(Optimalizováno pro černobílé monitory)

2. 1. 2007

Nedávám si předsevzetí...

...do novýho roku. Občas ho dokonce i zapomenu oslavit...

Letos jsem zapomněla dokonale. Opojení novým foťákem trvá a opojení při úpravě fotek ze silvestrovské procházky (posílené opojením z domácího punče, mňam) mě tak vcuclo, že slavnou půlnoc jsem postřehla, až když už mi pěkných pár minut něco bouchalo za okny.

Vzpomněla jsem si na Jirku*.

Popadla foťák, otevřela okno dokořán...

Tedy, rám okna není nejlepší stativ. Taky mě trochu polilo, když jsem po něm foťákem venglovala. A vzpomínala horečnatě, jakže to psali v tom článku o focení ohňostrojů...

Míření baj voko s hlavním záměrem, aby foťák nevypad z okna, obnáší jisté ztrátové faktory. Asi takovéhle:

 

ohnostroj1


Ten divnej formát je skutečně ořezem, ale ořezem zespoda. Tý tmy tam bylo přec jen zbytečně moc.

Ale občas se i něco docela povedlo:

 

ohnostroj2

 

ohnostroj3

 

ohnostroj4

 

No, a když už jsem se přidala k rituálu s ohňostrojem, tak taky to přání: Všem PF 2007. :-)

29 komentářů:

  1. Ruliso...krásný další z roků!

    OdpovědětVymazat
  2. tak vidíš, že to jde i po tmě... :-) Už to mám taky odzkoušený - z toho mýho vylejzaj fotky ohňostroje nejlíp v nastavení \"noční režim.\" Překvapivě. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. RulisoAť rok 2007 vyjde. Tak krásně, jak ty tvoje fotky. Hodně štěstí a zdraví přeju. Jo, lásku taky, to je jasný.-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Se mnou to při prvním výbuchu taky trhlo, ale když jsem si spočítal cestu pro foťák a zpátky rozhodl jsem se, že si ohňostroj budu pamatovat :o) Navíc byl všude kolem takovej bordel, že by ani stativ nepomohl... Nechápu, jak jsi to mohla tak rychle nastavit, vzpomněla sis dobře :o)
    Ať Ti většina věcí letos vychází tak, jako ta poslední fotografie...8^)

    OdpovědětVymazat
  5. Qarkovy fotky jsou téměř dokonalý. Jirkovy moc hezký, ale tvoje jsou moc milý. - Abych prvdu řekla, dokonalost mě v tomto případě moc nebaví, lehnounce nudí, líbí se mi naopak cítit, jak se kdo při focení pral sám se sebou a snažil a jak toužil to zachytit tak nebo tak. Je v tom život. Kdežto v těch výše zmíněných fotkách (a to při velkém respektu ke Q.) cítím chlad. Ta živoucnost a lidskost je dimenze, která je pro mě moc zajímavá.
    A protože nedělím život na dílky o 365 dnech, tak ti přeju krásný úterý a všechno dál. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dík. :-)
    Ehm, Dee, já si po veškerém bleskurychlém nastavování, až po skončení té burácendy, až při prohlížení fotek na displeji, taky vzpomněla, že mám ve foťáku mimo jiné speciální program \"ohňostroje\". :-)))
    Jenže jak furt fotím na manuál nebo minimálně na prioritu závěrky...

    No, ale moc těm speciálním programům stejnak nevěřím. Co vylezlo ze \"Sportu\" při focení koní, ani nemluvit.
    Ba ne. Radši sama samička. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Lenka: Tak mám pocit, že spousta lidí nedělí život na dílky, akorát se to neví, páč nakonec všichni všem v ty stanovený dílky přejou, páč když přejou ti ostatní, tak aby jim to nebylo líto... A tak si navzájem popřejou i ti, co by se jinak krásně mohli dohodnout,. že si přát nemusej. :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Ja jsem prala letos jen Numovi. A ani nevim proc, mozna me ten jeho prispevek rozesmutnil :o)

    OdpovědětVymazat
  9. ad 7: No, já vím, proto to jakože načínám. Aby se lidi nebáli se dohodnout třeba. Anebo jen tak, aby věděli, že vědí. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Seděli jsme takhle před svátky na maštali u kafe. \"Chceš hezký novoroční přání?\" povídá jedna, \"Já ti dám tip na príma stránku na internetu.\" - \"Nechci,\" povídám já, \"mý přání je, aby mi nikdo žádný přání neposílal, abych nemusela odpovídat.\" - Dobrá, píšem si, ať nepíšem, pravily kamarádky, a tak se i stalo. Byl to krásnej Silvestr. :-))

