(Optimalizováno pro černobílé monitory)

1. 4. 2007

Venku

Nemoc odešla, už o ní jen čtu a cítím silnou sounáležitost - ba až souznění! :-))) - s Teorem. Jo jo jo... A jak je člověku líp, už nemá zdaleka tolik chuti do sebedrásajícího filozofování a poetických melancholií. Tvořit! To je ta pravá pohonná síla...
O víkendu jsem tvořila dort k patnáctinám. Když jsem se neprozřetelně otočila zády a umývala zdobítko, kocour mi z dortu olízal třetinu šlehačkový výzdoby.

A taky jsem dotvořovala spoustu už před časem nacvakaných fotek. Mimo jiné i s hříbákem. (Není překlep - hříbák je mužský rod.)

Tak tady máte něco z nich:

 

venku1

 

Jedna z prvních procházek venku. (Tu úplně první nafocenou nemám, dovolenou z práce jsem si kvůli tomu přec jen brát nechtěla.) Bylo krásný, slunečný, ale mrazivý ráno. Zem, jako ostatně tady ještě přednedávnem docela dost často po ránu, zmrzlá na kost.

 

venku2

 

Po klouzavé zmrzlé trávě se špatně běhalo, ale mladík to přec jen trochu zkoušel. Jednou sebou i švihnul, jen to zadunělo. Když zjistil, jak je ta zem tvrdá, pěknou chvilku se držel u mámy jak klíště.

 

venku3

 

Ale pak zas začal mít roupy.

 

venku4

 

A nakonec se mu to povedlo. - "Budu hřebec velikej, mami!" :-)

 

venku5

 

Přeju hezkej zbytek víkendu. :-)

87 komentářů:

  1. Ty neznáš to starý přísloví \"Kocour do domu - host do domu\"? Všechno jídlo schovat, nebo ti to sežerou, nebo aspoň rozrejpou :-)
    Z mladýho je pěknej hřebec (tady z toho na fotce myslím) a z tebe dobrá fotografka, co má o zajímavé předlohy postaráno koukám :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jirko, z toho loňskýho byl taky! A jakej! Proto už tři neděle je valach. :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. No! To je vám podobný! :-) chudák jeden...

    OdpovědětVymazat
  4. Chudák by byl jako hřebec, v našich podmínkách s mizernýma prostorama na výběhy, pořád mezi kobylama.:-)
    Brzo by se zkazil.
    Ono těch hřebců stejně nakonec moc nezůstává.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještěže jsem člověk :-) nezkaženej... :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Ru, rozplývám se tu, jak je to všechno, i u těch koní s mláďaty, na jedno brďo. Moc hezký fotky. Hříbák je nádhernej.a máma taky, nebýt ji...holky statečný.
    Kočka je drzá, ale můj pes taky :)
    Tak už se dozdravuj.

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký koníček :-)
    Hezké fotečky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, je to kocour a můj pes je zase holka :)

    OdpovědětVymazat
  9. :-)
    Krasny fotky,
    uplne me povzbuzujou k zivotu

    OdpovědětVymazat
  10. A to jsem se před chvilkou vrátila z maštale a mám plnej foťák dalších... Teda, obrazně, spíš ani ne půl karty, ale stejně, kdo to bude všecko zpracovávat... Uáá...

    OdpovědětVymazat
  11. ja delala na zahrade. Nechala jsem privezt plny nakladak mulcovaci kury a tak jsme ji s mazelem rozvazela kolem keru. Ja vlastne jenom dnes. Vcera jsem jen vyrabela atmosferu. Stredni kluk zmizel a uz se neukazal. A ten nejstarsi ma deprese z ukolovani. A tak je ponechan v klidu, aby jsme setrili jeho psychiku:o)) mam ruce opet po zem!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Týjo, fotky krýsné.. takže poslední hodinka a půl z víkendu aspoň na mé straně určitě krásná bude, díky.. taky si to užij :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak koukám, že opět shoda. :-) Tentokrát koňská. Už mě to nepřekvapuje, i když moje fotky nejsou zdaleka tak \"vychytaný.\" Jsou krásný - a přísahám, že já ty svoje u mě fotila nezávisle na tobě včera a ke komplu zasedla už dnes. :-) PS: No jo, to by se mi taky fotilo, kdyby mi aspoň tu kobyl někdo podržel, hergot! Ale jeks toho vodiče vtipně odseparovala (resp. schovala), tak to má šmrnc. :-) Moc hezký, fakt. Lepšíš se. :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. PS: Ty tvoje jsou krásný, jsem jako myslela... Sakra. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Však ta tvoje-Jadwigy hlava taky...
    No nic, budem ty shody vydávat za schválně, jakože téma dne koně, téma dne nostalgie, téma dne pr... Kde jsme to přestali/y? :-)

