(Optimalizováno pro černobílé monitory)

27. 4. 2006

Sinusoida

Až najdu nůžky, udělám Šmyk...

Předevčírem jsem dorazila z práce a nákupů pozdě. Zvětřila jsem děti, že je doma neskutečnej bordel, všude papírky, misky, opatlaný lžičky, oblečení kde co z nich zrovna spadne. Už několik dní ani jedny nůžky k nalezení, nemám si čím zarovnat vlasy, už se ztratily i nůžky na nehty. Pět minut poté, co jsem jimi rozstříhla sáček barvy na vlasy a omytý je odložila doschnout na kredenc. Nikdo se k jejich přemístění nezná. Večer jsem něco málo uklidila, dala prát prádlo a zatuhla na netu, na přípravy do školy jsem si pak už radši natáhla budík o něco dřív.

Včera jsem dorazila domů ze třídních schůzek, zvětřila děti (všeobecně morálku pozvedávající kázání), udělala s malým úkoly a padla na ústa. Probrala jsem se za dvě hodiny a zděšeně se vrhla na výrobu jakés takés večeře. Pověsit prádlo, dát prát prádlo, rozmrazit už tekoucí lednici... Uvíznuto na netu. Přípravy do školy opět v šest ráno.

Dneska jsem dorazila z práce podstatně dřív, kafe u počítače, nemůžu si vzpomenout, kde ze mě včera spadly domácí kalhoty, podezření, že jsem si je v koupelně završila ze šňůry sesbíraným prádlem, se nakonec nepotvrdilo, spadly nedaleko postele. Přečíst blogy, pak pudu něco dělat... - Probrala jsem se za dvě a půl hodiny, zděšeně se vrhla na výrobu jakés takés večeře, zvětřila děti za stále týž plus další bordel všude (nůžky stále nenalezeny), něco málo uklidit, pověsit prádlo, dát prát prádlo... - Našla jsem nůžky na nehty. Zřejmě jsem je předevčírem já sama osobně odnesla do patřičné přihrádky v koupelně, aniž bych si to ovšem byla schopná uvědomit.

Hmm... Dětem jsem po třídních schůzkách opět zakázala počítač. Páč výsledky ve škole se vinou v krásně přehledných sinusoidách: Povolení počítače - propad dolů, zákaz počítače - vzestup nahoru. Tedy, stran hodnot nasbíraných známek se sinusoida vykresluje opačně. Ideální by asi bylo zakázat počítač dřív, než se začne projevovat propad. Leč jak takový preventivní zákaz dětem opodstatnit?

A jak jim opodstatnit, že maminka mívá pravidelné sinusoidní etapy, kdy stíhá tak akorát zvětřit a udělat jakous takous večeři...? :-(

22 komentářů:

  1. Když jsou to sinusoidy, je to furt ještě dobrý :-) Horší by byla setrvale sestupná křivka.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak Opodstatnit? Uz klasicka literatura rika, ze deti maji byt videt a ne slyset, natoz aby polemizovaly s rodici :)

    OdpovědětVymazat
  3. (1) Doufám, že nesleduju vývin z příliš krátkodobé pesrpektivy a že ta křivka výchylná do sinusoid není ve skutečnosti v trvalém sestupu. :-)
    (2)Zdravý děti jsou hlavně slyšet :-), resp. obvykle napřed slyšet a pak teprv vidět. (Zaplaťbůh, aspoň o nich má člověk přehled.) :-)
    A když přestanou polemizovat, tak to už vím bezpečně, že je něco hodně špatně. (U nich, nebo u mě.)

    OdpovědětVymazat
  4. ...a proto: "Zlatý nůžky!" pořád se někde válejí a člověka tím vytrhnou z letargické sinusoidy. Šmyk! Šmik?...8^)

    OdpovědětVymazat
  5. Bé je správně, ale á se (u mě) ujalo v souvislosti s jinou zdejší dávnější diskusí. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Odstřihnout se od všeho. Aspoň na chvíli. Kdyby to tak šlo. A třeba půjde. Šmííííííííííííík! A je to!

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyby nebylo spodních půlvln, nevšimli bychom si ani těch horních. Mě se sinusovka svým způsobem líbí. Je v tom přirozené střídání. Jako den a noc, jako roční období. Vem si takový hrůzy jako křivka exponenciální nebo logaritmická křivka. Brrr.
    Jo a k přemístěným předmětům ? Jednou jsem po půlhodinovém (už nervním) hledání objevil šroubovák..v ledničče !