    OdpovědětVymazat
  11. No, mně letos naštvalo to přislazování až klišé, tak jsem všem vynadala v legraci jako že novej rok letos nebude a tak a dostala jsem jednu bezva odpověď mailem - vynadání bez legrace, prostě jako co si myslím a jak to myslím a že nechápe a co jsem tím všechno způsobila. Dost hustý. Tak jsem se stručně omluvila (asi to nesedlo, to se stane) a sama sobě zasmála, jako že mám, co jsem chtěla: Rozhodně nic sladkého. :-)) A jsem taky moc spokojená. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. nejhorsi je krec :o) A to jak v posilani tak v neposilani prani. Nejlepsi je zlata stredni cesta - nevysilovat ani jednim a ani druhym smerem.A ze Lence nekdo vycetl to legracni psanicko, tak to je fakt dobre psycho :o)

    OdpovědětVymazat
  13. Křečí snad netrpím, jen naprostou leností. :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. vsak prave, ja taky! A vymlouvam se na individualismus. A pritom jsem obycejny povalec :o)

    OdpovědětVymazat
  15. ta nejdolejší fotka je stejně nejlepší. Taková fyzikální. Až to skoro láká začít psát pohybové rovnice :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Ru: U mýho \"nočního programu\" funguje částečně i ruční nastavení. Teda aspoň pokud si to dobře pamatuju. Já totiž ještě furt nemám ty baterky, protože na ně nemám. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Fous: Jo, ta nejdolejší se mi taky líbí nejvíc, palma třapatá rolničková... I barevně. Ale i ta s barákem je mi příjemná, i když ty dvě mrchy prskavkový na ní jsou vypálený a ty dvě světýlka dole si zasloužily vymazat. Ale je taková... naše. :-) Místo Hradčan chalupa. Malej vesnickej ohňostroj. :-)

    Dee: U mýho nočního mám s ručním nastavením dost smůlu, u \"ohňostroje\" můžu jen hejbat časem od 1 do 4 vteřin. Což je prd.

    Jo, koukala jsem na exif, jako puk, takže čas ve foťáku už jsem opravila. Šel o čtyři a půl minuty pozadu. :-))

    OdpovědětVymazat
  18. Chalupa místo Hradčan nevadí, je vidět, že fotit se daří.
    Jo, palmová je nejpěknější :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty fotky jsou moc hezké.Asi nejvíc se mně líbí ta poslední. A taky přeji hodně štěstí a klidu do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  20. Osum vterin!Moc pekny fotky!
    BTW pred Silvestrem tu byl kamos, co privezl hafo fotek z fotaku stejne znacky, jako mas a fakt to foti dobre! :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Díky, jo, myslím, že fotí dost dobře, na svou třídu. Teda, fotil by, kdybych se mu do toho imrvére nesnažila kecat víc, než je nutný, dost často nepatřičným způsobem. :-)))
    Uff... Sem léta žila z toho, jakej sem kanón, když na rozdíl od širokýho mýho okolí mám analoga zrcadlovku a umím si na ní všechno nastavit... A teď šílím, že skoro zákonitě fotím na něco zapomenutýho blbě nastavenýho... :-( Zlatá pouhopouhá clona/čas/objektiv... Pěkně mi spad hřebínek, víš? :-)))
    (Ten foťák je ku mně tak tolerantní, že mi skousne makro portrét za chůze i makro krajinku s horizontem někde na druhým konci republiky... :-))) Akorát akvarijní rybičky odmít přes to zapatlaný sklo sám ostřit. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Ja jsem na ted na asi 80. strane navodu k nikonu D70s a ono to ma 220 stranek! ;-) Sileny... ;-) Uz ted jsou tam veci, ktere nechapu. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Mně už se návod začal rozpadat na listopad, jak je furt v permanenci... :-))
    A má jen 194 stran... No, holt do zrcadlovky těch pár stran foťáčkovi chybí... :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. Ó jak jsem šťastná, že jsem si ještě ten ďábelský stroječek nekoupila!!! Návod na použití je pro mě ještě horší než vyplňovat kolonky daňového přiznání.
    Přátelé, upřímnou soustrast a nekonečný obdiv, že se dokážete ve čtení dostat za větu: Děkujeme, že jste si koupili náš přístroj. :-)
    (Fotím už dlouhá léta obyčejným malým automatem, fotky mám mnohdy lepší než digiťáci a snadno se smiřuji s tím, že některé věci si prostě jen budu pamatovat bez toho, že bych to dokázala zachytit.)

    OdpovědětVymazat
  25. Já návody preventivně nečtu a řeším problémy metodou pokusu a omylu... :-) Pravda - někdy nalézt optimální řešení trvá déle, než přelouskat návod, ale o to je to zábavnější... :-)

    OdpovědětVymazat
  26. No, ono je i s návodem dost možností, jak uplatňovat pokus omyl. :-)
    Ze včerejška mám například několik fotek nádherně modrých koní. :-)))

    OdpovědětVymazat
  27. Modrá je dobrá... :-) (Ale zelená je lepší... :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Takový mám taky. I když spíš žlutozelený. :-))

    OdpovědětVymazat
  29. Takový mám taky. I když spíš žlutozelený. :-))

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.