    OdpovědětVymazat
  16. No jasně - hlava... To bude tím, že za ni byla konečně přivázaná ke klandru... :-)

    Možná není ani tak zajímavý, kde jsme přestaly, jako to, kde budem pokračovat... :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ty fotky jsou dobry i bez ohledu na to, jestli kukatel ma nebo nema rad kone! Vzlast ta druha.

    OdpovědětVymazat
  18. A tak to já teda vyhlašuju za svýho favorita jedničku - už jen kvůli tomu sluníčku, co hříbákovi prosvětluje hřívu... :-)

    OdpovědětVymazat
  19. No, tak dumám, jestli blog zahltit fotkama hříbáka-zlatohříváka, páč těch se sluníčkem proti mám i teď z neděle zepár pěknejch... :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ale jinak fotograficky nejčistší je asi fakt ta druhá. Jenže pocitovky jsou nejvíc právě ta první a třetí a nejvíc vypovídací o tom malým temperamentovi jsou poslední dvě. Každá má něco!

    OdpovědětVymazat
  21. Já tu kvalitu fotografickou fakt až tak nepoznám. Líběj se mi všecky a ta poslední asi úplně nejvíc.
    A ten zdokumentovanej a popsanej porod, to jsem takhle zblízka, celý a v pohodlí neviděla.

    OdpovědětVymazat
  22. Když mně na tý druhý docela vadí ta kobyla \"tažená\" stranou... A taky trochu ta né úplná ostrost... (To se mi to kecá, co? :-) Favoritem zůstává první v těsnym závěsu s velikym hřebcem. Ale jinak pěkný jsou všecky, to zas jo. :-))

    OdpovědětVymazat
  23. Tak já ti tu druhou trochu vylepším: Ona ta kobyla vůbec není tažená stranou. Prostě chodila na lonži, v pohodě, plynule, spokojeně, akorát že ta fotka je produkt mého nestíhání, páč těsně předtím hříbák rozverně coby malá bombička vypálil oběma zadníma do vzduchu, divže si je nepřehodil přes vlastní hlavu - no a kobyla měla sakra co kmitat, aby jí do tý její hlavý nenatankoval. :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. Tak jinak - ehm, to \"tažená\" bylo v uvozovkách i výše. Spíš reaguju na to \"fotograficky nejčistší,\" protože kompozičně mi přijde z těch pěti zrovna tahle nejslabší (byť pořád hezká, kristovanoho) - a je jedno, jestli tu kobyl někdo táhl, nebo uhybala sama. Ten odklon mi tam prostě nesedí, možná pod vlivem všelijakých novinářsko-fotografických školení, že snímek tě má do sebe vtáhnout, a když je položený na stránce, tak má jít směrem dovnitř (novin), a nikoliv ven, zatímco když kouknu na tuhle fotku, tak mi jde každý voko jinam, což je mi - nevím proč, poměrně nepříjemný. To není kritika, je to jen můj pocit. :-)

    OdpovědětVymazat
  25. PS: Když srovnám se čtyřkou, je to nebe a dudy. Ideální by bylo vidět je vedle sebe. (Krom toho, že za Jadwigu tiše závidím ten nádhernej ohon paní mámy... :-( )

    OdpovědětVymazat
  26. A jak dopadly patnáctiny Ruliso? :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Čtyřku zabíjí pozadí. :-)
    Ale vysvětluj hříběti něco o fotografování, že jo... :-)))
    Ohon má máma nejdelší z maštale. :-)

    Jirko, jak by dopadly - občanku jsme vyzvedli už v pátek, což bylo nejdůležitější, a dort se sněd, než jsem se stačila zeptat, jestli ještě kousek nezbyl. Což není nic překvapivýho vzhledem k tomu zástupu kamarádů táhnoucích věčně věkův naším barákem, nota bene kamarádů, co připomínaj hejno afrických kobylek, i když svý rodiče už dávno přerostli úplně všichni - se u nás povyzouvaj a máme předsíň jak kotviště lodí. :-))

