(Optimalizováno pro černobílé monitory)

9. 2. 2006

Oko za oko, fous za fous

Vždycky to tak je. Někam něco napíšu ("...jé, to se mi povedlo výstižně a řízně," tetelím se škodolibou radostí...) - a ono se mi to vrátí úplně odjinud, než udělám třikrát čelem vzad.

Dneska jako by to vymaloval. Napíšu kamsi do komentářů cosi jedovatýho o směšnosti knírků, odkliknu, načež čumím jak vejr a přebírám si, kolik pánů, pěstujících si tímto mužný vzhled, jsme právě "osolila". Ehm, eště že vím stoprocentně, že brácha neumí s počítačem...

No, a pak je opět večeře (dneska přivezli uhlí, pravděpodobně vytěžený ze dna rybníka, takže po jeho šestiručním částečném přemístění do sklepa chutnal synátorům výjimečně i knedlík s vejcem), no a u té večeře měl tentokrát hlavní slovo starší, pyšnej na to, že dostal na poslední písemku z matiky dvojku, páč ostatní dopadli se zadanými rovnicemi daleko hůř. (Znáte to: "...Všechno jsem měl dobře, mami, akorát jak tam pak bylo dvanáct zet rovná se dvacet osm, tak jsem těch dvacet osm podělil dvanácti a vyšlo mi dvě a zbytek šest...") No a já na něj koukám, jak tak mele a mele, koukám a koukám, a něco je mi na něm furt divný, a pak natáhnu i ten krk blíž... - a najednou je mi to jasný. Staršímu se skví pod nosem knír...

(Teda ale musím se přiznat, že až v oné chvíli mi též došlo, co mi na něm bylo divný předtím, když jsem poslední dobou párkrát letmo zahlídla cosi v koupelně. A věříte, že jsem si teprve ve svých ...xx... letech uvědomila, že jsem až dosud žila ve fatálním bludu, neb jsem si až dosud myslela, že chlapům napřed rostou chlupy pod nosem a pak teprv...?)

21 komentářů:

  1. No to je kouzelný!!! Tak tenhle blud mě úplně minul, neb můj fešný bratr nemá chlupy pod nosem téměř vůbec ani ve svých třiceti letech... a není to fenomén způsobený holicím strojkem :-))) Ale jinde asi jo - soudě podle toho, co mu sem tam leze z plavek, he he :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Kníry, bradky, dredy, piercing, kroužky v uchu - každý má své důvody, proč je pěstuje či nosí, či proč se mu naopak nelíbí. Co člověk, to názor. Kdysi mne nebavilo se holit a nechal jsem se zarůst. Když jsem potom procházel parkem, matky své děti strašily: "Když budeš zlobit, vezme si Tě támhleten čert" ukazujíce mým směrem :-)
    Radši jsem se zase začal holit, ale když jsem se ob den při holení řízl do horního rtu, tak jsem tu oblast pod nosem prostě vzdal :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to já myslela taky...

    OdpovědětVymazat
  4. Ghost: Tak tenhle důvod i chápu. :-)))
    (Ono je to totiž na rozdíl od jiných míst na tom horním rtu dost vidět. :-)))

    Bahanka: Mám bráchu o tolik staršího a o tolik cudnějšího ode mne, že jeho chlupový porost mi bylo dáno zanamenat v pořadí, které zřejmě způsobilo onen blud. :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. :-)))) fousy rostou samozřejmě poslední, jako indikátor, že už je všechno ostatní narostlé :-)

    Ještě bych se mohl zeptat mojí sestry, co si o tom myslí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ehm... To o tom bráchovi bylo asi i pro mě, že?

    Po přečtení Ghostova příspěvku neodolám a přidám ještě jednu historku: Jeden můj kamarád se také s oblibou nechával zarůstat a vůbec o sebe celkově moc nedbal. Jel si takhle v Brně šalinou, držel se tyče a okolí mijak nevnímal, až najednou začalo brečet nějaké děcko. Jeho maminka se ho rovněž snažila krotit, pojala to následovně: "Nekřič, Anežko, nebo se tady ten pán rozzlobí a udělá na tebe bu bu bu." "Ale co vás nemá, paní, já mám děti rád," ohradil se kamarád. Dítě řvalo dál. "Pssst, Anežko, buď tiše, ten pán je čert a bude se zlobit." "Nebudu, opravdu ne - mně ani nevadí, že křičí." "No tak, Anežko, buď v klidu..." Kamarád už to nevydržel, sundal walkmana z uší, došel k nim, usmál se na dítě, to zmlklo, pak se kouknul na matku (ta mlčela už předtím) a prohlásil: "Tak teda bu bu bu, ty píčo!" Nasadil sluchátka a vypadl ven. Tak asi tak... Jo, on holt čertem nehodlá bejt každej :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dee Dee: :-)))
    to si budu muset přidat ke sbírce "šalinových" historek ... můj kámoš má vousy přes celou držku a děti ho milují, protože s nima umí blbnout ...

    OdpovědětVymazat
  8. Fo. : Já nevím, co ta ženská měla za problém... Asi měla blbý zkušenosti s fousatejma chlapama... :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Co vím, tak dětem se fousáči spíš líbí. Dej dítku zatahat za fousy a můžeš si je odvíst ze šaliny dom. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ru: Ono se to tam hojí dlouho, rty jsou úžasně dobře prokrvený, zpočátku se to každou chvíli znovu otevře - na rtu flastr nedrží a ještě má člověk permanentně nepříjemnej pocit, jako když tam má sponku z kancelářský sešívačky.

    OdpovědětVymazat
  11. Ghost:
    Dík za popis, myslím, že se hodí i na to, s čeho holením mívají zkušenosti ženský. :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. to mi připomnělo jak se kdysi jedna nechala slyšet, že by se chlapi měli holit, aby tím ženám kompenzovali nepříjemnosti s měsíčky. Až teď jsem pochopil, že asi myslela tu krev při pořezání :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Poprvně mne napadly nohy (už jsem viděl několik nezvládnutých zásahů), ale teď jsem pochopil a zcela upřímně - to snad je lepší holit si ten knír :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. Teda upřímně - nechápu, jak si může někdo pořezat něco, na co při holení vidí... :-(

    :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsem nechápal, dokud jsem se neřízl :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Ru: A krvácí to jak sviňa, že??? :-) Mě pořezal i přítel, a to na to VIDĚL!!! Ale asi v tu chvíli myslel na něco jinýho... :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Jedna paní taky koukala na zcela přehlednou krajinu, a přitom tvrdila, že tam vidí město veliké - a jak pak byla slavná... :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Dee Dee: Myslet na něco jiného, když na to koukám? Tak to se mi stalo jen jednou jedinkát - když na dveře zabušil manžel dotyčné. Od té doby mám úctu ke všem mužům, kteří mají ve zvyku, když přijedou před dům, zatroubit. Však oni vědí, proč to dělají :-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Ru: Spousta lidí vidí co není, ani si nemusí moc přihýbat z korbele. Ale povětšinou si to nechají pro sebe. Jenže když má někdo postavení a známosti, tak mu projde všechno, a ještě ho to proslaví :-)

    OdpovědětVymazat
  20. eh - nedavno jsem sel z bigbitu v noci v desti, takze jsem si dal na hlavu kapuci prastare vetrovky. Jdu kolem skupinky rozjarene mladeze, ti ma me chvili cumeli a pak: \"ty vole! ty fousy, to je Walker, Texas ranger!\". No, nabizeli mi vino z flasky a pobavilo je staronemecke odmitnuti \"biiir und vajn dubis svajn\" :-)

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.