat o blbinach\" moc nemusim .. i kdyz me reakce na vasich blozich by naopak kdokoliv mohl oznacit za \"tlachani blbin\", na co ma kazdy pravo, of course :-))))

    OdpovědětVymazat
  31. hmm Ja, to me mrzi. Clovek pres blog vetsinou ziska alespon hrubou virtualni predstavu o tom druhem.

    OdpovědětVymazat
  32. ad [34]:

    :-) Radko, nevis, mozna tak rychle zmizim, jak jsem se zjevila a nezustane po me nic jineho, nezli par uprimne minenych, vetsinou grafomansky dlouhych a \"jemne ulitlych\" komentaru ;-)

    neni duvod, aby Te cokoliv mrzelo - radeji se treba rozpis na svem blogu a treba Ti nekdy pripisu komentar a Ty mi odepises, cimz me potesis n. treba take poucis, jak to jsi to jiz (nejen Ty, ale treba i Rulisa) udelala na Parezovem blogu .. a uz pouze tak malo je nekdy vic nez dost ;-)

    OdpovědětVymazat
  33. ad [33] a [34]: aby to nekdo nahodou nevzal spatne - nebojte, nezivim se zkoumanim blogu :-)))) .. jenom delam v branzi komercniho/ marketingoveho vyzkumu zamereneho primarne na internet .. snad to nezni az tak \"desive\" 0:-)

    OdpovědětVymazat
  34. K 29 Jirkovi.No,já nemám potřebu se svými životními pocity ať kladnými,nebo zápornými se \"vylít\"takto na veřejnosti.Ale zajímají mně pocity druhých.Mimoděk si je nějak analyzuji v sobě asi podle svých zkušeností a naturelu a na něco málo reaguji,někdy ironicky nebo zjevným nesouhlasem,pokud ten nesouhlas ve mně je.Ta ironie je mnohdy záměrně vykonstruovaná,abych se pokusil ty ostatní většinou ženy,popíchnout k reakci.Na těchto blozích lze ocenit,že autoří myslí a píší většinou opravdově.Mně osobně by lépe vyhovovalo,kdyby ta nosná temata byla zaměřena mnohem obecněji.S hovory a úvahami o věcech jaksi \"nadnárodních\".A ne jestli někdo čurá rovně nebo nakřivo,stahuje si kšandy,klame tělem...jak je to s chlupatými chlapy atd.Nicméně ale ,blog je Váš,vyhovuje to tak jak to je..tedy..o.k.

    OdpovědětVymazat
  35. Chicony, proč si nezaložíš blog s úvahami o věcech jaksi nadnárodních, vždyť u těch se nemusíš vylévat až tak ze svých pocitů na veřejnosti, pokud je pojmeš obecně...:)

    OdpovědětVymazat
  36. Ru, jaro tedy nic moc, tzn. nenalezeno, tak jak by bylo už záhodno ;) Už vidím, jak na podzim, prstíčkem po něm budu hrabat...

    OdpovědětVymazat
  37. Chicony si před časem zkusil založit blog na http://trebora.blog.cz

    Ani, tady bylo krásně. Počasí. Ale u mě to furt není ono...

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Radko,ad 18 a co jsem si přečetla u Vochomůrky, já ti děkuju za to zlatíčko, víš ale já pokud se snažím něco uhladit apod. dělám to především pro sebe. Fakt, pokud to jde vyhnu se konfliktům. Zvlášť pak tam, kde ty dva mám ráda oba. Možná to mám prostě v povaze, možná, jsem i paní opatrná...až mi to samotný vadí. No, ale zase když jde do tuhýho, tak se taky občas vzchopím, ale dobře mi to nedělá ;)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Ru, díky za info :))) nevěděla jsem, uteklo mi...Jo, sluníčko bylo, to jo, ale taky tak...

    OdpovědětVymazat
  40. Ad.26.Rulise.Tak třeba.Může dávat dobré rady,když už nemůže dávat špatné příklady..

    OdpovědětVymazat
  41. Kdo zas, propána? :o))

    OdpovědětVymazat
  42. ad 37) Chicony, díky za odpověď. Blogy jsou většinou osobní a proto i konkrétní, takže hledat tady jen debaty na obecná a nadnárodní témata nebude nejspíš to pravé ořechové. Internet je svými možnostmi tak obrovský, že se často stává, že člověk narazí na stránky, na které vlastně ani nechtěl a nevyhovují mu, uznávám, ale potom nechápu, proč opakovaně... To, co vysvětluješ \"popíchnutím\" k vyprovokování určitých reakcí, mi už přijde spíš jako urážení vlivem použití hodně hrubých slov, které na tenhle blog myslím nepatří. Jestli se takhle chováš i v reálu, tak máš nejspíš hodně komplikovaný život, ale to je samozřejmě tvá volba a ostatním nezbývá nic jiného, než se podle toho zařídit a chovat se k tobě způsobem, jaký kdo uzná za vhodné...

    OdpovědětVymazat
  43. Ja vim jiz davno ze to delas pro sebe :o) Protoze to tak citis. Jsi nekonecne laskava osoba. Ja nevim jak to jinak vyjadrit. To co citim pres blog z tve osobnosti je krasne. Ve skutecnosti te neznam. Ale pres blog zaris jako slunicko :o) Musis to nejak prezit :o) Tohle moje vyznani!

    OdpovědětVymazat
  44. To predtim jsem ja. Tak intenzivne jsem myslela na Aninu, ze jsem si ji dalal dokonce do jmena misto me.

    OdpovědětVymazat
  45. Radko, přežiju, dík...no,a pak mám tu nálepku, co mi taky dala ann. ale neva, já se ozývám za sebe, tak jak to opravdu cítím. A pokud se někde neozvu, pak proto, že nevím moc o čem je řeč, nebo se mi to zdá plýtvání energií. A jinak mívám i zatmění :)))To jsem si pak pěkně ve tmě, než se zas rozbřeskne :)

    OdpovědětVymazat
  46. Ad 44.Rulise.To bylo myšleno na mne.
    Ad.47.Jirkovi.Byl bych Ti vděčen,když mně ukážeš jediné mé hrubé slovo adresované ode mne nějaké konkretní osobě!

    OdpovědětVymazat
  47. Chicony, to jako že jsi tak ctný, že špatným příkladem sloužit nemůžeš, ale dobrý rady nám dávat můžeš? :-))

    Řekla bych, že Jirka nemyslel hrubými slovy slova vulgární nebo sprostá. :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Ru.Vidíš,to mě zrovna nenapdalo,že i tak se to dá vysvětlit.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.