    OdpovědětVymazat
  28. A stejně mi to nedá - to \"zabíjející pozadí\" mi v tomhle případě (decentně rozostřenym) vadí mnohem míň, než to \"vyčištěný\" na foce, kde diváka hlavní motiv trhá na dvě půlky... No nic, už mlčím. (A nehádej se se mnou, sakra - já tvou radu ohledně nadhledu taky skousla více méně bez výhrad... :-)))

    ad africký kobylky - No aspoň, že se zouvaj, ne? Znám i mnohem dospělejší, který u nás na statku neměli tu potřebu, což mě doslova přivádělo k šílenství... Jo, skoromužovy návštěvy - jedna z příčin rozpadu... :-(

    OdpovědětVymazat
  29. Já se s tebou přeci nehádám :-)) jen podotýkám, že na každý z těch fotek je něco blbě. :-)))

    No, u nás se mladiství zatím zouvaj. Mám spíš problém přinutit toho nejmladšího, ještě ani ne mladistvého, aby se naopak na doma obouval. :-))

    OdpovědětVymazat
  30. Ruliso - ty fotky jsou moc krásný, tak mně u tebe bylo moc dobře. díky.

    OdpovědětVymazat
  31. A tak to já se zas klidně pohádám - náhodou je toho na nich taky spousta dobře, víš? :-) A mnohem víc, než je toho blbě. Tak, a máš to - muhehe :-))

    OdpovědětVymazat
  32. Tak jo. Akorát to hádání asi necháme na dobu, až budu střízlivější, teď s tím Portugálkem jsem moc smířlivá. :-))

    OdpovědětVymazat
  33. Hmmm... :-( Škoda... :-( (škoda, že si nemůžu dát taky - na žal nebo na radost. Já už nevim. Tak brou noc.)

    OdpovědětVymazat
  34. Teda jsem těma fotkama nadšená, úplně ti závidím, že jsi u nich tak blizoučko, to musí být nádherný pocit.
    A jinak u nás se nezouvá hlavně muž.

    OdpovědětVymazat
  35. A. - Nebul. Na portugalu to nestojí, sám o sobě beztak nic nespasí ani nezahojí.
    Brou. Nebo brý ráno. :-)

    Elïzo, svádělo mě to k napsání něčeho takovýho, jakože je to nádherný pocit zejména při skládání sena nebo když člověku při vyvážení hnoje v mínus patnácti umrzaj ruce. Ale kecala bych. Falešná frajeřina.
    Ba ne, Je to krásnej pocit kdykoliv a jakkoliv. Celý dětství a pěknej kus dospělosti jsem si to přála, snila o tom. Je to - kdo nezažil splněnej sen, nepochopí. :-)
    A přitom teď , když to mám, tak to flákám a nikdy se mi po práci už ani těch dvěstě metrů z baráku, zvlášť ve škaredým počasí, a vymlouvám na tisíc objektivních důvodů, že a proč mi nezbejvá čas. :-))
    Ale když se dokopu a jdu, i přes nechuť, únavu, lítosti, hořkosti, boly a zaťatý zuby, je to vždycky jak živá voda.

    OdpovědětVymazat
  36. Vypadlo mi tam \"nechce\" a \"se\" a možná ještě něco, ale holt mě omluvte, v tuto noční dobu. :-))

    OdpovědětVymazat
  37. To znám - na sedmdesát kiláků se občas vymlouvá ještě o něco líp....

