(Optimalizováno pro černobílé monitory)

20. 2. 2006

O jednoduchých vysvětleních

...aneb z načatého soudku vyprávění o dnešní-včerejší návštěvě díl čtvrtý, závěrečný a naprosto nic hlubokomyslného nenesoucí.

I usadila se ona sousedka v kuchyni u stolu. I přikvačil zvědavej starší, cože to máme za návštěvu, tak jsem na stůl položila popelník, zaúkolovala staršího uvařením jednoho kafe a jednoho čaje a věnovala se sběru čehosi odkudsi, aby to kafe a čaj bylo kam na stole postavit.

A sousedka se dala do vysvětlování, k čemuže potřebuje tu cibuli a česnek, co jí doma jak na potvoru došly. Že byli s manželem na sádkách a koupili si za - no věřili byste tomu, že za tak lacino (já zapomněla za kolik) - ryby. Takový jako kapry, ale prý lepší než kapr, i když menší. (Název těch ryb zas zapomněla sousedka).

"Karas," povídá od kuchyňské linky můj syn.
"Jo, to je ono!" zvolala nadšeně sousedka. A obrátila se ke mně. "Hele von je chytrej, to má po mamince..."

Jsem se teda nadmula pýchou. A pomlčela o tom, že jako bývalá, byť krátkodobá úča přírodopisu bych byla měla toho karase říct o půl vteřiny dřív než syn, leč absolutně jsem netušila.

"No jo, je dobrej. Taky furt čte a furt kouká na nějaký naučný filmy v televizi." Starší si něco pro sebe mrmlal a zalejval kafe. "Nebo to teď berete v přírodopisu?"

"Neberem." Servíroval s profesionální bravurou. "Jsem takhle strašně chytrej sám od sebe. Já totiž chodím do třídy s Karáskem."

Dřepěla jsem smíchy odpravená pod stůl ještě půl minuty poté, co povznesen nad babský žvásty odkráčel středem z kuchyně.

3 komentáře:

  1. Pěkně děkuju! Teď dřepím já....8^)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že sekundární dopady povinné školní docházky jsou nezanedbatelné.
    Když se karas upraží na pánvi, až kosti chutnají jako čipsy, je vznikající. Pak mi ještě vyprávěl jeden rybář, že je doma rozemelou na jemno (mrcha je malá, ale kostí má nepříjemně mnoho) a dělají z toho karbenátky.

    OdpovědětVymazat
  3. není co dodat než: :-))))))))))

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.