    OdpovědětVymazat
  8. v domě nebo bytě je docela hodně míst, kam se předměty můžou skrýt ... často se vracím po vlastních stopách a hledám, kde co vypadlo z ruky ... nedávno jsem na docela frekventované silnici řešil závadičku na autě a zaboha nemohl přijít na to, jaké geniální místo jsem vymyslel pro uložení trojúhelníku ...

    "zvětřit" jsem myslel, že znamená "objevit po čichu" - ale vlastně to má logiku - "větry" = "prdy" :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. sinusoidy znám taktéž dobře :-)))
    šmik - šmyk ... i to je ve slovníku? ... myslel jsem, že se to u citoslovců tak nebere ... navíc se mi to zdá být odvozené od slovesa "mykání" :-)

    OdpovědětVymazat
  10. jsem příznivkyní hyperbol.

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlas s Teorem, sinusoida je ještě docela fajn. K těm nepříjemným bych kromě exponenciely a logaritmu zařadil ještě gaussovu křivku a zejména schizofrenika dirichleta ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ru:myslela jsem si,že s tím věčným hledáním něčeho zrovna potřebného jsem nějaký unikát,ale jak tu koukám na ohlasy,asi se hodím do klidu.Bud ráda,že máš syny..Já s mýma kdysi pubertálnima holčičkama nenašla kolikrát ani sposní prádlo.A když jsem se za vydatného proklínání vlastních dětí,oblečena všelijak a s vrtulí u pr..dostala k botníku...no,umíš si to představit.A nůžky-kosmetika-kapitola sama pro sebe.Dnes na to ráda vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
  13. No a dnes se to nějak otáčí.Téměř vše co já mám jim nevyhovuje,kupovat jim nic nesmím.A to si myslím,že vkus mám,ale kdepak..Málem,abych si sedla na zadek,když některá řekne:teda mami,to máš dost dobrý.Už se s nima radši radím,než v něčem vylezu.

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, nestíhám... :-))
    Sumárně:
    Zvětřit - jakožto učinit doma průvan ba vítr.
    Křivky - z půli netuším, jestli si na mě ty cizí slova nevymejšlíte. :-)))
    Ztrácení se věcí - je to dávno ověřeno: Věci mají nožičky. Cedník na zahradě u sousedů, šroubovák v kredenci, příborový nože mezi šroubkama, malý lžičky... Kupuju co půl roku nový...
    Oblečení - ponožky si kradem navzájem, bez ohledu na pohlaví a velikost nohy. Kdo je nejrychlejší, vyhrává ty nejbělejší, nejteplejší, atd. dle potřeby. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. veci maji nozicky. Mizi male lzicky. Spoustu veci nachazim v lednicce (sroubovaky jako Teor, hodinky, ovladani na televizi atd atd) Dale hledam bryle, denne. A porad hledam nejake papiry.

    OdpovědětVymazat
  16. radko,
    jo, hledat brejle bez brejlí lze jedině pohmatem. aspoˇn u mně to takhle začíná vypadat.
    btw., co systém myšlenkových map?

    OdpovědětVymazat
  17. bos: zjistila jsem ze v myslenkovych mapach uvazuju od narozeni protoze jinak to neumim :o) A proto ty potize :o))))) Nejsu kompatibilni

    OdpovědětVymazat
  18. Radka: děkuji! jsem osvícen! lednička to je! velká lednička do které se bude chodit pro všechno ztracené!

    OdpovědětVymazat
  19. U nás se pro všechno ztracené jde prvně do dětskýho pokoje. - A pak následuje větření, teda zvětřování jeho obyvatel, páč se zjistí, co všechno se tam nachází... (Hm, větření někdy taky. Takovej tejden starej zbytek jogurtu pod postelí, to je dílo...)

    OdpovědětVymazat
  20. teore,
    je to tak.
    jednou jsem zaboha nemohla najít knizku, co jsem práve cetla. pak se ozval prekvapenej rev spolubydlici z kuchyne - co dela ta knizka v lednici?
    a za tyden - co tam delaj ty brejle?
    proste jsem to vzdycky vymenila za jidlo. jsem z levnyho kraje ;)

    radko,
    zato kompatibilni videt za roh. to se pocita vic, ne?

    OdpovědětVymazat
  21. Teor: Rado se stalo :o)

    OdpovědětVymazat
  22. bos: ja nevim, vzdycky jsem touzila byt kompatibilni. Teprve cas me smiril s moji podivnosti. A po 20 etech se s ni smiril i muj manzel :o) Nic jineho mu nezbylo.

    OdpovědětVymazat

KOMENTÁŘE UZAVŘENY

Blog bude pokračovat na http://rulisa.mzf.cz/

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.