    OdpovědětVymazat
  38. Ru, ad 37 - nějak dlouho už přemýšlím, jestli jsem zažila splněnej sen. Jo, určitě děti a vnoučata, a taky jsem chtěla být už jako malá sestřičkou. Těch snů bylo víc, ale i tak, je to dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  39. Splněný sny.Děti a vnoučata.Takové krásné ,ženské a maminkovské.Ježíšmaria.Strážkyně rodinného krbu,systém Babička Boženy Němcové.Kvočna s kuřátky...Nicméně ..zřejmě je dobré,že si přece jenom asi většina žen,zachovává svoje původní přírodní instinkty.Ovšem,ovšem vaše emancipace nezadržitelně pokračuje.Dobré pro vás?Možná.Chcete svoje místo na slunci.Správné?Ano.Máte na to nárok..na stejný plat za stejnou práci,na stejné zacházení,na prosazování svých oprávněných zájmů,na tvrdé rekce při sex harašní mužů,atd.Špatné pro vás?Asi taky.Ty pokročileji emancipované se v nové vybojované roli necítí příliš dobře.Geny tisíců let v ženách fixované bojují s novou nutností.S tím místem na slunci...systém já pán ty pán...mužům se to nelíbí,ba někteří z takových žen mají podvědomý strach..Ztrácejí jistotu,prioritu ,suverenitu..tož chraˇnme si své původní zvířecí instinkty...

    OdpovědětVymazat
  40. \"Nerozumím otázce, nechápu souvislosti...\" (radši) :-)

    OdpovědětVymazat
  41. :-))))
    Chicony, pejsek s kočičkou když vařili dort, pamatuješ, jak pak toho velkýho psa bolelo břicho? :-)

    Noticka: Původní zvířecí instinkty nemají naprosto nic společnýho s emancipací či neemancipací žen. :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Zpětně protestuju proti zrušení matriarchátu! Víte, kde já mohla dneska bejt??? :-)))

    OdpovědětVymazat
  43. No, a muži, kde mohli bejt...! :o) Ne, vážně, nemyslím tím tam, myslím tím, kde by mohli bejt, protože by nemuseli dneska řešit ztrácení priorit a suverenity, byli by na tom furt stejně. :-)))

    OdpovědětVymazat
  44. Ještě mě napadla jedna slovní hříčka (a slibuju, že už jdu spát :-): \"tvrdé rekce na sex do rekta...\" Pardon, nešlo to jinak. Páč původně je to přece jednosměrka. Hih. :-)))

    OdpovědětVymazat
  45. Já myslela, že to byly tvrdé rekce jako že z tvrdé erekce! :o)

    OdpovědětVymazat
  46. Ježíš, to zas bude přístupů z vyhledávačů... :-)))

    OdpovědětVymazat
  47. I to je možný... :-)))

    OdpovědětVymazat
  48. Jaký si to uděláš, takový to máš... :-) Jdu si hrát se sprchou. Brou noc. :-))

    OdpovědětVymazat
  49. PS (ad 47): Nebo vlastně - \"No právě!\" O to víc to bolí. Muhehe.

    OdpovědětVymazat
  50. (51) - Uá... Já mám zas plnej barák pubescentů, co zas budou až do rána hrát karty a průběžně nevyzpytatelně chodit jíst a pít... Dobrou noc, šťastná to ženo...
    (Nemá co dělat s vnoučaty, Chicony, fakt nee... :)

    OdpovědětVymazat
  51. Chicony, zase jsem nějak nepochopila :)
    Krb nemám, ba ani tu kvočnu, ani sama se necítím být kvočnou. Mít děti a těšit se na vnoučata, je myslím po většinu žen naprosto přirozený. Feminismus - nic co by mě bylo blízké.
    Přesto dokážu být i samostatná, když musím a jsem moc ráda, že jsem si to ověřila.
    Ženský to mají asi fakt těžší, ony těžko mohou být jen za sebe, když tedy dělají ty kvočny. Mně to nikdy nevadilo.Pokud má ženská chlapa, co je rodině k něčemu, pak uznávám, že ani chlapi to nemají lehké v tom, aby zabezpečili rodinu.tak ty instiky opravdu jsou o něčem jiném, než emancipace :)

    OdpovědětVymazat
  52. Ru, tak si je vychutnej a hlavně přežij...A hlavně pěkně kvokej, a postarej se i o kuřátka od jiných kvočen :) A k tomu J A B K O :)

    OdpovědětVymazat
  53. No, já tyhle sešlosti mnoha kuřátek i se spacáky, jako příručními zavazadly mám už za sebou. A až budou prudit vnoučata, tak to už o sobě moc vědět asi nebudu, a kývnu na všechno, nebo se budu do daleka usmívat :)

    OdpovědětVymazat
  54. Kvokám! Jsme kvokala tak nahlas, že mi přišli dělat i společnost k večeři, aby mi nebylo smutno! :-))

    OdpovědětVymazat
  55. :)),ať je veselo, a kdyby něco, ať se aspoň vesele kvoká- kokokoko dák, kam to vajíčko, kam ho dát...kvok, teda pardon, dobrou :)

    OdpovědětVymazat
  56. No co, dyk jsou Velikonoce! :-)))
    Dobrou. :-)

    OdpovědětVymazat
  57. A pak ,že nemám pravdu.Rozkvokaly jste se řádně!

    OdpovědětVymazat
  58. Chicony, coz zeny, ale muzi ztraceji instinkty!!!! Nechce se im zajistovat ani krb a ani kuratka. Aby zenska hledala lupou v kopce sena nekoho , o koho se ve svem materskem handicapu muz oprit a komu muze duverovat.

    OdpovědětVymazat
  59. Radce.Nelze mi jinak,než připustit,že máš pravdu.Ale možná,že jenom nemůžeme ztratit to co jsme nikdy neměli.

    OdpovědětVymazat
  60. Ad.43.Rulise.Že toho starýho buldoga bolelo břicho po tom ajntopfu,je jenom důsledek toho,že mu do toho remcala ta kočka od vedle.Copak neznáš řadu příběhů o ženách travičkách?Čapek to samozřejmě věděl,ale zabalil to ve své jemnosti do této ,téměř poetické pohádky.A,že původní lidské instinkty nesouvisí s emancipací?Dovoluji si kategoricky,skutečně kategoricky,jak by řekl náš osvícený pan prezident,odporovat.Je to klasický,ale přímo klasický příklad nepřímé úměrnosti.

    OdpovědětVymazat
  61. Ono totiž zajišťování krbu ubírá možnosti pro výrobu kuřátek, což vysvětluje, že není kdovíjak rozšířený :-)

    OdpovědětVymazat
  62. 64: ten instinkt \"zajišťování krbu\" že není rozšířený, jsem zas psal moc rychle ...

    OdpovědětVymazat
  63. Chvíli nedávám bacha a vy už jste se od koníků dostali přes fototeorii a e-rekci ke krbu, nojo, ještě je zima k ránu, taky nevypínám ještě kotlík. Ale původní záměr zapojit se i přesto do debaty zahazuji místo širáku. Díky nejmenovaným aktérům s malým asi nejen \"a\" to nabírá opravdu ten rektální směr...

    OdpovědětVymazat
  64. a ještě jsem zapomněl vyjádřit souhlas a podporu ustanovením z bodu [64] :-)

    OdpovědětVymazat
  65. :))) kvo,kvo,kvok :)))

    OdpovědětVymazat
  66. Tady by teď asi spíš sedlo kykyryký, neboť vychválit co muži nedělají a ještě to dávat jako prioritu na odiv, to jim jde. Ale jinak skutek utek. Já už tu doma slyším jenom: ty jsi si nechala instalovat nová světla, tak si vyměň žárovku, tobě nefunguje vypínač,
    když chceš natřít židle, tak si je natři, já ti nebráním. A´´ch jo´´ jak je to od nich šlechetné svalovat to na feminizaci.

    OdpovědětVymazat
  67. 69: Elizo, co ty víš o tom, co dělám nebo nedělám? :-)

    OdpovědětVymazat
  68. Chicony, clovece dyt ty si ani nepamatujes pohadku O pejskovi a kocicce jak varili dort :o) Pejsek tam daval stejne zblebty jako kocicka. Kusy speku, stare kosti a kuze, protoze to on moc rad :o) Akorat chleba a marmeladu tam nedali.
    Ten dort totiz tak vonel, ze nez se pejsek s kocickou vratili z navsetevy tak sel kolem stary mlsny pes a vsechno najednou a jeste varici sezral. Pak lezel v krovi, skucel a narikal jak mu je spatne.

    Chicony, ty jsi jasny pripad toho, ze kdo chce psa byti tak si hul vzdycky najde.

    OdpovědětVymazat
  69. Chraň Bůh,abych jakéhokoliv psa uhodil.Ale...Radko znáš to .Žádné kočce nelze věřit.Jenom ta kočka ví,co do toho dala,že ten chudák starý z toho měl málem smrt.Pro mně zcela exemplární případ otravy,ve kterém vaše ženské pokolení tak vyniká..chabě maskováno tím,že to ten starý,sešlý a hladový chudák sežral horké.

    OdpovědětVymazat
  70. Pro me byla pohadka o pejskovi a kocicke vzorem krasneho harmonickeho partnerskeho vztahu. Kocicka nechala sebou smykat po podlaze a prinesla nove mydlo kdyz ho ten hloupy pejsek ve sve mlsnosti sezral. Pecovala o nej kdyz si bodl strep do tlapicky a vykladal mu krasne pohadky. Nevadilo ji ze je pejsek liny, hloupy, hruby, spinavy a odrbany, s padajicim uchem. A pejskovi nevadilo ze je kocicka pilna, chytra, cista, jemna a krasna.

    OdpovědětVymazat
  71. ale oni to fakt vařili společně a na ingrediencích se domlouvali pomocí metody brainstormingu, aniž by kdokoli z nich byl sám o sobě arbitrem ... a ten pes zloděj byl starý a asi měl nějaký slabší žaludek, když mu bylo blbě po takovéto všestranně bohaté stravě. Jó, když pejsek sežral mýdlo, to bylo jinačí kafe :-)))

    OdpovědětVymazat
  72. 73: první ovšem na smýkání po podlaze zneužila kočička pejska! ... až potom, když viděl, že on je hnusně špinavý a ona se mu ještě pošklebuje, tak ji rafnul a podlahu jí za trest vysušil!

    OdpovědětVymazat
  73. a pak by bylo vhodné vzpomenout ještě vyvrcholení tohoto absurdního dramatu - tedy: \"Nejdřív pejsek pověsil kočičku, pak kočička slezla a pověsila pejska. Tak tam viseli oba.\"

    OdpovědětVymazat
  74. Ad.44 a 46.Aktérce.
    Kdybychom my muži zůstali v matriarchátu,kvokali bychom také.Jestliže Tvůj apetÝt má povícero žen,Čechové nevymřou.Byť samozřejmě \"per rectum\"...no nevím.I když u mnoha mých soukmenovců by to bylo i \"per vaginam\"jedno a totéž.38% těch šťastných,nebo nebožáků je neplodných, jak jsem četl.Jsme degenerovaní,tlustí a jinak civilací poničeni.Mnohým z nás to jde mnohem lépe a radostněji \"per rectum\",než \"per vaginam\".A mnohým ,kterým to už nejde \"per vaginam\",zbývá jedině \"per rectum\" a úspěšně.Viz česká politika v.r.

    OdpovědětVymazat
  75. chicony: :-))) Souhlasím, navíc jsi mě i docela pobavil. Ale jinak - můj apetýt bych nechala stranou. Byla to jen slovní hříčka vzniklá z tvýho překlepu.

    OdpovědětVymazat
  76. To jsou věci na dvě deci... :o)
    Hezká debata. :-))

    OdpovědětVymazat
  77. Ru, přeji dost vajec, pěkně malovaných, trochu opalovačky a vydařenýho berana :))) Taky všem tady, pěkné Velikonoce :)

    OdpovědětVymazat
  78. Takže nakonec já se svým nešťastným překlepem jsem původcem Tvého chtěně nechtěného obnažení Tvých vlastních pocitů,Aktérko.Dalo se čekat ,nelze se vyznat mužům v podivných zákrutech ženské logiky.Jeden z důkazů,že matriarchát měl od začátku nulovou naději na úspěch!

    OdpovědětVymazat
  79. ad 79, teď už snad i na panáka...:)))

    OdpovědětVymazat
  80. Klid, Ani, to jsou jen provokace, aby řeč nestála. :-))
    Vidíš, i bez panáka jsem večer zalomila dřív než děti, a teď jsem vzhůru. Tak si du dát ty dvě deci, nebo aspoň jedno, a starosti s matriarchátem odešlu tamtéž co s patriarchátem. :-))

    OdpovědětVymazat
  81. Ruliso, ta nová odbočka odtud (\"na dívání\") nemá chybu :-) Přehledný, dostatečně velký a jednoduše najitelný :)...mimochodem, až tam jsem si všiml - nemá hříbě nějak dlouhý nohy?

    OdpovědětVymazat
  82. Jirko*, jakejkoli k tomu vhodnej prostor + http://www.pixelpost.org/ . :-)
    (Případně nějaký další album.)

    OdpovědětVymazat
  83. Heheee, čtu si tady opožděně a bavím se.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.